Karūsas, Ērces un nedienas ar datoru.

23:00

Nu vienreiz ir pamatīgā dimbā. Jau sen jutu, ka ar manu kompļūteri ne viss ir tā kā man gribētos, bet, kad viņš beidzot noklapēja tā pavisam, tapa aizvests pie datordaktera. Pēc pamatīgas operācijas mans "slimnieks" gan sāka daboties, taču ir pazaudējis lielāko daļu savu uzstādījumu un atmiņu. Ja n-tie bukmārki un pirātiskās mūzikas lejuplāžu kalni vēl būtu zaudēts sīkums, tad par pēdējā pusgada bilžu arhīvu gan nolēju gaužas asaras. Tiešā nozīmē. Kad pirmais šoks norima, sāku prātot, ka daļu bilžu atgūšu no bloga, vēl daļu no tiem, kam ar tām esmu dalījusies. Pāris dienas pirms Lielā Negadījuma ierakstīju čupiņu bilžu zibatmiņā. Čupiņu ar nosaukumu "Drukāšanai". Tātad svarīgu čupiņu. Diemžēl 2013. gadā piesēsties bilžu kārtošanai vēl nebija sanācis...
Un te nu mana jaunā apņemšanās: rakstīt blogu biežāk. Šoreiz ne tikai tāpēc, lai jūs mani atkal sāktu ņemt vērā, bet arī tāpēc, lai kaut kur izplatījumā, ja nu visi striķi trūkst, man būtu kaut neliels arhīvs bilžu!

Un tā - uz jaunās ( tiklab lasīt -vecās vai -simtu pirmās) apņemšanās viļņa, blogoju par Ērču un Karūsu čempionātu Tiltiņos!



Lai arī pasākums notika trešo gadu, man tajā sanāca piedalīties pirmo reizi. Un es jau tagad zinu, ka noteikti piedalīšos atkal!  Tam par iemeslu noteikti nav iegūtā trešā vieta par 3 noķertām ērcēm un 51 karūsu. :)
Man patika viss! Atmosfēra, draugi, aktivitātes, ideja, izpildījums, putra, kafija un cope! Kā man veicās! Ja jūs zinātu! Es tiešām necerēju, ka izvilkšu tik daudz mazo kustonīšu! Mūsmājās pierasts, ka zivju cilvēks ir Kundziņš! :) Tāpat es necerēju uz trim ērcēm, kad, tērpusies baltajā kosmoskostīmā, bridu mežā!
Par un ap ērcēm mūs pirms tam smalki informēja ērču eksperte. Un mana no tehniskā stāstījuma izkonspektētā taktika "iet pa mežazvēru takām" nostrādāja godam.






Lai arī trīs ērces nebija man vienai, absolūtais rekords jau otro gadu pieder Teirai. Trīs vecas un četras svaigas ērces viņas trauciņā! :)



Par to garšīgo biezputru saimnieks Mārcis tiešām nejokoja!



Jaunajai paaudzei savi ceļi. Brīžos, kad nenotika koka medaljonu apgleznošana, uz pilnu klapi notika komunikācija! :) Es savus mazos ar apdomu pakārtoju citiem plāniem. Gribēju atpūsties pati. Bet nākamgad esmu apņēmības pilna startēt ģimeniski! :)

 


Un ir patiešām liels lepnums un gandarījums, kad uz pašas sameistarotas pīckas izdodas noķert 51 zivteli!
Bet papildu paldies fotogrāfam par to, ka viņš man sliekas ne tikai piedāvāja, bet vēl klāt pienesa! :)



Nākamais raksts atkal par zivīm. :) Bet, pirms pārdēvēt blogu no "Mammas Rokas" uz "Zivju vasara" , pačukstēšu, ka esmu sašuvusi visādus smukumus, kurus saņemšos vēlreiz nofotografēt un atrādīt.
Tagad kādu laiku varēšu aibildināties ar bilžu pazudumu. Kaut klusībā ceru, ka pa šo nedēļas nogali otrs datordakteris tiks ar visu galā. Kā feja. Vienkārši ceru!

You Might Also Like

9 comments

  1. Laine,ko darijāt ar noķertajām ērcēm???

    AtbildētDzēst
  2. Jūtu līdzi par zaudētajiem datiem! man šajos Ziemīšos notika līdzīgi, par laimi fotogrāfijas bija noglabātas arī Dropbox, silti iesaku izmantot visu pieļaujamo atmiņas limitu + lieliskā iespēja tikt saviem failiem elementāri klāt no jebkura ar i-netu apgādāta datora. Un var rediģēt failu iztiekot bēz lejuplādes / augšuplādes, tik jānospiež save. Tāds reklāmas rakstiņš sanāca, bet es jutos tiešām glābta un mierināta, kad atguvu daļu no zaudētajiem failiem. Man lielākā bēda ir par studiju darbiem, materiāliem, konspektiem utt. kas pēdējos 5 gadus cītīgi krāti un sistematizēti pazuda.. Tik kādu 1/4 daļu atguvu.

    AtbildētDzēst
  3. Ar datiem traki...man pēc kādas reizes tur kurās, radās ideja - jāiegādā ārējais cietais disks :D hehe... tagad tas stāv plauktiņā... izjaukts, jo jāsagādā jauns lasītājs...ehhh! Marttas ieteiktais variants patiesi ir lielisks.
    Pēdējā bilde fantastiska! Tas prieks!!! :)
    P.S. mani ar moka ziņkāre, ko pēcāk dara ar saķertajām ērcēm? Statistikai?

    AtbildētDzēst
  4. Interesants pasākums - bet ko vēlāk darīja ar ērcēm?

    AtbildētDzēst
  5. Lainei Lapiņai - makšķerkāts ar lapiņu... uztvērām:) forši.
    un pelēcīgais kautkāc tonis ar Tev piestāv.

    AtbildētDzēst
  6. šodien noskatījos raidījumu, ļoti drosmīgi cilvēki, kad manam bērnam piesūcās ērce, nemaz nelikāt tas tik jautrs pasākums...

    AtbildētDzēst
  7. Meitenes - ērces tika sadedzinātas. Saskaitītas un sadedzinātas. Mani tomēr pārsteidza, cik daudz kukainīšu iespējams salasīt vienā krūmainā piemājā stundas laikā!
    Spārīt - tev tāda pilsētnieciska tā pozīcija... Maniem bērniem piesūkušās ērces ne vienreiz vien - bet tas nenozīmē, ka slīgstu paranojās un fobijās par šo tēmu. Ērces ir visur! Un šāds čempionāts ir nevis lai sacenstos, bet, loģiski, lai parādītu un vērstu uzmanību uz to, ka tā VIENKĀRŠI IR!
    Neviens neķēra ērces ar matu ērkuli un ar plikiem bērniem - ja ieskatīsies rūpīgi, sapratīsi, ka šim nolūkam izmantojām kostīmus.
    Laikam vairāk nekas nav piebilstams, jo negribu, lai izklausītos pēc taisnošanās. Tikai gribētos, lai cilvēki būtu vairāk informēti par to, cik viegli/grūti ir saķert ērci, cik tā ir vai nav indīga, utt.
    Vismazāk saprotu tos vecākus, kas novakcinē bērnus un tad tik un tā krīt panikā par katru piesūkušos ērci.
    Vienīgais, ko es daru - atceros un pierakstu datumu. Ja sāktos kādas nejēdzības, tad zinātu no kā.

    Valter - Spenkjū!

    Martta - tas dropbox - tas ir tā kā failiem.lv vai tml?

    AtbildētDzēst
  8. Dropbox labums ir tāds, ka viņu var uzinstalēt uz datora un uz ekrāna ir dropbox mape, kurā stāv viss, ko tur esi ielikusi. Var vērt pa tiešo vaļā un strādāt kā jebkurā mapē. Strādā pat ja konrētais dators nav pie ineta tobrīd, mapē būs viss, kas ielikt folderī līdz brīdim kad i-nets bija. Brīdī kad i-nets atgriežas / tiek pieslēgts dati aizsūtas un atjaunojas un Tu tiem tiec klāt no visurienes. Atsevišķas mapes var koplietot ar citiem arī, un šādi mainīties failiem, bet šo es pārāk neizmantoju.

    AtbildētDzēst
  9. klejoju ar kafijas krūzi pa blogpasauli... skatoties ierakstus, atbildes uz maniem komentāriem kaut kur nezin kur:) un skatos, ka esmu totāli tizla un nemāku pat pamanīt , ka komentēju citur ne ar savu vārdu:)))

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!