Rūķis Otto

12:16


Ko dara rūķi ziemā? Skolojas rūķu skolās un iepazīst vidi sev apkārt. 
Rūķi lasa gudras grāmatas par vasarā un rudenī vācamajām ogām, sēnēm, zāļu tējām. Rūķi noteikti neslinko.


Arī rūķis Otto ir apņēmības pilns. Pirms pāris nedēļām Otto sāka dzīvot Rīgā un nu pēta turienes paradumus, ievāc ziņas par to, cik Rīgā mežu, ezeru, upīšu, kādi putni un zvēri apdzīvo galvaspilsētas teritoriju. Rūķis ir dzirdējis, ka Rīgā uz tramvaja sliedēm manītas pat mežacūkas! Laikam zvēri galvaspilsētā ir drosmīgāki, spriež Otto.



Rūķis mācās Rīgu un sūta vēstules saviem lauku draugiem. Šajās vēstulēs klaudz tramvaju riteņi, skan mašīnu motori, šalc priežu meži, spīd gaismiņas logos un smaržo pēc kanēļmaizītēm. Rīga, raksta rūķis, ir galvaspilsēta, kurā ir daudz dabas. Tāpēc rūķi te parasti jūtas labi.


Savas zināšanas un Rīgā gūtās sajūtas rūķis šī gada beigās saliks mazās kastītēs. Kastītes noliks zem eglītēm. Kas tur būs iekšā? To tikai Otto zina...

Lai Otto labi sokas Rīgā!

You Might Also Like

2 comments

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!