Gaisa mitrinātāja meklējumos...

23:23

Ir klāt klepus un ādas problēmu sezona. Mūsmājās tā līdzīgi kā citur sākas vienlaicīgi ar apkures sezonu. Paldies Dievam toreiz, kad cēla Zaubes mežiņa namiņu, lieku līdzekļu siltajām grīdām nebija - tātad vismaz no apakšas esam pasargāti no pārkalšanas :)... Bet, kas attiecas uz pārējo, tad skaidrs kā diena - nedz mitrie dvieļi, nedz burkas ar ūdeni uz radiatoriem, nedz regulāra grīdu mazgāšana, nedz citas mitruma riesta dejas nespēj nodrošināt visā mājā vienmērīgu, deguna gļotādai draudzīgu gaisa mitrumu. Tāpēc nu jau otro reizi šoruden abi bērni puņķojas un klepo. Un manāmi pasliktinās arī visas ģimenes ādas veselība. Viss apkārt pēkšņi šķiet elektrizējies!

Bet Gaisa Mitrinātāja iegāde tiek atlikta jau 3 gadus. Tāpēc... Tāpēc, ka patiesībā ir viegli apjukt piedāvājumā.

Bēbīškompānijas piedāvā aparātiņus, kas īpaši izstrādāti domājot par bērnu drošību (auksts tvaiks) un slimošanas laiku ( silts tvaiks ar iespēju pievienot ēteriskas eļļas)...


Sadzīves tehnikas ražotāji uzsvarus steidz likt uz LCD displejiem un iebūvētiem gaisa mitruma kontroles mehānismiem



Ražotāji, kas specializējas gaisa attīrīšanas, mitrināšanas, utt. lietās, piedāvā nopietnus "dampīšus", paprasot par to arī nopietni vairāk naudas...

Un tā nu mēs ar Kundziņu mulstam, jo draugu un paziņu, kas būtu iegādājušies kādu no līdzīgām ierīcēm, ir gaužam maz. Bet jautājumu daudz. Skaidrs, ka jāsāk ar higrostatu - ierīci gaisa mitruma mērīšanai.

Mīļās mammas, draudzenes un domubiedres - aicinu jūs padalīties komentāros ar jūsu  pieredzi telpu gaisa mitrināšanā. Kā novēršat sausā gaisa problēmu? Vai kādai no jums ir pieredze gaisa mitrinātāja izmantošanā?

Ļoti gaidīšu jūsu atbildes!

You Might Also Like

17 comments

  1. Paskaties arī elektrības patēriņu katram modelim... mitruma mērītāju var nopirkt pa 5 Ls - pavisam vienkārši elektroniskā pulksteņa modeļi ar temp. un mitruma mērītājiem. Internetā var pasūtīt. Tad vari mēģināt kontrolēt mitrumu tajās istabās, kur problēma. Pirms pāris gadiem mani nodomi pirkt gaisa mitrinātāju pie tā arī apstājās. Vairs neatceros motivāciju - man liekas, ka tas, ka dārgi, elektrību tērē un turklāt mums vajadzētu vairākām istabām, no kurām vienai liela platība. Mani bērni slimoja ne pa jokam (vienam turklāt astma), es arī pārdomāju visus variantus - paklājus un mitrumu. Viņi ir drusku vecāki par tavējiem, šis gads ir pirmais, kad ir iestājies ģimenes ārstes solītais vecums un slimo mazāk...

    AtbildētDzēst
  2. Jā, Baibu, bet kad mums ar Kundziņu iestāsies tas vecums? :D Ja nopietni, tad ļoti izjūtu sausā gaisa ietekmi uz sejas ādu, matiem, ādu kopumā un deguna gļotāda arī izkaltusi... Tātad - problēma pastāv. Ne tikai bērniem.

    Bet esmu neizpratnē, jo mums māja tāda sadrumstalota. Telpiņas nelielas...

    Bet jā - jāsāk ar mitruma mērītāju...

    AtbildētDzēst
  3. Vienīgi vēl gribēju teikt, ka periodā no sept. līdz nov. 2x slimot ar iesnām nav nekas ekstrēms bērniem, kas apmeklē pirmsskolas iestādi...ja vien tās iesnas katrreiz nebeidzas ar bronhītiem un vidusauss iekaisumiem. Es tā padomāju - arī manējie šoruden ir slimojuši ar iesnām 1x un otrs - 2x. Tikai atšķirība no citiem gadiem - ka tām iesnām nekas nesekoja un pēc dažām dienām varēja atgriezties ierindā. Bet nu ziņo par atradumiem - mani arī interesē, jo, kad kurinām, gaiss ir ļoti sauss.

    AtbildētDzēst
  4. Man ir Venta gaisa mitrin., kas mitrina ar auksto gaisu. nav tāds pirts efekts. Man patīk. tikai par izmantošanu.. 1.sezonu lietojām regulāri.. šosezon vēl neesam sākuši. Nopirku gaisa mitruma mērītaju Depo pa ~1,70Ls. Un ar visu apkuri, gaisa mitrums ir normas robežās..
    bet vai bija jūtams efekts no gaisa mitrināšanas... ? nezinu gan :)

    AtbildētDzēst
  5. Mūsmājās katrai par bērnu veselību rūpi turošai ģimenei visdažādāko ekspertu pilnīgi noteikti ieteiktais gaisa mitrinātāja iegādes process apstājās pie fakta, ka gaisā mitruma izrādījās par daudz ... Vēl vairāk - pagājušā ziemā uz pavasara pusi jau izmēģināju lielveikalā par minimālām naudiņām iepirktu "mitruma savācēju" ;) To mitrumu ātri iegūstu bez pārtraukuma mazgājot un žāvējot bērnu drēbes - uz radiatoriem un atlikumu tāpat uz statīva, plus tvaiks no vannas istabas, no tējkannas etc. Bērni slimo ar iesnām nonstopā tāpat, ar visu mitro gaisu. Man arī seja ar apkures sezonu krasi palika sausa, deguns sauss etc, bet tur jau gaisa mitrums istabā īpaši neko nemainīs, mana teorija par šo ir, ka tas rodas no kontrastiem - auksts āra gaiss, tad atkal telpas, un atkal ārā. Ja ļoti gribas izmēģināt gaisa mitrinātāju, varbūt kāds var uz nedēļu, divām aizdot? Tad jau būs nešaubīgi skaidrs, vai tas tiešām palīdzētu. Vienvārdsakot, skepses pilns padoms ir, ka investēt šajā pasākumā diez ko nav vērts :)

    AtbildētDzēst
  6. Mums meitiņai 1gada vecumā konstatēja astmu,gaisa mitrums mājā bija pie 30%, bet vajadzēja vismaz 45%. Nopirkām Boneco gaisa mitrinātāju, tiešām labs, BET, ir problēmas nopirkt jaunu filtru, tas nav tā, ieej veikalā un pērc nost. Par cik mums ir ciets ūdens, filtrs jāmaina diezgan regulāri. Tāpēc nopirkām arī otru mitrinātāju Alfa Cenuklubā, krietni lētāku, un filtrs nopērkams jebkurā Cenuklubā. Tagad stāv viens mitrinātājs pirmajā stāvā, viens otrajā. Tāpēc iesaku, ja pērc mitrinātāju, skaties lai filtrs viegli nopērkams, vēl svarīgs ir, lai būtu vēsā gaisa plūsma (tā mums ieteica daktere), un jāskatās telpas kvadrātmetri, un lai var mainīt plūsmas intensitāti. Man svarīgi bija lai ziņo, ja beidzies ūdens, un lai var uzlikt uz laiku.

    AtbildētDzēst
  7. Mēs mitruma koeficientu nemērījām, bet punktu visam pielika abu meitu un mūsu pašu biežā slimošana. Mūsu klimatā sausajam un draņķīgajam gaisam gan ir cita saknes - stulbie gaisa kondicionieri, kas noēd visu dabīgo mitrumu, plus vēl tuksneša smiltis. Man arī apnika staigāt ar švammi uz galvas matu vietā. Un tā, nopirkām Beuer gaisa mitrinātāju. Modeli intrnetā nevaru uz sitiena atrast, bet tas dizaina ziņā līdzinās tāda abstraktai olai. Ir arī modinātājs komplektā, bet to nemaz neizmantojam.
    Un vēl, nopirkām arī gaisa attīrītāju, bet tas jums noteikti nav tik aktuāli. Nezinu, vai pateicoties šiem superverķiem, bet patreiz ne ar ko lielu neslimojam, mati sāk atgriezties pie galvasvirsmas, un elpot arī elpojam brīvāk - nav tā saspiestā, sausā sajūta degunā...
    Un tad es aizeju uz savu darbu, kur mani apņem grāmatu putekļi:)

    AtbildētDzēst
  8. Mēs savulaik Rīgas dzīvoklī cīnījāmies ar sausā gaisa problēmu un bērnu slimošanām un arī nopirkām gaisa mitrinātāju-Boneco, par divus. Manuprāt, tiešām labs mitrinātājs, ar displeju, kur var redzēt, kāds mitrums telpās ir šobrīd, var uzstādīt, kādus % vēlies sasniegt, silto, vēso gaisa plūsmu utml...Starp citu, mums šobrīd abi 2 stāv neizmantoti, varu noteikti iedot uz ziemas sezonu, tik jāsazinās, kad satiekamies :)

    AtbildētDzēst
  9. Mums gaisa mitrinātājs bēnristabā stāv uz plaukta jau divus ar pusi gadus. Regulāri to neslēdzu. Lietojam tad, kad bērniem ir laringīti un tas nozīmē diemžēl katru rudeni.. nupat oktobra vidū abi izslimoja. Un tad mūsmājās bez mitrinātāja neiztikt dienu, ne nakti. Nopirkām pirms 2,5 gadiem internetveikalā šādu http://www.babystore.lv/?dir=view&id=3556
    Tām vajadzībām, kas ir mums, proti, vēss gaiss laringītu gadijuā - atbilst ļotilabi. Jo ikdienā mums mājās ir pat pārāk liels mitrums :)

    AtbildētDzēst
  10. Ehh, es labpraat padaliitos ar saviem 80% mitruma dziivoklii. Mees bij spiesti mitruma savaaceeju iegaadaaties.

    AtbildētDzēst
  11. Man tas pats, kas yellO. Pilnīga katastrofa ar mitrumu jaunajā mājā. Visas tapetes nopelējušas melnas, no logiem nepārtraukti tek kondensāts, bērni slimo no mitruma... Nevaru arī vairs telpaugus tik daudz audzēt, jo mitrums no lapām iztvaiko. Veļas žāvēšana ļoti sarežģīta, neko nedrīkst žāvēt iekšā.

    AtbildētDzēst
  12. Nu mums mājās ir pārāk daudz radiatoru un ja kādu atslēdz, tad karst apkures katls. Lai arī mitruma mērītāja vēl mums nav, vados pēc izjūtām. Bieži vien ir tā, ka pārkaltušas nāsis, roku āda, mati, kņudina un grauž rīklē... Tāpēc secinu, ka šajos brīžos labprāt pamitrinātu gaisu, jo slapjie dvieļi ne vienmēr dod tūlītēju efektu.

    Vivita! Lai dzīvo blogdraudzība! Kaut kad es vai Kundziņš pošamies uz Zosengalu - varētu ieplānot jūsu saimniecības apciemojumu!!! noteikti tev zvanīšu! Paldies!

    yellO un Diāna - jūtu līdzi otrai galējībai... Jā, vairākas kompānijas piedāvā arī gaisa mitruma savācējus. Un telpu vēdināšana (pat sliktos laikapstākļos) nepatīk pelējumam...

    Paldies, ka komentējat! Paldies par informāciju, ko likt aiz auss!

    AtbildētDzēst
  13. Es savukārt, vispār nesaprotu, kā ir mums. Bērni visu laiku slimo, pēc sajūtām gaiss ir sauss - spriežu pēc savas ādas un matiem, savukart, skatoties uz kondensāta un pelējuma ap logiem, gribas domāt par pārlieku mitrumu. Laikam jāsāk ar mitruma mērītāju

    AtbildētDzēst
  14. Es savukārt, vispār nesaprotu, kā ir mums. Bērni visu laiku slimo, pēc sajūtām gaiss ir sauss - spriežu pēc savas ādas un matiem, savukart, skatoties uz kondensāta un pelējuma ap logiem, gribas domāt par pārlieku mitrumu. Laikam jāsāk ar mitruma mērītāju

    AtbildētDzēst
  15. Savukārt man, kuras bērnam ir ļoti izteikta alerģija pret putekļu ērcītēm, alergoloģe "aizliedza" lietot dzīvoklī gaisa mitrinātāju, jo mitrākā gaisā tās ērcītes vairojas uz nebēdu. Tātad arī par to ir jāpadomā.
    Kad puika bija pavisam maziņš, dabūja laringītu un tad mēs no kaimiņiem aizņēmāmies gaisa mitrinātāju uz pāris naktīm. Nuuu.. man tas aparāts nepatika :), jo tomēr skaļi sīca, izdalot tvaiku (tas nebija lētā gala aparāts, līdz ar to nedomāju, ka tas būtu kāds defekts), kā arī es tiešām nejutu it nekādu efektu pēc nedēļas lietošanas. Bet, protams, atkarīgs, kāda ir gaisa mitruma sākuma stadija telpās.

    AtbildētDzēst
  16. Mums ir pretējs gadījums, mēs gaisu sausinām... It īpaši neapkures sezonā gaiss ir drausmīgi mitrs, tad nu pagājušajā gadā iegādājām gaisa sausinātāju, tagad vismaz var dzīvot :)

    AtbildētDzēst
  17. un tomēr par lupatām uz radiatoriem... kad kādam no mums mājās ir iesnas, naktīs paliek vēl neiespējamāk elpot dēļ sausā gisa. viss ir saķepis un ciet. Bet mums tik tiešām pietiek ar slapju dvieli uz radiatoriem, lai šī problēma atrisinātos pati no sevis. Reāli to izjutu uz savas ādas un kad beidzot pieleca- vienā sekundē atrisināju bērna mocības ar iesnām mēģināt gulēt sausā gaisā! Neticami, bet fakts!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!