Priekšautiņa piegrieztnes palielināšana.

11:25

Mēģināsim, tātad, soli pa solim mācīties, kā palielināt piegrieztni. Atgādināšu, ka pamācības autore ir Iveta no bloga "Wonderosa Cration". Iveta piebilst, ka šis konkrētais ir viņas interpretējums par piegrieztnes palielināšanu un ar šādu metodi viņai izdevies pielāgot pareizajam izmēram ne vienu vien piegrieztni!

 Tagad gan - uz priekšu!

__________________________________________________________________________________

Darba apraksts.

1. Piemērīju oriģināla priekšautiņu savam mazulim, kurš ir 76cm garš, izskatās nedaudz par mazu, tāpēc es nospriedu, ka priekšauts ir vairāk paredzēts viena gada veciem bērniem, robeža varētu būt 1,5 gads, bet arī ne visiem derēs.



2. Oriģināla priekšautu rūpīgi piespraudu pie piegrieztņu papīra, šajā gadījumā tas ir milimetra papīrs. Pārzīmē kontūras.




3. Piegrieztni pārgriezu uz pusēm, un tālāk darbam izmantoju caurspīdīgu piegrieztņu papīru, un uz vienas lapas veidoju trīs izmēra piegrieztnes, viena oriģināla izmēra un papildus divas lielākas.




4. Novilku uz baltās lapas vienu taisnu līniju.



5. Rūpīgi pieliku klāt piegrieztnes pusi pie taisnās līnijas, un pārzīmēju oriģinālu.



6. Nākamais solis - piegrieztnes palielināšanas darbi. Lai to veiktu es vertikāli uz piegrieztnes novilku līnijas, viena sadala plecu daļu uz pusēm, un divas līnijas pie roku izgriezuma, kur ir izteikti liektas līnijas.



7. Tad pa iepriekš novilktām līnijām sagriezu piegrieztni, iegūstot 4 daļas.



8. Lai izveidotu piegrieztni 2 – 4 gadu vecumam noskaidroju kāds ir krūšu apkārtmērs šim vecumam, salīdzināju starpību ar 1-1,5 gadu vecu bērnu krūšu apkārtmēra starpību. Rezultātā izkārtoju piegrieztņu daļas 1cm platumā vienu no otras. Un 1 cm augstāk. Šādi kārtojot piegrieztni, pēdējā daļa, kas beidzas zem paduses norādīs apakšējās līnijas vietu. Pārzīmēju piegrieztni, veidojot līdzīgu rokas griezuma izliekumu.



9. Lai precīzi atdarinātu apakšējo līniju, novilku pārējās piegrieztnes zemāk, pielāgojot to pēdējai daļai, kas noteica priekšauta garumu.

10. Tieši tā pat izejot no otrās lielākās piegrieztnes, palielināju trešo.

11. Kabata – to vienkārši pārzīmēju lielāku, taču jāmin, ka es to noteikti pēc intuīcijas pievienotu tik augstu, cik katrs izmērs prasa.

_________________________________________________________________________________

Lai veicas līdzīgi padarboties arī jums un noteikti ieskatieties arī citās šūšanas pamācībās Ivetas blogā!

You Might Also Like

0 comments

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!