Jelgavas viesu nedēļnogales atskaite.

15:32

Ir trešdiena. Mums tikko beigusies nedēļas nogale. Meita, kuru citkārt uz dārziņu iet nav jāpierunā, šorīt pirms pašas ieiešanas grupiņā sāka raudāt... Un es zinu, ka tas tālab, ka mūsu kopā pavadītais laiks Jelgavā bija dinamisks un piesātināts. Pēc 4 aizraujošām brīvības dienām atgriezties dārziņa sienās nav viegli. Saprotu. :)


Ikreiz, kad braucam prom no Jelgavas, atstājam tur "padēklīšus". Bērni zina, ka atgriežoties viņus gaida ūdenskrāsas, plastilīns, vecmāmiņas iekrātās McDonalda rotaļlietas un, kas pašiem bērniem šķiet visvisaizraujošākais - "vecās rotaļlietas"! Ar vārdu salikumu "vecās rotaļlietas" mazie apzīmē vecu telefonu, gludekli, lupu, kastītes, lādītes utt.




Jelgavas pusizremontētais dzīvoklītis bērniem šķiet kā pilnīgi alternatīva Pasaule! Jo te drīkst zīmēt uz sienām un lēkt no palodzes dīvānā, te mēs kopā laiskojamies pie garām multfilmām un baudām to īpašo "nedarīt NEKO" sajūtu!


Pārmaiņas pēc padzīvot vietā, kur tuvākais veikals nav 12 km attālumā ir patiešām atsvaidzinoši! Un tagad, kad katram mazajam ir gan savs maciņš, gan naudiņa, abi vēl jo vairāk priecājas par iespēju pastaigā iekļaut veikala apmeklējumu. Parasti ejam uz "Pasāžas Maximu", pa ceļam apstājoties obligātajā pieturā - apavu un krāmiņu humpalbodītē "Pāris". Lai arī kopš pirmajām dienām līdz šai cenas apaviem šeit manāmi augušas, tomēr krāmiņi nav dārgi. Un tā- princese tika pie kroņa, bet džigits pie Cirka Dinozaura, Hercoga Jēkaba laukums pie pāris sniega enģeļiem un dažām garām pēdu takām. Un es ceru, ka tās lampas drīkstēja tikt appurinātas ar sniegu un ka zaudējumus pilsētai neesam sagādājuši :).



 

"RDA" parasti ir kaktiņš, kurā sakārti kostīmi. Visbiežāk drausmīgas kvalitātes un no tikpat šausmīgiem materiāliem. Toties lēti. :) Bet gadās, ka tajā mudžeklī ir arī pa kādam tīri ciešamam apģērba gabalam. Un tā - princeses kronim nu ir arī sava kleita. Jelgavas Princeses tērps. Atstāts Jelgavā. Padēklītim. :)



Mana mamma ir Jelgavas vecmāmiņa. Tā, ar kuru kopā lasīt "Joka pēc alfabēts" un tā, ar kuru kopā gatavot ēst. Tā, kura acīmredzami ir mana mamma, jo uzzinājusi, ka Čika viņai palīdzēs, izdomāja, ka jautrāk frikadeles būs kārtot trīsstāvīgā traukā! Lieliski mam`!



Starp īpašajām NEKO nedarīšanas stundām tomēr pa kādam darbam ar`.  Jo nekas nestāv uz vietas! Pa svētku laiku no Muki.lv plauktiem teju vispār pazudušas Mammas Rokas. Un tas jāsteidz mainīt! Jaunas virtenes, Kovbojs, Pirāts, Dāma džinsu sarafānā un čūsku brigāde - viss tagad iekš `mukajiem Mammas Roku draugu apartamentiem atkal redzams un iegūstams!






Otrā vakara pastaiga pār Adrenalīna Tiltiņu. Īstenībā jau Mītavas tilts, bet mums ar manu māmiņu tas izraisīja kāju ģīboni un roku vatējumu, tāpēc atradām tam atbilstošu nosaukumu. Cienījamā Jelgavas Pilsētas Dome - darām zināmu kā pilsētas viesi - lai arī tiltiņš ir pievilcīgs bez gala (pat ar visām iebūvētajām uzbāzīgi spilgtajām spuldzītēm) tilta margas nav bērniem drošas!  Pa apakšējo caurumu mierīgi varētu izšļūkt pat mana četrgadniece. Tāpēc ļoti ceram, ka jūsu solītā nepilnību novēršana līdz ar pavasara pirmajiem putnu treļļiem būs notikusi. Jo visādi citādi Adrenalīna Tiltiņš lieliski iekļaujas mūsu pastaigu maršrutā! :)




Var jau būt, ka es sāku no nepareizā gala. Var jau būt, ka man vispirms bija jādodas uz Jelgavas TIC un tikai tad jātincina bloga lasītāji un tvitersekotāji par brīvā laika iespējām ar mazajiem Jelgavā. Tāpēc es došu Jelgavai vēl vienu iespēju pavasarī. Tādu oficiālu.
Jo es ticu un ceru, ka Bossiks.lv nav Jelgavas bērnu izklaižu vizītkarte.

Nevar būt, ka iestādījums, kurā atrodas:
 ne parāk tīra, salāpīta, drošības normas ignorējoša piepūšamā atrakcija , 
izstaipīts batuts, 
nenosakāmas funkcijas bumbiņvanna,
 noplucis vecāku lasāmstūrītis,
 starp atrakcijām vaļā atvērta personāla izeja uz pirmo stāvu, 
uz pakārtām mīkstajām rotaļlietām nomērķēts milzu pneimatiskais šaujamierocis,
 kāpelējamā siena bez drošības stiprinājumiem un iespējas pa īstam droši piezemēties,
 kafejnīca, kurā nopērkami ne tikai veci burkānu-krējuma salāti, bet arī suliņas un ūdens par acu orbītas paplašinošām cenām
 un vecāku makus pilnībā iztukšojošas simulatoratrakcijas par žetoniem pirmajā stāvā,
raksturo Jelgavas vecāku un Pilsētas vadītāju priekšstatu par bērnu izklaidi!

Bija, tomēr, Bossikā viena forša lieta - visam augstākminētajam pa vidu ir viena ļoti sakarīga un kā šķita pat ne tik nokalpojusi atrakcija. Līdzīga kā Rīgas lielveikalos. Tur tad arī pavadījām apmēram 2 stundas. 
Pa vidam Niklāvs paspēja pieslēgties kādas bērnu ballītes rotaļām -sapriecājās; tika palūgts no ballītes atslēgties, kad sākās danči un našķošanās -sabēdājās. :)





Vakar pa pieputinātajām šosejām veiksmīgi nokļuvām mājās.
Paldies jums visām, kas rakstīja ieteikumus Tviterī un blogā! Nākošajā reizē es apsveru iespēju aiziet uz buolingu Tonusā un baseinu Pārlielupē. Bet vispār - nākošreiz apjautāšos par izklaides un atpūtas vietām ģimenei arī pašai Jelgavai!

You Might Also Like

12 comments

  1. Gaidīju, kad uzrakstīsi savu viedokli... kad tu uzjautāji twiterī, kur aiziet ar bērniem Jelgavā, bosiks bija vienīgā vieta, kas ienāca prātā, kur ziemā varētu aiziet, tādēļ to ieteicu, bet ne tādēļ, ka man viņa patiktu... krustmeita ar draudzenīti pirms kāda laika tur tika vesta un viņām patika kāpelēt pa to vienu atrakciju ar trubām un spēlēties mazajā mājiņā... bet jā, tā kafejnīca tur ir vienkārši briesmīga :( nepietiek ar to, ka nav īsti ko paņemt, lai bērns varētu iekost, bet tie galdi paši par sevi uzdzen nelabumu :D mēs tur bijām pasen, kad viss vēl tikko bija atvērts, varbūt tad vēl arī nebija tik noplucis viss kā tagad...
    Pilnīgi piekrītu par tiltu, esmu vienu reizi gājusi pāri un vienīgais iespaids, kas palicis, bērnus tur nevest, jo likās, ka pa to šķirbu pie margām, pat es varētu izkrist cauri...
    Cerēsim, ka kāds izlasīs tavu rakstu un tiešām mēģinās kaut ko vērst uz labu bērnu atpūtas jomā.

    AtbildētDzēst
  2. kad ieraudzīju bildi lielveikalā kur Tev abi sēž iekšā, tad atcerējos vienu starpgadījumu Ventspils rimčikā. es šitā vadāju savus mazos. Markuss priekšā, bet Marita grozā. un ko domā? pienāk apsargs un gribēja mani izraidīt ar bēniem no veikala ārā, jo redziet bērns tai grozā ar zābakiem kājās piesmērē ratus (tās dzelzs redeles), kur citiem produkti jāliek. pakašķējos, drusku pateicu ko es par visu domā, ka nepiedāvā grozus diviem bērniem utt. man viņi mazi, citu iespēju nav, un ārā tie rati kur atrodas zem improvizētām nojumēm, kur vējš lietus dubļi mašīnas izplūdes gāzes, tie top ļooooti tīri. :D

    AtbildētDzēst
  3. Man ir bērni, bet man arī nepatīk, ka lielos liek iekšā RATOS (tā pat man nepatīk, ka sunīši tiek staipīti rokās atrodoties veikalā). Kašķi netaisu, vienkārši man tas nešķiet simpātiski. No trim jaunāko iesēdinu paredzētā vietā. Bet vidējai, kas agrāk uzmeta lūpu par to, ka tagad jaunākais tiek ratu sēdeklī, piedāvāju mazos ratiņus ar karodziņu. Un viss čikiniekā!
    Par Jelgavu kā izklaides vietu komentāru nav:)vērtīgi uzzināt ko jaunu (tik bosiku mēs noteikti neapmeklētu, jo es arī neatbalstu lielveikala rotaļu istabas).

    AtbildētDzēst
  4. Jūlija. Man ar Jelgavas Pilsētu ir tvitervienošanās par priekšlikumu noformulēšanu. Ar to tad arī tuvākajās dienās nodarbošos - sarakstīšu priekšlikumus un darīšu viņiem zināmus. Jo būt klusā šokā nav progresīvi.Ir jāpalīdz - ja ne ar darbiem, tad ar viedokli kā minimums! Un ir tikai feini, ja dzirdu līdzīgus viedokļus - tie dod svaru maniem prātuļojumiem!

    Madara, ir tāda cilvēku suga - neatkarīgi no dzimuma un vecuma. Tiklīdz ši cilvēki ieņem kādu amatu, kurā drīkst kādam ko aizrādīt, tā nekavējas to izmantot. Vara, tā teikt. Smieklīgi, ja šādi cilvēki ir apsargi vai pārdevējas - jo tad tā niecīgā varaskārīte ir caurspīdīga kā stikls!

    Iveta - taisnība - man arī netīk suņi veikalā. Spalvu un citu higiēnas apsvērumu dēļ.
    Nrebiju iedomājusies, ka kādam varētu kaitināt bērnu atrašanās ratos. Kas attiecas uz higiēnu - Madara jau minēja - rati tiek vesti laukā - izplūdes gāzes, eļļas, putekļi, dubļi - nu tur ir viss. Un tad īsti nesaprotu, kas varētu būt par pamatu nepatikai pret bērniem ratos. Kaut jāatzīst godīgi - Emīlija sver jau 17 kg - negribētos, lai šāda sēdēšana kļūst viņai nedroša vai salauž veikal inventāru. Bet tas vienīgais iemesls.

    Kas attiecas uz rotaļlaukumiem - man pret visiem kā pret vienu ir tikai viena liela pretenzija/aicinājums - APDEITOTIES! Ja rotaļlieta nokalpojusi - mainīt, nevis apmazgāt! Nav Zemei draudzīgs viedoklis, bet ja tā godīgi - tad publiskās vietās tomēr prasās pēc mantu rotācijas.
    Bet kopumā - jau sen esmu sapratusi, ka starp manu un bērnu viedokli dažkārt ir 6 galaktikas, taču man ne mirkli neienāk prātā pretoties bērnu vēlmei pabūt rotaļlaukumā un ietiepīgi pastāvēt uz to, ka viņam jānāk līdzi šopingā. Katram savs.

    AtbildētDzēst
  5. Čikas jaunā kleita izskatās pēc Sniegbaltītes tērpa no Disneja multenēm. Atliek tagad 7 rūķīšus atrast :) Jelgavas rajonā ir burvīga vieta "Līči" - http://www.lici.lv/ Ziemā diezin vai, ka tur ir ar ko nodarboties, ja neskaita paēšanu, bet no pavasara līdz rudenim tur ir riktīgi foršs āra atrakciju parks sīčiem.

    AtbildētDzēst
  6. par tiem ratiem, vienkārši ir starpība, vai izplūdes gāze, āra apstākļi, vai netīri apaviņi... nepatīk, jo es tur lieku pārtiku, pēc tam to lieku ledusskapī/ skapī, tad "entās" reizes paciņas izņemu, ielieku atpakaļ ledusskapī vai plauktā. Tagad man būs jauns netikums, pilnīgi ne-zaļš, visu likšu maisiņos :D un tad ratos.

    AtbildētDzēst
  7. ā, nu un par bērnu laukumiem, man bērni tur nemaz neprasās, un šopings- elementāra pārtikas iegāde! Ja bērni ir līdz, tad citādi vienkārši nevar. Nav īstā vieta, kur ģimenēm "patīkami" pavadīt laiku:D manuprāt.

    AtbildētDzēst
  8. Es Tev pilnīgi piekrītu par jauno gājēju tiltu, jo arī mēs savā ekskursijā nošausminājāmies. Mums pat lielajiem par sevi sametās bail tur atrodoties. Un par to ir jārunā, jo absurdi ir tas, ka gājēju tilts taču paredz,ka pa to pārvietosies lēni, ka to drīzāk izmantos vecāki ar bērniem - tas ir domāts (?) gājējiem un videi jābūt atbilstoši sakārtotai.

    AtbildētDzēst
  9. Neesmu sajūsmā par Jelgavas pašvaldības darbu, bet šie uzbraucieni, manuprāt, ir mazliet netaisni. Jelgavā pašlaik ir bezmaksas slidotava pašā centrā (tikai lats par slidu nomu, ja nav savējo), ir plaša pastaigu promenāde gar Lielupi ar rotaļlaukumu un pludmali, kur vasarās turklāt dežurē glābēji, ir Pils sala, kur var ilgi un dikti staigāt, mēģinot sadraudzēties ar savvaļas zirgiem. Ir jaunais Svētās Trīsvienības baznīcas tornis ar muzeju, kur par bērniem ir pat ļoti padomāts un viņiem tiešām patīk. Ir ZOC ar BMX trasi. Kino trūkums ir būtisks, no otras puses - pašvaldībai nevar prasīt, lai tā ceļ kino. Viens investors nopietni taisījās to būvēt, beigās nolēma, ka Rīga pietiekami tuvu un tur būs lielāks apmeklējums - izbūvēja Multikino Riga Plaza.
    Arī par kārtību Bosikā prasīt atbildību no pašvaldības ir muļķīgi, kur nu vēl saukt to par pilsētas vizītkarti. Gan jau katrā pilsētā ir kāda nolaista un netīra ēstuve vai ikklaides vieta. Katrā ziņā Bosiks būtu pēdējais, kur es ar bērniem ietu un vienalga, ziema vai vasara. Cerams, ka nākamā reize Jelgavā Jums būs veiksmīgāka :)

    AtbildētDzēst
  10. Evita! Mums katra reize Jelgavā ir burvīga! Taču arvien ievērojam, ka te nav nedz lēnas un drošas ( tātad ne pie upesmalas) pastaigu vietas, ne vietas, kur mazajiem ar velo izskrieties. Nu kāda BMX trase - paldies par ieteikumu, bet maniem bērniem ir 4 un 6 gadi. Puika tikko ar velo braukt iemācījās!
    Pils parkā visapkārt kanāls pagāšgad pikniks bija makten saraustīts, jo nācās dežurēt, lai mazais neiekristu kanālā!
    Par Bossiku es runāju tāpēc, ka man kā tūristam ir pieejama info šajā vietā pašā apakšā:
    http://www.jelgava.lv/viesiem/aktiva-atputa/
    Un, ja šāda vieta minēta Jelgavas mājaslapā, tad pirmais, kas ienāk prātā ir - tātad Jelgavas galvas šo piedāvā kā labu opciju esam!

    Tas ir ļoti burvīgi, ka aizstāvi savu domi! Tas tikai nozīmē, ka viņi ir uz pareizā ceļa.
    Bet mēs, savukārt, tad paliksim prasīgi tūristi - lai pilsētai allaž ir pārdomas izaugsmei!

    Par slidotavu - tā mums ir tieši pie mājas. Un, ja iegadīsies būt Jelgavā vēl šoziem, tad centīsimies turp aiziet. Šoreiz pasējām, jo neviens no mums mūžā uz slidām nav kāpis. Un, tā kā cilvēku tur salīdzinoši daudz, tad nolēmām, ka priekš mācīšanās tā nav labākā vieta. Saki, vai tur ir arī 27 un 29. izmēra slidas nomā?

    AtbildētDzēst
  11. Un vēl - ja karte nemāna, tad SIgulda ir tieši tikpat tālu no Rīgas, kā Jelgava un tur ir KINO! Labākais LV! Tiesa tur ģimenēm ar bērniem ir ko darīt un pat ļoti! Tātad - ar kaut ko Jelgavai vajadzētu sākt!
    Nevis pukoties un apvainoties un sūtīt no vienas iestādes unz otru info prasīt, bet sākt reāli domāt par izklaides/atpūtas iespējām ģimenēm!

    Pils torni atstājām pavasarim, kad nebūs kombinezonu - kā jau minēju...

    AtbildētDzēst
  12. Laine, es domāju, ka Jums vienkārši nepaveicās :) Pilnīgi un galīgi neaizstāvu Jelgavas domi, es arī nedzīvoju Jelgavā, bet drusku zinu un man vienkārši Tavs stāsts, kā arī tvitera ieraksti likās nedaudz, kā to lai pasaka, vienpusēji. Ok, tas, ka Bosiks tur mājas lapā pieminēts, ir sviestaini, protams. Margināls iestādījums, kurā mans viens bērns pirms pāris gadiem bija uzaicināts uz dzimeni. Viņam droši vien patika, man ne, cik apkārt apskatījos :) Speciāli tur noteikti neietu.
    Žēl, ka nebijāt tornī. Tur par bērniem (un vecākiem) ir domāts.
    Par slidotavu. 29.izmērs ir, nezinu par mazākiem. Bijām pirms pāris nedēļām ar saviem 6 un 8 gadīgajiem. Lielais klunkurēja pats, sešgadniece arī pirmoreiz uz slidām un visu laiku turama, tēvam mugura slapja :) Ar četrgadnieku būtu tas pats, bet nu tur bija arī tāda izmēra bērni :)
    BMX trasē pa kalniņiem vizinās kā reizi bērni no četru gadu vecuma jeb kolīdz prot braukt. Tiesa, nezinu, kad un vai trase ir publiski atvērta.
    Ar riteņiem izbraukties tiešām lieliski var pa Lielupes promenādi. Nav jābīstas no upes, tā ir vismaz 50m no riteņbraucēju un gājēju celiņa, kas ierīkots uz dambja. kilometra garumā. Rotaļu laukums tur nav liels, bet labs. Vismaz mani sīkie pusotru stundu mierīgi šovasar notusēja, nebija prom dabūjami. Aizbrauciet pavasarī un izmēģiniet - es tomēr pastāvu uz to, ka laba, lēna un droša pastaigu vieta ir, turklāt cilvēki tur arī aktīvi staigā, protams, drusku siltākā laikā :) Lūdzu, iemet gūglē "Lielupes krasta promenāde" un paskaties bildes, priekštats radīsies.
    Un es nerunāju par pils parku, bet par Pils salu, kas aiz Pils, tur nav kanāla, bet hektāriem lielas mežonīgas pļavas kārtīgai pastaigai.
    Boulings arī Jelgavā ir. Kino nav, un tas ir ļoti, ļoti bēdīgi, piekrītu. Bet nu tur vajag privātas investīcijas, ar pašvaldības gribēšanu vien nepietiek :)Viņi gan rīko multeņu un filmu seansus kultūras namā, bet nu tas ir paretam.
    Es tiešām domāju, ka pēdējos gados Jelgavas dome naudu ir šķiedusi pa labi un kreisi pilnīgi garām, taču šīs ir lietas, ko viņi tomēr ir darījuši. Tajā pašā laikā, piemēram, bērnu bibliotēka ir šausmīga un nekas arī netiek solīts. Par to gan pilsētai būtu jākaunas. Piemēram, Valmieras bibliotēka tādā ziņā ir lieliska, un es nezinu, kāpēc Jelgavā ar tās budžetu nevarētu būt.
    Ā, vēl ir Eliasa muzejs. Speciāli bērniem tur, man liekas, nekā nav, bet ja viņi spēj kādu laiciņu noturēt uzmanību, ir šis tas, ko apskatīt. Mēs palaikam aizejam, arī pašiem interesanti.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!