Kalnciema tirdziņš un tādas lietas...

11:54

Vakar neieslēdzu datoru ne uz mirkli - pār Zaubes pļavām brāzās tādas brāzmas, ka šamējais dabūja restartēties ik pēc padsmit minūtēm. Un tas nav labi, cik noprotu. Tāpēc ņēmu un atvienoju mūsu datu nesēju no elektrības.
Šodien jaušu, ka daudziem interesē manas Kalnciema tirdziņa gaitas - nu tad lūgtum...

***

Nosalu kā prusaks. :D Un tomēr - pat nezinu, vai tā pieskaitāma pie sliktajām lietām , jo citādi laikam būtu vairāk izjutusi negulēto (lasīt - "blogdraudzēto") nakti ! :)

Nu tirdziņš kā tirdziņš. Ar gaumes un handmade apziņu.  Ne velti pirms tam internetiski nākas atrādīt savu tirgojamo tirdziņa rīkotājiem.
70%  andelētāju tirgo ēdamas lietas. Garšīgas, smaržīgas, savādākas kā veikalos. Šiem tirgotājiem salt nebija laika - cilvēki ēda, ēd un ēdīs. Tā nu tas pasaulē iekārtots.

Man pašai veicās...nu ne labi, ne slikti. Savu dalības maksu atpelnīju un vēl drusku, taču secināju, ka nespēju tirgot savas rotaļlietas šādi.







Pirmkārt: tiem, kas atceras manu Gadatirgu debiju, noteikti zināms, ka es nespēju iedomāties sevi zem poļu tirgus telts...  Man vajag īstas lietas - skapjus, kumodes, galdus, utt. Nekādas butaforijas un pagaidu/pārvietojamos stendus. Man tā nepatīk...
Otrkārt: no higiēnas viedokļa - diena bija lietaina, zemē dubļi. Mantiņas kļuva mitras, pāris reizes kaimiņienes dupsis piepalīdzēja kādai no lietiņām nokļūt līdz zemei. Cilvēki staigā pa tirdziņu ar suņiem, kas ieložņā kur vien tīk... Uh...
Treškārt: pacietība un dārgais laiks. Nav nekāds vieglais uzdevums nostāvēt 5 stundas vienā un tajā pašā vietā, sevišķi, ja andele neiet raiti. Man visu laiku bija sajūta, ka esmu nevērtīgi iztērējusi veselu pirmssvētku dienu!..
Ceturtkārt: tirgus. pirms piedalīties jebkādā tirdziņā jāpadomā, kā, kur un cik bieži tas tiek organizēts - attiecīgi, cik liels cilvēku daudzums tajā apgrozīsies un cik liels procents no tiem būs jūsu mērķauditorija. Konkrēti Kalnciema tirgus liels plus ir tā PR, taču no tirgotāja viedokļa mīnusu arī netrūkst  - lielākais, šķiet, ir auto novietošanas problēma.



Bet, distancējoties no andeles un ienākumiem, protams, ka dienu nevaru nosaukt par zemē nomestu. Jo bija cilvēkstāsti.

Blakus man savus adītos žabo tirgoja Naula, kurai man uzreiz radās jautājums, vai vārdu viņa pati sev izgudrojusi ( lai neteiktu, ka esmu īpatnēja - arī manai māsai tāds bija pirmais jautājums :D ). Bet Naula ir ar vienu kāju Grieķijā un ar otru dzimtenē. Viņa mīl bērnus.( Arī svešus. :)) Un auklē tos.


Un, kad viena no pircējām pateica:  "Man riebjas mazi bērni", tad saskatījāmies mēs ar Kitiju no "Punktiņu rotaļas". Un smējāmies un tanti aprunājām. Kā gan savādāk - es tirgoju rotaļlietas bērniem, bet "Punktiņu rotaļa" šuj vissmalkāko bērnu gultasveļiņu un tamborē vismīkstākās ņurcāmmantas mazuļiem!



Es šo dienu izdzīvoju. Man palīdzēja māsas pievestie siltie zābaki un deķis ap vēderu. Palīdzēja arī karstais dzēriens ar "jumtiņu" ;)
Vai ciemošos Kalnciemā vēl? Pagaidām neplānoju. Varbūt kādreiz. Vasarā. Ar skapi, galdu un varbūt kubā! ;)

Nākamajā ierakstā tad beidzot par to, kas tapis Zaubes mežiņā pirmssvētku laikā!


You Might Also Like

10 comments

  1. Es tur dzīvoju blakus, cik novēroju, tad siltā laikā apmeklētāju ir krietni vairāk, mani ieskaitot D:). braucu sestdien no rīta garām, likās tāds patukšs, un arī laiks bija tik nepatīkams. Ceru vasarā satikt :)

    AtbildētDzēst
  2. Ar nepacietību gaidīju tavas atsauksmes no tirdziņa, bet saprotu, ka varēja būt labāk (par pašu tirdziņu, ne cilvēkiem runājot)... Man arī ir vēlme izmēģināt, bet nu tad patiešām vasarā un kādos pilsētas svētkos, kad ir garantēts cilvēku pieplūdums... Njaaa, vienīgi, nekad nevar paļauties uz laikapstākļiem....

    AtbildētDzēst
  3. noteikti, ka ar kumodi, skapi un dīvānu ir pavisam cits, nesalīdzināms fīlings :))) Zem parastajām nojumēm tādu nedabūt...
    Labā ziņa tomēr ir tā, ka arī šis pasākums Tev ir devis veselu čupu informācijas, kas turpmāk tikai palīdzēs izvēlēties sev vēlamāko un izdevīgāko ceļu :)

    AtbildētDzēst
  4. Tajā sestdienā bija TOP pasākumu diena, es tieši braucot uZ savu " Vintage andeli" pabraucu garām Kalnciema un noskurinājos - brrr, lietus, auksti.
    Taaa mees tur dodamies tikai iipashos pasaakumos, akd kaads uzstaajas, tad ar eedamaa un handmade lietinju netruukst:) peedeejo reizi biju The Sound Poets pasaakumaa, bija jauka, silta vakara/ nakts noskaņa, vīns un dzīvā mūzika:) Suņi netraucē:D

    AtbildētDzēst
  5. Par pērlēm gan brīnos, pateicoties manam vīram man veidojas pērļu rotu kolekcija, un meitenēm manām pūrs:D. Bet zinot, kāds ir tas pērļu klāsts, iegādes process, uzglabāšana, kopšanas nosacījumi, tad man grūti iedomāties, ka tās tā brīvi tirgo tirdziņā. ķīniešiem laikam masveida industrija Ķīnas pērles. (nedaudz ironijas)

    AtbildētDzēst
  6. Žēl, ka iepriekš nepačukstēji, ka būsi tur. Es pavisam netālu dzīvoju, būtu noteikti atnākusi papļāpāt :) Nākamreiz tad!

    AtbildētDzēst
  7. Tā arī nesaprotu-tirdziņš notika Kalnciemā(kur tur tādā pasaules nostūrī!) vai kaut kādā Kalnciema ielā (pieļauju, ka Rīgā)?

    AtbildētDzēst
  8. Kalnciema ielā Rīgā, Zkss.

    Plūmīt - iespēja, ka tirgošos tur vēl ir apmēram 1%, tāpēc drīzāk riktējies uz vasaras blogdraugu pasākumu - tu rarī parunāsim! ;)

    Iveta - nu re - es pat īpašos pasākumos tur neesmu bijusi - nav sanācis pa ceļam! Ceru, ka tev labi gāja Vintage andelē:)!

    AtbildētDzēst
  9. Laine, domāju, ka jāskatās programma kāda, un noteitki gadalaiks, pieņemu, ka vasarā droši vari Kanciema ielā andelēties, vasarā īpaši tur radošas lietas tiek popularizētas, un reizēm vienīgais pasākums tajā nedēļas nogalē ir Kalnciema ielas kvartāla pasākums, kur droši ar visiem bērniem varam ierasties.
    sakrita dikti šī 6diena:)
    Man ļoti patika Vintage Open Air Festā, ļoti, tiesa bija pavēsa māja, bet pilnīgi noteikti nelija:D un kaimiņi visi super, un par visiem 200% Tur MĪL bērnus! Jo mana Paula tur tā andelējās, ka es nezināju man sarkt vai lepoties:D, visus reklamēja gan mūsu kaimiņus, gan mani, reāla modes skate, nenosmieties! tā es izplūdu tekstos!!!! vārdu sakot: super labi gāja:D man ar pirmreizēja pieredze;)

    AtbildētDzēst
  10. Mani Kalnciema ielas tirdziņš vilina, bet...tikai vasarā, jaukā laikā un , kā Izveta teica - tad, kad vakara noslēgumā ir kāds pasākums. Nevaru iedomāties stāvēt aukstumā un mitrumā ar savām lietiņām, kas ir no auduma - tas taču kaitē precei, pēc tam tādas mitras un saņukušas tāslietiņas. Brrr! Bravo tev par izturību un pieņem, ka "pirmie kaķēni jāslīcina".

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!