Zoo un jūra - klasiska bērnība!

00:22

Zinu, zinu - tik daudz par mūsu ikdienu un tik nedaudz par rokdarbiem... Bet ko lai daru, ja ārā pilnā sparā notiek vasara?!... :)

Tiem, kas manam blogam sākuši sekot nesen: būs, būs, būs arī rokdarbu apraksti un būs blogošana katru dienu - pagaidiet tik` rudens/ziemas sezonu - vaļā no manis netiksiet ! :D:D:D:D:D

Tiem, kas seko jau labu laiciņu - nu jūs taču visu zināt paši! :D

Un, kamēr silts un saulains laiks, tikmēr mēs uz Zoo! Apciemojām visus dzīvnieciņus, taču šogad bērnu pastiprinātu uzmanību izpelnījās lāči un žirafes.




Un dzelzs tīģeris...


...un citas butaforijas...


Un braukšana ar mašīnu, un rotaļu laukums...


Mani novērojumi Zoodārzā šogad, savukārt, sekojoši: īstais ZOO patiesībā risinās nevis būros, bet uz ietvītēm un taciņām! Citiem vārdiem - cilvēki... Katra otrā slāvu izcelsmes dāma ieskatījusi par normālu parādību ierasties pie dzīvnieciņiem vakarkleitā - izcils cieņas pret mūsu mazajiem draugiem izrādīšanas paraugs es teikšu! Tendence bija tik uzkrītoša, ka beigās nenocietos un sāku šikākās lēdijas paslepus bildēt. :) Bildes šeit gan izpaliks - ziniet bail, ka kāds no viņu treniņtērptajiem kavalieriem nepaņem ļaunā! ;)

Jo šie kavalieri nav ar pliku roku ņemami - bezbailīgi un drosmīgi: pirms diviem gadiem redzēju tādus barojam lāci ar cepumiem, pretēji turpat blakus rakstītajam lūgumam to nedarīt (ui, riskētāji un karstgalvi - ja nu kāds šos pieķertu! ;) ) ... Jā, rakstītais gan bija tikai latviešu valodā... Laikam jau tur tā vaina...


Un šogad bariņš līdzīgu drosminieku pie dzērves būra uz maiņām pārbaudīja, kurš noturēsies nekliegdams, kad dzērve iekož pirkstā! Varena rotaļa! Varena! ...

***

Un pēcpusdienā mērojām ceļu uz Saulkrastiem, lai netālu no Baltās Kāpas izlaistu mazos mežonīšus izskrieties un izplunčāties. Manā gaumē jau būtu vienkārši izplunčāties - bez izskriešanās :)  - un ar siltāku ūdeni (pēdējais, starp citu, iemesls, kālab atliku jūras peldēšanas sezonas atklāšanu).




Eh, feini bija... Ko tur piebilst...

P.S. Tām, kas palaidušas garām pēdējo informāciju par Blogdraugu salidojumu, to var aplūkot lūk šeit.
Turpinu vērot potenciālo dalībnieču skaitu un ar zināmu prieku secinu, ka laikam mums izdosies feina, neformāla, saliedēta sanākšana! Turklāt, ja dalībnieču nebūs vairāk, ka 30, domāju, ka iztiksim bez dalības maksas!
Nedēļas beigās ievietošu dalībnieka anketu - lai cik oficiāli tas neskanētu :) Jo man jāzina dažādi sīkumiņi, kas noderēs plānojot pasākumu, t.sk.no kādām Latvijas malām brauksiet - varbūt iespējams sasēsties vairākām vienā transportā, utt!


You Might Also Like

6 comments

  1. Sveika,Laine!
    Jaukas brīvdienas jums bijušas.Un,jā,par to zoodārza apmeklētāju kultūru esam tik līdzīgās domās!;)Atceros,ka vienvasar,kad ģimensiki apmeklējām zoodārza lācus un redzot ,dažus pieaugušos aktīvistus ,tur barojot lielos dzīvniekus,iekarsu....Vīrs " aktīvistiem" aizrādīja,vēršot papildus uzmanību uz uzrakstiem...bet,ak,jā -tie taču tikai Latviski rakstīti un barotājas laikam tos nesaprata...:(


    Jā,bērniem laikam ūdeņi nekad nav par aukstu!:))Atceros pati no bērnības -lūpas zilas,trīc,bet uz mammas jautājumu -vai nav aukstI!?protams atbilde -noraidoša!:))
    Ieraudzīju Tavus svārkus! -super!Man ļoti patīk!:))

    Jauku vasaras baudīšanu!!!

    AtbildētDzēst
  2. nu man patiesībā arī asinis uzkarst redzot tādus muļķus, bet ar tiem taču nev vērts ielaisties sarunās.. Toreiz teicu tā skaļi, tip Niklāvam : "Redz`, dēliņ, onkulis baro lācīti ar cepumiem - ja lācītim kas slikts notiks, tad onkulis būs vainīgs!"

    P.S. Tās man mugurā ir bilses - tādas ar stakli pie zemes :)

    AtbildētDzēst
  3. Tā jau ir,bet es nesaprotu kādēļ zoo dārza vadība nerīkojas savādāk(nu tak ,ka zin,ka tādas lietas notiek!),piemēram,kāds darbinieks tur nolkts uz laiku uz " vakti" un piespriest naudas sodus1nu tak tad varbūt šie ļautiņi domās!!!

    Wou,bikses!Super!Vai tavs darinājums!man jau tas audums!!!!

    AtbildētDzēst
  4. Ir jau dzirdēti arī ekstrēmi- man pāri dzelzceļam dzīvo sieviete, kurai bija čalis, kas sadzēries iekrita lāču ''būrī'' un viņu vienkārši saplēsa, tas bija pirms ļoti ļoti daudziem gadiem. Bet arī šobrīd netrūkst visādu ''tukšgalvīšu''.

    Bet vispār Zoo ir viena laba lieta. Man šķiet, ka bērni no braukšanas uz turieni neatteiktos nekad! Bet arī mēs ar vīru, kad vēl bijām divatā, tur ļoti bieži braucām! :)

    Jūras bildes ir super! Un Tavu bikšu audums vienkārši dievīgs! Un lūdzu sabildēt sevi un bikses pilnā augumā, tā, lai visi visu var saprast!!!! :D

    AtbildētDzēst
  5. Jūs par tām biksēm... :D

    Nu tās māsa atveda no Spānijas pirms pāris gadiem - toreiz tur tirgi pilli bij ar šitādām. Es tās uz vēderdejām velku, bet piestāv arī jūrai, ja piemērotu (ne tādu kā man bildē) topu klāt pievelk. Bet audums - nu tas no tiesas izcils - plāns un planderīgs, bet diemžēl vīlēs irst... nu nav jau arī kvalitatīvi šūtas tās pantalones.
    Ai, sarunāts... Uztaisīšu par tām biksēm rakstu...

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!