Zaļo asnu laiks - Pavasar`s.

01:14

Daba mostas. Patiesībā, spriežot pēc mušām un skudrām mūsmājās, pamodusies jau makten savlaicīgi. :)

IR PAVASARIS!

Pavasaris ir tad, ja kājās ir riepu ražotāja gumpeļi par 0,70LVL, starp kājām "dipu dapu" ritenis un saule sarauc degunu un pieri krunku desmitos! Un ir grūti atradināties neēst sniegu, bet Niklāvs tiešām cenšas... :)


Pavasaris ir lieli un mazi ūdeņi. Kļavu sulas šogad nokavētas, toties šodien izdzerta trīslitru burka ar bērzu dzīvības ūdeni. Lai iedabūtu sulu Niklāvā, jāizdomā pasaka un jāizmanto viltus :D - neko svešu vinš nemēģina principā. Tā nu mēs ar Mārtiņu esam spiesti izmantot visu savu aktiermeistarību, lai iedotu viņam krāna ūdens vietā bērzu sulu. Un izdodas! Un protams, ka viņš atpakaļ krūzē to nešpļauj! :) Pa krānu mums šobrīd tek šausmas - ūdens, kas piegaršo pēc ziepēm vai pelējuma - grūti pateikt, bet pavasaris un rudens ir tie laiki, kad ūdeni iepērkam pudelēs. Un nez kāpēc tieši šobrīd slāpst diktāki!... Tāpēc forši, ka ir bērzi un to sula.
Emīliju apmānīt nav iespējams - tētis dod viņai padzert "ūdeni", bet šī nodzeras un novelk ūsās "Mmmmmm, bērzu sula!" :)


Pavasaris ir burkā uz palodzes. Ja pasteidzas ar bērzu zaru ievākšanu, tad nākas to darīt otrreiz un paklusām cerēt, ka līdz Lieldienām pumpurotie zari pārvērtīsies par zaļu lapotni... Vai pastāv lapu plaukšanas grafika tabula?:) Ļoti gribētos zināt, kas plauks pirmais - liepa, ceriņš vai bērzs. Nē, nesakiet! Mēs vērosim...
Bet pūpoli/kārkli/blīgznas Lieldienas varbūt pat nesagaidīs - tik ļoti nepacietīgi tie grib ieraudzīt pavasari!



Pavasaris ir tad, kad pirksti teju bez domāšanas grib ko sēt vai dēstīt... Daļa Mārtiņdienas pupiņu galvasrotas tagad pārvērtusies brīnumpupās. Un viņas tiešām aug tieši tik ātri, lai mēs visi sāktu ticēt pasakai par Garo pupu!



Pavasaris sirdī ir tad, ja ieraugi uzplaukstam ziedus puķēm, no kurām ziedus pat negaidi! Un ir jānodzīvo tieši 29 gadus, lai uzzinātu, ka līdakaste zied un tās ziedi turklāt smaržo naktīs! Pēc narcisēm, hiacintēm vai naktsvijolēm -brīnumaini saldrūgti.


Pavasaris ir tad, ja gribas apēst pavasari! Un, ja man sācis garšot pesto, tad šaubu nav - viņš ir klāt!


ESAM PAVASARĪ!

You Might Also Like

2 comments

  1. Ai, ai, kāds feins pavasara balzāmiņš izslāpušajai latvieša-trimdinieka dvēselei man tika no šī Tava ieraksta!

    AtbildētDzēst
  2. Woow, tie salaati mani zurunaaja! Un beerzu sula ariii! Es gribu ,lai man pa kraanu tek beerzu zzzula! :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!