Brūkleņotas brīvdienas.

22:28

Ak, mīļā, siltā Vidzemīte! Te pļavas, purvi, meži- viss viena rokas stiepiena attālumā! Reiz Dobeles draudzene sūdzējās, ka pietrūkstot viņai meža. Sākumā nesapratu par ko ir runa, bet, kad reiz nonācu tajos rudzu-kviešu, magoņu-ozolpuduru klajumos, tad nudien skumji ap dūšu savilkās... Vēl jo vairāk novērtēju prieku, ko sniedz bagātie, nebeidzami dāsnie Latvijas Valsts meži.

Brūklenes. Un ir arī miltenes, izrādās. Šķiet, ka ievārījumā gadījās arī pa saujai to.
Mellenes pie mums joprojām kraukšķīgas! Pilnas mutes pielocījām!







Kad zināmās melleņu/brūkleņu vietas apciemotas, plāns doties tālāk aiz līdz šim neiepazīta līkuma. Ceļš te savelkas arvien šaurāks, top arvien purvaināks, kamēr apkārt zilenes un virši vien.




Šovasar bērni iepazina ievogu sājo garšu. Daudz netrūka, ka mutē ieceļotu arī krūkļa melnie bumbuļi. Par to, ka tas krūklis, uzzinājām vēlāk tīmeklī. Vai tā ogas ēdamas- tas joprojām mums neizzināts jautājums...


Siltais 2015. gada pēdējais vasaras mēnesis apdāvinājis mūs brūnām sejām, pilnām saldētavām un pagraba plauktiem. Salduma ziemai netrūks. Papildināti arī fotoapcirkņi. Visa gana. Sākam rudeni!



You Might Also Like

3 comments

  1. Skaista vasaras izskaņa! Paldies par fotoreportāžu!

    AtbildētDzēst
  2. Vai tik es nebiju tā draudzene, kas Dobeles apkārtnē sūdzējās par mežu trūkumu? Sūdzos joprojām, lai gan lēnām jau sāku pierast :)
    Skaistas Tev meža un ogu bildes! Sveiciens septembrī!

    AtbildētDzēst
  3. Bietīt- varu iedomāties, cik jauki svešumā iemest aci brūkleņainās latvju sūnās! :)....
    Laura- o, jā, biji gan! :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!