Kurpes, zābaciņi, rotaļlietas - mēs varam palīdzēt!

01:30

Pirmkārt jāteic, ka man ir ārkārtīgi liels prieks par to, ka pēdējos gados Latvijā palīdzēšana grūtībās nonākušiem līdzcilvēkiem ir kļuvusi pašsaprotama. Labdarībā visi darbojas plecu pie pleca - organizācijas, mediji, nozaru cilvēki - ļaudis, kam sirds īstajā vietā.

Mēs paši neesam visaktīvākie ziedotāji, uzreiz jāatzīst .Mūsu regulāra artava ir sīknaudiņa lielveikalu kasēs un apmēram reizi gadā noziedojam apmēram 20 LVL , kad labdarības akciju uzrīko kāda no televīzijām.

 Vasarā, kad piedalījos gadatirgū Jaunpiebalgā, satiku savu sen neredzētu radinieku un uzzināju, cita starpā, ka viņa sieviņa Māra darbojas labdarības organizācijā "Gaišie spārni". Kopā ar atsaucīgiem domubiedriem Māra apgādājusi ar sadzīvei nepieciešamo ne vienu vien maznodrošinātu ģimeni Latvijas novados.
Šobrīd "Gaišie Spārni" darbojas Mālpils novadā - apciemo mazturīgās ģimenes (kurās kopumā visā novadā ir apmēram 60 bērnu), apzina to vajadzības un vāc ziedojumus, lai sagādātu šīm ģimenēm lietas, kuru tām ļoti pietrūkst.

Un viena lieta ir ziedot naudu kādā kopējā kasē, bet pavisam cita, kad zini, ka ziedojot lietas, kuras pašam vairs nav noderīgas, vari palīdzēt kādam tepat līdzās. Kādam, par kura bēdu nekad nestāstīs televīzijā, kādam, kurš ziedojumu portālā varbūt ir tikai cipars no milzu saraksta!

Mīļās meitenes. Mammas. Rokdarbnieces. Blogdraudzenes. Lūk trīs reālu ģimeņu reāli stāsti. Ar pavisam reālām un izpildāmām vēlmēm."Gaišo Spārnu" eņģeļi piebilst, ka drēbīšu esot savākts pietiekoši. Ļoti trūkstot apavu, segu, gultasveļas, rotaslietu, dvieļu, rotaļlietu, grāmatu un kancelejas preču.
_________________________________________________________________________________________________



Liānas Čerņikas ģimene (mob.tel. 26268133) 
(vajadzības gadījumā par nepieciešamajām lietām, izmēriem utt. var zvanīt uzreiz Liānai)










Ģimenē ir gan mamma, gan tētis un 3 bērniņi. Abi vecāki strādā par vēdara tiesu zemnieku saimniecībā Mālpilī. Dzīvo, tiešām, briesmīgos apstākļos. Mājā steidzami nepieciešams remonts.

Vecākai meitai Airitai ir jau 17 gadi. Viņai ļoti, ļoti patīk zirgi. Arī uz Ziemassvētkiem viņa lūdz kaut ko sagādāt ar zirgiem. Airitai arī nepieciešami ziemas zābaciņi 39. izmērs, ziemas jaka 38. izmērs (augums 165cm). Viņa būtu priecīga arī saņemt kādu rotaslietiņu (auskarus, kaklarotiņas) un kosmētiku.

5 gadīgā Kristīne stāstīja, ka ļoti gribētu sev Burtu grāmatu, jo grib mācīties lasīt, un kādu krāsojamo grāmatu. Vēl viņa ļoti vēlas leļļu ratus. Mamma saka, ka mazajai nepieciešami ziemas zābaciņi 27. izmērs (pēdas garums 20cm), kombinezons vai siltā jaka un bikses uz 116cm (labāk pat lielāku) augumu, kādas drēbītes, zeķubikses.

Mazais 3 gadīgais Jānītis arī gribētu saņemt bilžu grāmatiņu atbilstoši viņa vecumam, lielu mašīnu, krāsojamo grāmatu ar flomasteriem vai zīmuļiem. Vajadzīgi Jānim ir arī ziemas zābaciņi 25. izmērs (19cm pēdiņas garums), kombinezons uz 110cm.

Abiem mazākajiem bērniņiem ļoti nepieciešamas segas un gultas veļa. Lielākā māsa mājās ir tikai brīvdienās, pa darbadienām viņa mācās internātskolā.

Arī mamma un tētis lūdz palīdzību, bet piekodina, lai labāk sagādā vairāk bērniņiem, viņi paši jau iztikšot. Mammai derētu gan siltie ziemas apavi un apģērbs, gan vienkarši kādas drēbes( kājas izm.40, augums 165cm, izmērs 38 (M/S)
Tētim (derētu gan siltie ziemas apavi un apģērbs, gan vienkarši kādas drēbes) kājas izm. 44, augums 180cm.

___________________________________________________________________________________________

Ļubovas Buharijevas ģimene (mob. 22369640)




Arnis (10), Jānis (11) un Tomass (12) pārnākdami no skolas mammai uzreiz vaicā: “Ko palīdzēt?”. Tieši tāds ir arī pirmais jautājums no rītiem. Viņi saprot, ka mammai vienai grūti tikt galā. Mamma ar gadīgo dēliņu uz rokām stāsta, ka ģimenei neklājas viegli. Situāciju sliktāku padara vīrieši, ar kuriem viņai tik ļoti neveicas. Vecāko bērnu īstais tēvs pusgadu atpakaļ iznācis no cietuma un par dēliem neliekas ne zinis. Jaunais vīrs un mazākā dēliņa tētis, pret vecākajiem puikām izturas slikti, mēdz arī iekaustīt.

Zēni Ziemassvētkos ļoti lūdz sagādāt uz visiem vienu datoru. Pagāšajā gadā viņi visi piedalījās krustvārdu mīklu konkursā, kur galvenajā balvā varēja laimēt datoru. Viņiem nepaveicās. Puikas ir pieklājīgi, gurdi un mācās ļoti labi.

Vecākajam 12 gadīgajam Tomasam savu sarakstu sāk ar lietām, kuras viņš (kā pats stāsta) pat nesapņo saņemt, tomēr uzrakstīšo- viņam Ziemassvētkos ļoti gribētos saņemt mobilo telefonu, klasē visiem tādi ir, izņemot viņu. Gribētos lidmašīnu/ helikopteru ar pulti, Mp3, fotoaparātu, BMX riteni. Tad viņš sāk rakstīt lietas, kuras viņam liekas, ka mums būs vieglāk sagādāt: CIDO sula ar vīnogu garšu, tā Tomasam ļoti garšojot un grāmata „Drūmglūņa lāsts”.

Arnis (10) raksta, ka ļoti gribētu saņemt mašīnu ar pulti, balonus, flomasterus un saldumus vai konfektes. Viņam ļoti patīk slēpot, gan ar distanču slēpēm, gan laisties lejā pa kalnu un tādēļ saka, ka gribētu slēpes ar slēpošanas zābaciņiem 32. izmērs. Tie jau pēc tam noderēšot arī mazajam brālim. Puikam būtu nepieciešamas sporta bikses un jaka.

11 gadīgais Jānis lūdz maku, basketbola bumbu, arī viņš gribētu mašīnu ar pulti. Vajadzīgi 33. izmēra ziemas zābaciņu. Arī Jānis gribētu slēpes. Vēl viņš stāsta, ka ļoti, ļoti gribētu mp3.
Šie puikas vispār ir tādi uz tehniku vērsti, viņi saprot daudz par datoriem, interesējas par tehnoloģijām, par jaunumiem un sasniegumiem šajā nozarē. Tikai, diemžēl, ģimenei nav iespējas viņiem šīs lietas sagādāt.

Puikas ir tiešām gudri, var redzēt, ka viņi ir zinātkāri, viņiem patīk mācīties, atzīmes skolā esot ļoti labas. Ģimenē nav nekādas tehnikas, nav pat TV, kas arī ir lieta, ko visi puikas ļoti lūdz kopisktiski. Izejot cauri sarakstam gribētu puikām aizvest uz visiem 1 datoru, 1 mp3, mašīnu ar pulti, pēc iespējas centīsimies sagādāt televizoru un mobilo telefonu.

_______________________________________________________________________________________


Jūlijas Kromānes ģimene (mob. 25888375) 




Ģimene dzīvo lielā trūkumā, dzīvo mājoklī bez jebkādām ērtībām. Bet esot pie šīs ģimenes varēja redzēt, ka mamma ļoti rūpējas par ģimenes pavardu, cenšas... mājā viss bija tīrs un kārtīgs (kas diemžēl, bet šajās maznodrošinātajās ģimenēs ir liels retums) uz plītiņas top vakariņas, pie sienas izgrieztas papīra sniegpārslas. Durvis, lai netiek aukstums iekšā, aizvilktas ar segu. 

Mazā 3 gadīgā Aleksandra bija tik runātīga un dzīvespriecīga, izprasīja mums visu- kas mēs tādi esam, kādēļ esam atnākuši un ko gribam. Pēc tam viņa bija gatava mums nākt līdz, palīdzēt veikt labos darbus. Ejot prom Aleksandra tiešām ar zābaciņiem rokā nāca uz durvju pusi un teica: „Tu tikai padod man to zaļo kurtku, ārā tak auksts!” Aleksandra pati Ziemassvētkos gribētu kādu pasaku grāmatu, krāsojamo grāmatu, zīmuļus, flomasterus un puzles, vai jebkādas citas, vēlams attīstošas, rotaļlietas 3 gadīgam bērnam, jo mantiņu šajā ģimenē ir maz. 

Kristīne (6) arī gribētu kādu rotaļlietu. Viņa nevar pateikt īsti kādu, jo ļoti kautrējās un slēpjas mammai aiz muguras- bet viņai patīk lelles un rozā krāsa. Patīk arī zīmēt, krāsot, līmēt, noderētu kāda pasaku grāmatiņa un silta cepure, šalle un cimdiņi. Šie bērni noteikti ļoti priecāsies par saldumu paciņām. Arī pārtikas produkti šai ģimenei noderētu, kaut vai, lai varētu pagatavot Ziemassvētku vakariņas.    
____________________________________________________________

Lai ziedotu kādai no ģimenēm, sazinieties ar "Gaišajiem spārniem"!


Mantas pieņem (iepriekš sazvanoties):
Pulkveža Brieža iela 15, Rīga, LV-1010.
"Gaišo spārnu" eņģeļus vienmēr un jebkurā laikā var sazvanīt, zvanot uz mobilo tālruņa Nr. 25952946

You Might Also Like

7 comments

  1. Ļoti jauki!
    Paldies, es tieši meklēju vietiņu, kur nogādāt kaudzi ar drēbēm un mantām ;)

    AtbildētDzēst
  2. Skrienu pie skapja! Jāparevidē arī bērnu mantu kaste :) Paldies par info :)

    AtbildētDzēst
  3. Es apraudaajos sho lasot...... Mana beerniiba gan bija viegla saliidzinot ar to kaa shobriid daudz daudz beernu dziivo, bet atcereejos sevi sho beernu vecumaa, kad visiem kaut kas bija bet man nebija. Ieshu revideet savu skapi ar dreebeem kas man par maz - 38izmers.

    AtbildētDzēst
  4. Vairākkārt jāsaņemas un jānoslauka asara,lai izlasītu līdz galam.
    Bildes runā pašas par sevi.°

    Jāķeras pie darba !

    AtbildētDzēst
  5. Apraudaajos, eedot brokastis... dazhiem shiem mazuliishiem pat taa varbuut nereti nav.... uzshshuushu kaadu gultasveljinju. Paldies par info.

    AtbildētDzēst
  6. Paldies par info un šo bloga ierakstu! Noteikti palīdzēšu!

    AtbildētDzēst
  7. mēs kopā tiešām varam! es tik īsti nesaprotu vai tie mob. tel. nr. kas ir aiz ģimenes uzvarda ir pašai ģiemenei? tā var precizēt informaciju?

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!