Svētki Jaunpiebalgai!

00:52

Tur es biju, tur man tika! Tie, kas raugās līdzi maniem Twiterierakstiem, zināja, ka piedalīšos gadatirgū Jaunpiebalgā. Lai arī mani protams vilina vēlme drusku nopelnīt, tomēr pirmkārt man tas ir prieka jautājums - iespēja satikt neskaitāmos draugus un paziņas!
Mākoņos tērptais rīts gan bija ne visai daudzsološs, tomēr Dievīt`s stāvēja klāt un tas teju nejūtamais lietus smidziens ap 10:00, bija vienīgais tirgus laikā! Vēlāk mākoņi pašķīrās un, līdz ar saules parādīšanos, uz Gadatirgu straumēm sāka plūst ļaudis no malu malām!

Sestdiena Jaunpiebalgā, dāmas un kungi, bija pati pilnība! Un es nerunāju tikai par vienu no labākajiem, bagātākajiem un krāsainākajiem gadatirgiem Latvijā. Es runāju arī par plašo, piesātināto Kultūras programmu, kas visu dienu pavadīja Jaunpiebalgas iedzīvotājus un viesus un par nakts koncertu ar "Autobusu debesīs" un Ievu Kerevicu! Spītējot lietum, pērkoņdārdiem un zibeņiem, līdz pat rītagaismai estrādē pulcējās mūzikas baudītāji un dejotgribētāji!
Šī gada svētki Jaunpiebalgā pulcēja viesus ne tikai no tuvākām un tālākām Latvijas malām- uz mazo ciemu Gaujas malā bija atbraukušas arī jauniešu grupas no Francijas, Itālijas un citām Eiropas malām! Jaunpiebalga šajā nedēļas nogalē bija tik internacionāla, kā nekad tās pastāvēšanas vēsturē, šķiet! :D

Un, lai arī andele man gāja no rokas un lielākajai daļai rūpīgi gatavoto leļļu, priekšautiņu un mukluku veiksmīgi atradu jaunos saimniekus, tomēr nepamet sajūta, ka tirgodamās esmu palaidusi garām daudz vērtīga no pasākuma apmeklētājiem paredzētā! :) Nu kā, nu kā lai visu paspēj un apvieno??? :D:D:D:D

Un tagad bildes...



Un šis tirgus man kā domātājam/vērotājam bija pamatīgs ieguvums, arīdzan. Trīs Garās Princeses nopirka trīs puiši, divas iepirkuma tašas arīdzan puiši un viens puisis uzvarēja 10 minūšu cīņā ar mammu, kas mēģināja viņu atrunāt pirkt rozā muklukus! :D  Nekādu dzimumu stereotipu! :)


Un puiši turpina pucēties! Mūsu radu Uldīt`s ar Mammas Roku tašu...


Mans Gadatirgus kaimiņš jeb medussaldais Aivars Radziņš izcili skaistā Vecpiebalgas tautastērpā.


Bet ko nu par mums - paskatieties uz franču tautudēliem! Un meitām.


Un dienas pārsteigums: tamborēšana bez tamboradatas jeb "mūžu dzīvo- mūžu aizdomājies, cik maz zini"!
Kā gan es līdz šim nebiju iedomājusies, ka pirmie siltie vilnas izstrādājumi nebūt taču nav tapuši ar bimboradatas palīdzību, bet gan adatas pinuma tehnikā!!! Vairāk par šo tehniku lasiet, gūglējot "adatas pinums".





Bet bērni, kuri mammas rokām šūtās lietās pavada ikdienu, ir pārlaimīgi, kad ierauga, ka "tas onkulis, kas tirgo tās koka čūskas" vēl nav aizbraucis prom! :D


Skaisti, bet strauji paskrēja šī nedēļas nogale. Ļoti žēl, ka šogad neizdevās tikt ne uz vienu no Dziesminieku saieta koncertiem.

Augusta nogali izmantošu Latvijas apceļošanai, gurķu marinēšanai un saulespuķu vāzēs likšanai, bet septembrī, kad mazie sāks bērnudārzot, atkal pievērsīšos šūšanas darbiem. Tikmēr rītdienas pēcpusdienu veltīšu tam, lai safotografētu un ieliktu veikaliņā tos smukumus, kas neatrada savus saimniekus gadatirgus laikā!

Skaistu jums jauno darba nedēļu!

You Might Also Like

3 comments

  1. Malacis! Prieks lasīt, prieks bildes redzēt!

    AtbildētDzēst
  2. Skaisti jums gājis.. skatos šogad visās malās adatas pinums tiek mācīts un rādīts.

    AtbildētDzēst
  3. Tirdziņa atmosfēra tiešām bija fantastiska! Mūsu jauniegūtā princese, kura tika nodēvēta par Jaju, tiek gan ņemta gultā, gan barota, gan mīļota, tā ka nonākusi labās rokās, pat četrās reizēm :D Un ar Taviem siltajiem muklukiem mūsu bērnu kājas tiek sildītas jau vairākas ziemas. Nu ļoti ērti un mīļi istabas apavi! Kad Estere pirmo reizi uzvilka (pēc tirdziņa), gan jau devās pie durvīm, vēra vaļā un domāja, ka tūlīt iesim pastaigā. :D Lai nenodziest radošā dzirksts!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!