Grāmat+piedzīvojums!

02:11

Padalīšos jums ar savu jaunāko guvumu!
Nesen pie manis nonāca Zvaignes ABC izdotā Rimas Aidietes grāmata "Dekupāžas maģija".
Ja man būtu divas šādas grāmatas, tad vienu no tām es noteikti ar cieņu un smaidu uzdāvinātu Kristīnei ! Es zinu, cik ļoti viņu iejūsmo dekupāža un viss ar to saistītais! :)

Taču par nožēlu Kristīnei un par prieku man - grāmata viena.



Ja jūs vārdu "dekupāža" esat dzirdējusi vien nostāstos un vēlaties gūt apjausmu par to, kas tas ir, tad šī grāmata būs makten noderīga! Grāmata radusies kā apkopota atbilde visām autores draudzenēm, kas ik dienas taujājušas pēc padoma dekupāžā! Grāmatā viegli saprotamā valodā un krāšņās bildēs apkopota dekupāžas vēsture, pamattehnikas un padomi.

Grāmatas autore Rima Aidiete saka: "Vaļsirdīgi atzīšu - man nav mākslinieces talanta. Pat mans rokraksts ir neglīts! Bet, par laimi, pat tādiem netalantīgiem cilvēkiem kā es ir lieliska iespēja kļūt par māksliniekiem, un šī iespēja ir dekupāža!"

Nu ko! Ja jau tas ir tik vienkārši un simtprocentīgi, kā teikts grāmatā, tad jāmēģina! Ķēros pie lietas un modināju otrreiz (atcerieties, šo to no dekupāžas iemēģinājām jau blogdraugu tusiņā vasarā) dekupētājas talantu sevī ! :)
Iztiku ar to, ka man bija pieejams mājās - PVA līme un parastās (ne dekupāžas) salvetes.



 Nolēmu eksperimentēt, apdekupējot (vai tiešām ir šāds vārds? :) ) trīs dažādus priekšmetus:



Uzjaucu pārāk šķidru līmi...



Izvēlējos nepareizu fona krāsu...



Un beigās vienīgais, kas man tiešām izdevās bija apdekupētais jūras apskalotais dēļa gals :)


Smieklīgi! Jāsecina - man tomēr piemīt visādi talanti, taču dekupēšanas talants nav to starpā! 

 Taču, kā saka - trīs lietas = labas lietas! Jau nākamgad, kad būs rimusies svētku steiga, mēģināšu tā nopietnāk pieķerties dekupāžas knifu pētīšanai!

Bet, Kristīn` - tu gan kādu no saviem jūras sprunguļiem varētu apdekupēt!
:D:D:D:D:D

You Might Also Like

6 comments

  1. Skaists jūras apskalotais dēļu gals ar mušmirītēm - kāpēc, ne... Noteikti meitiņai patika. Es ticu, ka tas ir tikai pirmais solis uz tavu brīnišķīgo dekupāžu. Es ar vēl neesmu tam sadūšojusies, bet kas zi' - jaungads varbūt nāks ar iedvesmu...

    AtbildētDzēst
  2. kanēļmaize kaklā palika:D Lieliska grāmata Tev gadijusies!!!:) Būs no dzejas nodaļskapja līdz rokdarbskapim jāaizšļūc grāmatveikalā..., jo nudien - šo man VAJAG!!! Paldies - Tev !:)
    Bet pēdējā laikā esmu aizrāvusies par "papjē mašē", tas jau gandrīz kā dekupēt ha ha :) kaut protams .. protams - Nē! nav:) Dekupēt ir FORŠĀK:)

    AtbildētDzēst
  3. Dekupāža prasa tikai un vienīgi pacietību!!:):)

    AtbildētDzēst
  4. "Jāsecina - man tomēr piemīt visādi talanti, taču dekupēšanas talants nav to starpā!"

    Laine, vai Tu salvetēm noņēmi visas "liekās" kārtas (parasti ir viena krāsainā un divas liekās)? Gatavie izstrādājumi izskatās tik koši, ka šķiet - tur apakšā kaut kā par daudz.

    AtbildētDzēst
  5. Visas gan.. Nu es jau fočēju tikai sākumposmu - tai burkai izžūstot, aplikācija palika caurspīdīga un "ūdeņaina" - pliekana.. Nemaz nefočāju! :D
    Bet uz jūras koka - tur smuki kontrasti sanāca! :)

    AtbildētDzēst
  6. Man jau liekas, ka ir smuki. Sevišķi priekš pirmās reizes! :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!