Lielais rotaļu kubs.

14:40

Kamēr visādi citādi aktīvā bebe brīnumainā kārtā beidzot guļ un darbu rinda iepauzējusi, ātri uzrakstīšu stāstu par vienu smuku rotaļu kubu, kas septembra sākumā piedzima Mammas Roku darbistabā. Harry`s smart play cube.

Lielos kubus nebiju šuvusi sen- laikam kopš latiņi nomainījās uz eirām. Paradoksālā kārtā darba samaksa pārvērsta jaunajos ciparos nereti atsijāja kubu gribētājus un tāpēc pievērsos mazāka izmēra (tāpēc nebūt ne sliktāku :)) kubiņu radīšanai. Vienīgi smukais izņemamais koks ar tārpiņu zem tā diemžēl kļuva par pagātni. Līdz septembra sākumam, kad viena mīļa ilggadēja Mammas Roku draudzene palūdza sagādāt dāvanu Harijam [Harry].

Gatavojot lielos kubus, radošā procesa centrā parasti ir stāsts par mazuli un viņa ģimeni. Kubā tiek iešūtas ļoti personīgas un tāpēc ne visiem no pirmā skata uzreiz atpazīstamas detaļas. Tā kā Harry ģimenei izrādījās ļoti daudz hobiju un aizraušanos, šoreiz nolēmu veidot kubu par Spēļu tematiku. Prāta spēles, galda spēles, sporta spēles, spēles ārā un iekštelpās. Vienvārdsakot- Harija (pirmais) Gudrais Spēļu kubs.:)












Un tagad stāstiņš tiem (parasti vecākas paaudzes cilvēkiem), kas tirdziņos jauki apjautājas, kam tad tie kubiņi domāti.
 Šādi veidotam kubam ir divas funkcijas. Viena- kļūt par piemiņas lietu ģimenei un bērnībai; otra- rotaļlietas galvenā funkcija- "darboties" funkcija. Kubā paralēli krāsainam stāstam iešūtas dažādas maņas kairinošas/veicinošas detaļas- podziņas, striķīši, lentītes. Mēģinu izmantot iespējami vairāk dažādu struktūru materiālus - no slidena līdz pūkainam; no gluda līdz raupjam. Tāpat padomāju par sīko pirkstu motoriku- parasti kubā ir gan lipināmas, gan sprādzējamas un šajā gadījumā arī ieliekamas/izņemamas detaļas. Mans iekšējais bērns parasti piedomā arī par nelielu pārsteiguma momentu gan mazajam kuba īpašniekam, gan tam, kas šo kubiņu ar vislabākajiem nodomiem un mīlestību kā dāvanu pasūtinājis Mammas Rokām.

Atzīšos, ka starp daudzajiem tematiskajiem mazajiem kubiņiem, man bija neviltots prieks atkal pieķerties lielajam 20x20x20cm kuba formātam! Paldies par izaicinājumu, Liene!

Tiem, kas vēl domā- mazais vai lielais kubiņš: abi labi. Lielais savu izmēru dēļ vairāk ir istabas kubiņš un tā īpašā atšķirības zīme ir izņemamā detaļa, kas sagādā milzu prieku mazajiem rotaļniekiem. Savukārt mazais kubiņš 13x13x13cm ir pietiekami kompakts, lai tiktu paķerts līdzi un sniegtu mazulim izklaidi, piemēram, garākos izbraucienos. Abi labi!

Kamēr mazie kubi dažādās variācijās dāvanās iegūstami kaut šodien (tuvāko ierakstu laikā parādīšu, kā izskatās jau gatavie mazie kubi pielāgoti dāvināšanai konkrētam mazulim), lielajam kubam lūdzu ieplānot vismaz divas nedēļas laika. Šajās nedēļās ierēķināts radošais process, papildjautājumi un sarakste e-pastos, kuba radīšana, kā arī nogādāšana vēlamajā galamērķī. P.S. Ziemassvētku laikā divu nedēļu vietā jārēķina trīs, tāpēc ieplānojiet dāvanas pietiekami laicīgi! :)

You Might Also Like

0 comments

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!