Nedēļa rotaļās.

01:36

Mazie jau trešo nedēļu mājās. Un ir pavisam interesanti, jo abi tagad iegājuši fāzē, kad mammas un tēta uzmanība ir otršķirīga - primārā ir pasaules iepazīšana caur eksperimentiem un darbošanos pašiem savā nodabā.
Bet diviem maziem bērniem darboties savā nodabā trīs nedēļas mājās var ļaut tieši tik ļoti, cik ļoti stipra ir nervu sistēma. Pēc trešās "ak mani foršulīši, tas nieks par sesto saplēsto šķīvi un nieks arī tas, ka jūs savārījāt zupiņā visu kāpostgalvu" reizes, tomēr mēģināju ievirzīt rotaļas manu prātu mazāk paralizējošā gultnē. Nu vismaz uz laiku.


Emīlijai  tagad pilni 3,5 gadi. Viņa joprojām nemāk nosaukt krāsas un putro priekšmetu formas. Tomēr liek puzles. Gan skoliņā, gan mājās. Tāpēc nu mums teju katrā iepirkšanās reizē grozā pamanās iesprukt pa puzlei. Niklāvam Lego. Un nemitīga šķendēšanās, ka mazie klucīši tik trausli turas kopā. Brūk. Viņš pukst un man tas liekas smieklīgi - īgns, bubinošs piecgadnieks! :D



Beķereja. Inese Apse Apsīte seminārā par zīmoliem ironizēja, ka Latvijā jau esot tikai "kosmētikas ražotāji, bērnu drēbīšu šuvēji, ziepju vārītāji un beķerejas".  Ha, arī mums sava beķereja! :) Un atkal jau slavas dziesmas Tāfles blogam ( ja nu domājat par svētku dāvanu bērnam vecumā no 2 līdz... gadiem, tad noteikti atcerieties par Ievas un Guntara galdniecību Grobiņā ) par kolosāli universālajiem klucīšiem!


Un nav bieži tās reizes, kad Niklāvs pagaršo ko jaunu. Vēl retākas ir tās, kurās jaunais pagaršotais viņam tiešām smeķē. BET KAKAO! Tas viņam ir iegaršojies. Nepatiekšu precīzi, bet liekas nu jau kādas reizes 10,tāpēc, esmu cepusi kakao-banānu mafinus!



Un kopš šī vakara mūsmājās ir par vienu Īpašvārdu vairāk. Smoļenska. Atbrauca viešņa naktstumsā no Rīgas. Un jauni piedzīvojumi var sākties!



Pirmie meldiņi jau iemācīti un jāteic, ka vienlīdz liels prieks par darbošanos ar jauno rotaļlietu ir visiem ģimenes locekļiem!

Nedēļas nogalē atzīmēšu savus 30 gadus ģimenes un radu lokā. Bet ļaušu virtuāli mieloties un svecītes pūst arī jums! Uz tikšanos, draugi!:)

You Might Also Like

5 comments

  1. Prieks par smoļenskas jaunajām mājām,lai labi skan. :)

    AtbildētDzēst
  2. Apsveicu ar tik lielisku pirkumu kā klavieres! Kad ieraudzīju bildēs melnbaltos taustiņus, sirds ietrīcējās :)
    Mums, starpcitu, mājās ir vizuāli stipri līdzīgas klavieres, bet nosaukums cits!
    Vakar mums tieši ciemos bija atbraucis skaņotājs un aizveda sev līdzi visu iekšējo koka konstrukciju, jo izrādās mums mājās ir tik ļoti liels mitrums, ka pirms skaņošanas viss iepriekš esot kārtīgi jāizžāvē... :(
    Tā kā Tu te rakstīji, ka Jums mājās ir ļoti sauss gaiss, tad ieliekat klavierēs iekšā burku ar ūdeni, lai nenotiek pretējais un klavieres neizžūst!

    Un, jā, lai izdodas lieliska 30 gadu ballīte!!! Novēloti sveicieni jubilejā no mums visiem pieciem :)

    AtbildētDzēst
  3. Pozitīvās bildītes! mazie ir lieliski ar savu aizrautību darbojoties. Sasmaidījos par beķerejas saimnieces galvas segu :))
    Lai lieliska ballīte!!!

    AtbildētDzēst
  4. Daudz daudz laimes dzimšanas dienā!
    Tas ir kā Jaunais gads, ar jaunām cerībām un sapņiem. Lai izdodas!
    P.s. - Man šķiet, ka Apsītes kundze būs aizmirsusi paironizēt par LV konsultāciju un darbnīcu biznesu. Kā seminārs? Bija lielisks?

    AtbildētDzēst
  5. Mums gan skaņotājs strādāja 3 dienas mūsmājās, diemžēl, klavierēm ir jāpierod pie mājas klimata, nu un tas var prasīt papildus skaņošanu. Ja vien ir būtiska skaņas kvalitāte, ja tā ir tikai rotaļlieta var arī neiespringt.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!