Nedēļnogale ar vecmāmiņu.

20:35

Tepat mežiņā vien esam. Sagaidījām ciemiņus. Un pastaigās šajā nedēļnogalē gājām vairāk kā visā vasarā kopā ņemtā!
Zaubes mežiņš izskaltis, izslāpis. Pagājušā gadā ap šo laiku pirmās gailenes pannā likām un melleņu bumbiņas pa bļodām dancinājām, ar pienu un cukuru apčubinātas. Šogad mežā melleņu kriksīši un gaileņu čušīši. Jeb citiem vārdiem - nav gaileņu, nav.
Štrunts par gailenēm! Priecājamies par vecmāmiņu, kura starp divu skolu beigšanu un uzņēmuma dibināšanas darbiem pie mums uz mežiņu izrāvusies! Un beidzot vienā bildē ar visiem trim mazbērniem!


 Bet bez ēsmas nekādi - melleņu lasīšana ir ēsma vecmāmiņai. Tās dēļ, kaut tur vai plīst, uz Zaubi jātiek! Tāpēc vienu gumijas zābakos tērptu vakaru sausajā mežā tomēr pavadījām.




Pastaiga, lai aizmidzinātu. Bet tas, kuram būtu jāaizmieg, beigās izrādās visaktīvākais. Cits ar kurpēm, cits ar vīzēm, vēl kāds ar māsas divriteni, bet mazākais- rāpojot zirnekliski! :) Tomēr nonākam vietā, kur uz brīdi apstājas laiks. Izšūpojam nogurumu un ejam atpakaļ.




 Mazā māsīca veselu nedēļu pa mežiņu dzīvos! Un līdz ar jauno viešņu arī korekcijas mājas noteikumos. Klusās stundas. Vienā no šādām klusajām stundām apciemojam Vedzi. Akmeņupīti, pie kuras varētu visu dienu dzīvot!  Kaut ūdens kā no ledusskapja... Bet vecmāmiņu nebiedē aukstais ūdens un tāpēc iešana uz šo upīti ir viņas un mazbērnu "Lieta".
Pēc nesenās veiksmes ņurņiku ķeršanā Tulejas upītē Zosēnos, Niklāvs pārliecināts, ka mazos akmeņgrauzīšus noķert būs tīrais nieks! Tomēr izrādās citādi. Secinājumi izdarīti.





Upesmalā rotaļlietu atlikulikām! Šīs pastaigas trofeja - kūjiņa. Un Emīlijai izdodas pats smieklīgākais večiņas atdarinājums, kādu esmu redzējusi! :)


Un kas var būt labāks par kopīgu grāmatas lasīšanu ar vecmāmiņu!... Novēlotā dzimšanas dienas dāvana trāpīta desmitniekā! Mazais kosmosa pētnieks sajūsmā un arī vecmāmiņai pašai izdodas uzzināt daudz jauna!


Paldies, ka ciemojies, māmiņ! Gaidi mūs ciemā Jelgavā pavisam drīz!


You Might Also Like

5 comments

  1. Cik jauki! :) Īsta paradīze! Pēc šādiems stāstiem tik ļoti gribas dzīvot laukos, prom no mašīnām, ielu bruģa, un daudzajiem "nedrīkst" bērniem.

    AtbildētDzēst
  2. Jūsu mamma ir tik skaista un jauna! Wow! Un Jūs viņai tik līdzīga. Pirmajā bildē nemaz nepateiktu, ka kāds cits, ja nebūtu klāt apraksts. Komplimenti vecmāmiņai! :)

    AtbildētDzēst
  3. Mana mamma - jā jauna visu mūžu! :)Domāju viņa priecāsies dzirdēt komentārus!
    Aija - es tev zvēru - laiks rit savādāk. BRĪVĪBA elpot, skriet, diet lietū, kliegt mežā, pētīt, sagaršot, būt dabā!!!! atbruņo visus šūšanas darbu sarakstus un dzīve vienkārši notiek! Goda vārds - datumi un dienas jūk:)Ir vienkārši tik labi...

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!