Cēsīs atklāts pavasaris.

19:13

Pat ja zāle vēl joprojām slēpjas zem dzeltena plīvura un koku zaros tikai pa kādam bailīgam pumpuram. Pat ja vējš vēl kniebj nagos un  mašīnu jumti rītos apsarmojuši. Ārā tomēr jaušams pavasaris. Cita saule. Cits gaiss. Un putni. Un Lieldienas arī.
Cēsis mostas. To jūt pēc valodu daudzuma vecpilsētā. Ka mazā tūrisma pilsētiņa nu ir izberzējusi ziemas miegu no acīm, ziņo arī arvien jauni skatlogi. Un kā jusdama īsto brīdi, arī Lelde atklāj pavasari. Veikala Ķimene telpās uzplaucis Lieldienu pop-up veikaliņš! Svētdien bija atklāšana un no pūpolsvētdienas līdz pat maija svētkiem (ieskaitot) jums- mīļie cēsnieki un pilsētas viesi- ir iespēja iegādāties unikālas, Cēsīm radniecīgo amatnieku, dizaineru un vienkārši talantīgu entuziastu darinātas lietas- dāvanas sev un sev īpašajiem!:) Mēs arī tur svētdien bijām. Mimozu baudījām, bildes uztaisījām, smukumus acīs ieskatījām, pačalojām. Bija forši! Mammas rokas šajā pavasarīgajā veikaliņa uzplaiksnījumā startē ar reciklēta lina virtenēm. Skaistiem posmiņiem maigu trīsstūrīšu, ar kuriem piepušķot bērnistabu, fotostūrīti, kādu virtuves kaktiņu, varbūt. Bet ir, kam iepatīkas un pasūtina garākus gabalus. Krāsas- dabas palete. Pavasaris.




















Trattoria līdz šim ēdamstundās nebija sanācis ietrāpīt, bet tik forši tādā laiskā Cēsu svētdienā tomēr tur pabūt un nobaudīt kādu no pastām vai salātbļodu un gardos vīnus... Un just, ka cilvēkiem, kas šo vietu lolo, patiesi rūp. Ka viņu sirds ir šajā vietā. Un tad jau parasti viss sanāk! :)




Un ja kafija, tad Cēsīs numur viens, kā man sacīja, esot Melnais Gulbis. Tur saimnieko cilvēks, kas runā par kafiju, elpo kafiju un domā nevis eirās, bet kafijpupiņās. Un viņš svētdien it kā nestrādā, bet īstenībā var arī strādāt un tā mēs garāmejot tikām pie lates un baltas kafijas, šokolādes un cepuma. Līdzi paņemšanai. :)





Kad apskatīta vecpilsēta, izstaigāta pils un tās parks, nobaudīta Cēsu garša kādā no foršajām ēstuvēm (mums gan vislabāk patīk Jāņoga mūsu rajoniņā, bet no vecpilsētas- Priede, Vanadziņa restorāns, Trattoria un Vecpilsētas kebabs- katrs foršs savā veidā), nemainīgi forša pietura ir Maija parks. To nu reiz vajadzētu zināt visiem Cēsu viesiem, kuriem ir bērni. Nebarojiet gulbjus, bet izbaudiet slīdkalniņus, šūpoles un batutus. Ā, paķeriet līdzi skrituļdēli, skūteri vai riteni- tepat ir arī foršs skeitparks!




You Might Also Like

0 comments

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!