Jaunpiebalga. Dzirkstiņi.

10:05

Tas mirklis starp tikko kusušu sniegu un gārsu līdz ceļgaliem- tas ir ļoti īss. Mans mīļākais pavasarī. Kad visi darbi kā uz delnas. Līnijas tīras, lauki pārskatāmi. Lapām vēlāk zaļojot būs viltīgi romantiski. Latviski. Tā vasarīgi vieglprātīgi. Pavasara uzrāvienus vasaras dabas un pasākumu kuplums mēdz slāpēt. Tāpēc šis ir visvisvisīstākais laiks čaklumam.
Darbošanās Dzirkstiņos iesākās pirms pāris gadiem. Turpinājās pērn.
Bet tagad- tagad ieskrējienā pie šī pavasara darāmā:
*jāattīra vecais augļu dārzs un mājas pagalms no sīkajiem kokiem. Gadiem ejot lielā kļava sadziminājusi atvašu gvardi. Skaisti, bet trausli= bīstami. Un nevajadzīgi.
*jāsauc arboristi. Paši ar milzu ozolu galā diez vai tiksim. Jāglābj mājas jumts. Jāatrod kompromiss starp estētisko un racionālo.
*jāsakopj ābeles. Šim, starp citu, steigas nav. Tagad koptām ābelēm vairāk ūdenszaru būs. Ziedēšanas laiks un pat vēlāk esot pilnīgi normāls ābeļu kopšanas laiks.
*jāsavāc atkritumi. Un te to netrūkst- padomju mantojums fiziski un morāli. Krāmu krāmi reiz ierastā "no acīm nost, no sirds laukā" manierē pie mājas pakša zemē sarakti... Liekam derības, cik piekabīšu vedienu vajadzēs... Es saku 5... Bet ticu, ka nepietiks.
*ceļš uz mājām (putekļiem klāts un balts :)) ir jāuztaisa. Daudznaudīgs projekts. Mans mūža ieguldījums nākošajām paaudzēm.
*ideāli, ja drupas varētu iekonservēt. Redzēs, kā ar laiku un naudām būs.
Esam samierinājušies, ka, uzsākto projektu dēļ, tuvākos gadus piecus tālāk par Baltijas valstīm neaizceļosim. Dzirkstiņi būs mūsu biežākais un dārgākais galamērķis. Mūsu Spānija, Francijas vīna kalns, Islandes geizeris.
Atrotām piedurknes.

















You Might Also Like

5 comments

  1. Turu īkšķīšus par džungļārija foršajiem kopējiem! :-)

    AtbildētDzēst
  2. Tas ir sirdsdarbs, kam alga ir gandarījums un lepnums par izdarīto un ieguldīto. :) Veiksmi un izdošanos. :)

    AtbildētDzēst
  3. Un tie pēdējie teikumi - precīzi🤘 mūsu lauki jau kā 10 gadus (tieši tik ilgi neesam bijuši ārpus LV) ir mūsu "Ēģipte" , "Parīze" un " Itālija" ☀️☀️☀️😀

    AtbildētDzēst
  4. Sis loti atgaadina muusu gimenes maaju saakumu. Ar visaam padomju atkritumu cupaam pie stuura un naudas neesamibu. Toreiz likaas nereaali, bet tagad (nieka 20 gadu veelaak :) to vietu pat nepaziisi. Tev sanaaks! Un beerni kaadreiz loti noveertees (saku no savas pieredzes).

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!