Overloka jautājums!!!

19:19

Tā stunda ir situsi. Beidzot esmu iekrājusi jaunam overlokam! 

 Pamazām veicu arī paziņu-blogdraudzeņu aptauju - sak`, uz kuru pusi man vērties? Kādu dampi izvēlēties? 

Mans budžets: max. 300LVL.
Prasības: overloks ikdienas lietošanai- apģērbu šūšanai bērniem un veikaliņam nelielos apjomos.

Un, tā kā esmu nolēmusi iegādāties jauno draudziņu šeit, tad būtībā viss, ko lūdzu- jūsu domas, pieredzi un zināšanas darbā ar kādu no šīm trim:

JUKI
JANOME
PFAFF

Neredzot dzīvē un nezinot katra augstākredzamā overloka zemūdens akmeņus, ir ļoti grūti saprast, kurš būtu labāks. Jo cenas un funkciju ziņā visi ir ļoti līdzīgi. Manā galvā Pfaff un Juki ir labāki, jo šie zīmoli ir sen zināmi profesionālo šūšanas iekārtu tirgū ( kas liek domāt, ka hobijpreces viņiem ir ne mazāk labas). Savukārt Janome slavas dziesmas dzied pašmāju pazīstamie cilvēki. 
Pēdējās divas dienas cenšos sagūglēt aprakstus un atsauksmes, bet, vai nu internets ir sazvērniecisks, vai nejēdzu meklēt - neko prātīgu (nu tādu, uz ko izvēli balstīt), neesmu atradusi.

Tāpēc ļoti ceru uz jums - zinošajām, varošajām, prātīgajām! :)
Būšu pateicīga, ja ziedosiet laiku komentāriem!

You Might Also Like

26 comments

  1. neko nevaru komentēt. bet, man vismaz līdz šīm ir bijis lētāk/izdevīgāk overlokoties pie profesionāļa. Ei, nu vispār jau, ja nešuj drēbes, tad bez tā mierīgi var iztikt, izmantojot citus oaņēmienus. Ieguldi to naudu citur.........piedod, ka nedziedu tev unisonā...vēlu tev tikai to labāku un radošāku, jo galu galā arī es esmu tava sekotāja...tava atbalstītāja.

    AtbildētDzēst
  2. Pārskati atsauksmes Amazon.com. Pati tikko nopirku Brother 1034D, ne tuvu visu vēl neesmu apguvusi, bet ļoti patīk. Kursos ir Bernina overloks, skaļš un diegus arī grūtāk savilkt. Visumā, Janome ir pārstāvis Rīgā, Bruņinieku ielā, gan jau var sarunāt uztaisīt testa braucienu. Pfaff it kā nav servisa LV.

    AtbildētDzēst
  3. No sirds iesaku pirkt šeit kādu no trim :) http://www.brother.lv/index.php?selected=13&y=38&z=290
    Strādā mašīnīte super, serviss izcils, detaļas, ja vajag, var dabūt (reiz pāršuvās pāri spraužamadatām un nolauzu augšējo nazi - vups!), pieregulēs, pastāstīs un pasmaidīs :)

    AtbildētDzēst
  4. Ui, Alisīt - šis nav jautājums par to, vai vajag vai nē. VAJAG! Un tāpēc pērku! Tici man - šūt apģērbu bez overloka - tas ir līdzīgi kā ēst bez šķīvja... Var jau, bet ciemiņiem nepiedāvāsi...

    Redhead, Inga - Par Brother. Man šūšanas kursos arī ir 11 gadus veci Brāļi, kuri kalpojot uz urrā! Bet tad man viena blogdraudzene ieminējās, ka mūslaikā ražoti modeļi arī varētu nebūt tik labi, jo jaunajos izmanto vairāk plastmasas detaļu...

    Par servisu... Hm, nu ja veikalā ir 2 gadu garantija, tad tak jātic, ka ir, ja? Es tiešām nezinu...

    AtbildētDzēst
  5. Alise, nuuuu, es šuju drēbes daudz, iztieku bez oveloka, ir daudz pietiekami profesionālas tehnikas, lai iztiktu bez tā.
    Laine ar Janome, ir viens svarīgs punkts, kur mašīna ražota, ir divi varianti, ja man atmiņa neviļ: Koreja un Japāna, izvēlēties der Japānu, būs augstāka kvalitāte.

    AtbildētDzēst
  6. Overloka man nav, bet ļoti gribu. Viens no Taviem modeļiem ir kā reiz tāds, uz kādu es ar skatos. Kad beidzot pirkšu, tad noteikti sujmasinas.lv (tas, kas uz bruņinieku ielas), jo viņiem ir ilgāka garantija kā vnk 2 gadi http://sujmasinas.lv/?wp=30&sg=80&sid=437 Pirku tur arī šujmašīnu, tā kā esmu ļoti apmierināta arī servisu.
    Kad meklēju info par šujmašīnu - atradu, ka daudz visādi apkopojumi par modeļiem, utt, tostarp arī par overlokiem bija cālī - iesaku tur Tev pameklēt.

    AtbildētDzēst
  7. Ak, cik man tīkama tēma:) Man pašai ir Brother 1034D. Iet kā turbīna nu jau 10+ gadus.
    Par Tevis izvēlētajiem modeļiem neko daudz teikt nemācēšu, bet tikai gribu piezīmēt, ka diezgan svarīga (vismaz manā skatījumā) ir krāsu kodētā diegu ievēršanas sistema. Izskatās, ka Juki modelim tāda nav, ja nu vienīgi tā neslēpjas aiz priekšējā paneļa.
    PatterReview.com mājaslapā ir pāris atsauksmes par šiem modeļiem. Ja netiec iekšā, uzmet man epastu - es varu Tev iedot savu paroli:)
    Žēl, ka JUKI MO 735 modelis Bu.lv lapā ir tik trakoti dārgs, jo tas Tev, manuprāt, derētu kā uzliets. Šim modelim ir arī plakanšuves opcija.

    AtbildētDzēst
  8. Nemāku pakonsultēt par overlokiem, bet zinu, ka vīrs man izvēlējās uzdāvināt Brother, jo viņam ir 3 gadu garantija un labs serviss. Bet ja iet viņu servisā regulāro apkopi reizi pusgadā (pirmā pēc 18mēn) tad garantija būšot 5 gadi! Mani tas apmierina :)

    AtbildētDzēst
  9. Neko nejēdzu par overlokiem, bet toties par garantijām gan! Likumā ir noteikts, ka visām precēm - šujmašīnām, zābakiem, automašīnām, tējas kanniņām etc. ir jābūt 2 gadu garantijai. Tas bu.lv, kuru esi noskatījusi, mājaslapā saka, ka šūšanas tehnikai dod 3 gadu garantiju (kas nozīmē, ka viņi dod vairāk, nekā obligāti būtu jādod). BET to garantijas remontu (tfu, tfu, tfu) reāli var īstenot kur vien ienāk prātā. T.i., Lietuva vai Polija vēl nav tas tālākais. Faktiski, ja nav servisa (ar labu reputāciju) LV, tas nozīmē remontu gadījumos pāris mēnešu šķiršanos. It kā jau servisam būtu jāpiedāvā aizstājējs, bet, arī tās ir klapatas un ne visi ir tik atsaucīgi uz aizstājēja ierīces piedāvāšanu. Vienvārdsakot, garantija 3 gadi - tas ir labi, bet servisa atrašanās vieta un reputācija ir ne mazāk būtiska. Lai labi un ilgi (!) rūc un diegi nemetas :)

    AtbildētDzēst
  10. es pirku pavasarii sjeit(vaacijaa)man,tai veikalaa kur pirku http://www.naehpark.com neieteica sjito Pfaff -es panjeemu Brother 1034-essu apmierinaata.es man taa liekas ka njemtu Juki,jo taa ir profesionaalo sjujmasjiinu marka.Ceru ka mans komentaars tev paliidzees.

    sveicieni no mana gala-Liiga

    AtbildētDzēst
  11. te es veelreiz.... par HUSQVARNA neesi domaajusi? tie jau ir riktiigi traktori!!!

    Liiga

    AtbildētDzēst
  12. Un tagad, lai prieks un "galavalomka" būtu vēl intensīvāka, puisis no bu.lv man ieteica vispār izvēlēties Jaguar markas ovi. Skaļāks gan esot, bet teju pusprofesionāls - ar metāla detaļām un tā...
    Juki viņš nopēla kā mašīnu, kuras kvalitāte neatbilst cenai. Esot gadījums, kad maksā par brendu.
    Visbeidzot starp Pfaffu un Janome - viņš teica, ka Janome, jo Pfaffam esot kaut kāds tur iegriezums kur tur- kur tur - un tur ķeroties audums un lūztot naži... Un serviss esot bezgala nelaipns pret klientiem Pfaffam Latvijā.

    Lieki piebilst, ka galvā man juceklis. jo ar vienu smadzeņu šūnu protams apsveru arī ka'du o Brotheriem ( jo jums te visām tādi ir)...

    AtbildētDzēst
  13. Blupp - un vēl tagd Hus'qarna... Uhhh... :D

    AtbildētDzēst
  14. kursos šujam ar Janome šujmašīnām un overloku, nekādu sūdzību. Kaut gan man pašai ir Singer overloks, 110ls, pirkts tehnostok.lv, vienīgais mīnuss nav ''atkritumu kastītes''.bet vismaz nav trakā nauda:)

    AtbildētDzēst
  15. Man šķiet, ka visprātīgāk tev būtu izmēģināt visus izvēlētos variantus dzīvē, tad arī saprastu, kas pašai tīk labāk. Pie manis vari atbraukt uz minētās Janomes darbināšanu, kas, kā jau agrāk minēju, man ļoti labi patīk. Gaidu zvanu! ;)

    AtbildētDzēst
  16. Pagājušovasar tajā pašā veikalā iegādājos Jaguar 087 DW. Sanāca līdzīgi - gribēju Pfaff, bet mani atrunāja un ieteica šo overloku (bez tam iedeva pieklājīgu atlaidi). Visus dūrienus gan vēl neesmu paguvusi izmēģināt, bet līdz šim viss man der un patīk. Trikotāžas šūšanai arī var noregulēt visu pēc vajadzības. Vienīgi šķiet, ka sākumā bija klusāks, bet varbūt tā ir eļļošanas vaina, instrukcijā gan norādīts, ka tikai 1 vietā jāeļļo... Salīdzināt gan nevaru. Ietaupīt labi izdevās, jo biju rēķinājusies ar 2x lielāku summu. Gribēju brīvo pēdu un plakanšuvi, bet bez pirmās kaut kā ļoti labi iztieku, un ar plakanšuvi esot tā, ka, ja šuj ļoti daudz, tad varētu būt, ka izdevīgāk ir iegādāties atsevišķi plakanšuves mašīnu, kas maksā līdzīgi kā overloks (bet overloks + plakanšuve vienā mašīnā ir 2x dārgāki, bet noregulēšana no overloka dūriena uz plakanšuvi it kā nemaz tik vienkārša neesot - tātad - aizņem papildus laiku un enerģiju, tāpēc es izlēmu plakanšuves mašīnu tomēr pirkt atsevišķi - pēc kāda laiciņa). Diegus ievērt šim overlokam ir ļoti vienkārši - ir atšifrējums katram diegam pa krāsām, sajaukt kaut ko ir diezgan grūti. :) Ir ērta atkritumu savākšanas kaste, bez tās gan laikam būtu grūti iztikt.

    AtbildētDzēst
  17. Sveika, Laine!
    Man ir tevis minētais Juki overloks un varu to sirsnīgi ieteikt. Esmu ļoti apmierināta, iet kā smērēts jau gadu (ļoti labi apstrādā gan smalkus audumus, gan pavisam biezos (šuvu mēteli). Kad meklēju overloku, izbūros cauri ļoti daudziem krievu un amerikāņu forumiem, tur izlasīju, ka tagad Juki un Bernina overlokus liekot kopā vienā fabrikā un no vienādām detaļām, atšķiras vien overloka dizains un zīmola nosaukums. Kursos šuju ar Bernina overlokiem un varu apstiprināt, ka vismaz redzamās "iekšas" abiem ir identiskas. Tam komplektā bija ļoti īsa lietošanas pamācība, tāpēc internetā lejupielādēju Bernina (laikam 800dl, bet konkrēti modeļa numuru neatceros) pamācību, izmēģināju visus ieteiktos dūrienus, garumus un platumus un rezultāts bija perfekts, turklāt tas ir ļoti labs veids, kā apgūt visas overloka piedāvātās iespējas. Arī diegus Juki vēru pēc Bernina pamācības (shēma un krāsiņas ir redzamas overloka iekšpusē). Tam ir tikai divi mīnusi - diegu vēršana nav tā vieglākā, pagāja kāds laiciņš, kamēr iemanījos. Otrs - kad apstrādā plānus audumus un spiež "gāzi grīdā" overloks nedaudz vibrē.
    Pirku to uz E. Upīša ielas veikalā "Šuj pati", garantija ir spēkā piecus gadus, ja pēc diviem gadiem aiznes pie viņiem uz tehnisko apkopi. Līdz šim gan garantijas pakalpojumi nav bijuši vajadzīgi :)
    Par Jaguar - man arī bu.lv pārdevējs teica to pašu, ko citām. (Tiesa, man arī radās priekšstats, ka mani ļoti cītīgi mēģina pierunāt pirkt tieši Jaguar, jo visiem pārējiem modeļiem, ko pieminēju atradās kaut kādi mīnusi.) Vienai manai kolēģei ir tas Jaguar overloks, un viņa ir apmierināta. Veikalā pamēģināju ar to pašūt, un man nepatika - grabēja, klabēja un nebija sajūta, ka es strādātu ar profesionālu mašīnu, ja tas netraucē, tad droši vien ir labs.
    Ceru, ka info noderēs un lai veicas :)

    AtbildētDzēst
  18. Man ir Janome 744D, esmu ļoti apmierināta!!! Savu overloku izvēlējos, konsultējoties ar šūšanas kursu pasniedzēju, kurai liela pieredze. Brother man neieteica pirkt, jo esot augsts brāķa procents. Man mājās ar jau bija Brother šujmašīna, kursos šuvām ar Janome (uz pusi lētāka un vienkāršāka) un varu teikt tikai to labāko. Ja būtu jāpērk jauna šujmašīna, tagad noteikti izvēlētos Janome. Savējo overloku pirku Semicom.lv, jo uz to brīdi piedāvāja labāko cenu, garantija 3 gadi, ja savlaicīgi reģistrē pirkumu sujmasinas.lv. Visus neskaidros jautājumus var noskaidrot sujmasinas.lv, vai nu forumā, vai pa telefonu, vai uz vietas veikalā. Pārdevēji laipni, zinoši. Ja kursos man overloka diegu ievēršana likās kaut kas diezgan sarežģīts (bija kaut kāds "no-brand" overloks), tad Janome 744D tas ir ļoti vienkārši, ir ar krāsām iezīmēta instrukcija uz overloka vāciņa. Lai tev veicas atrast sev piemērotāko!!!

    AtbildētDzēst
  19. Heei, Lainiit, es arii esmu overloka lietotaaja nu jau veselu 1 meenesi! :) Singer manaas maajaas tagad goda vietaa staav! Modelis 14Sh654. Nopirku lietotu no internetveikala www.tehnostok.lv . vini pardeva (vai veel paardod..nez) no Vaacijas veikaliem paraugus- jau sadiegotus. No saakuma gaaja gruuti, jo tak savi diegi bija jaaievelk, tad nolauzu 1 no 2 adataam, bet taapat iemaacijos taisiit super viiles arii ar 1 adatinu! Iet kaa bitiite!

    AtbildētDzēst
  20. UN, aizmirsu- viena NOZIMIGA lieta- par to overloku, kas lietots max 3 meneshi, es samaksaju 110 Ls! :)

    AtbildētDzēst
  21. Paldies, Laine, par šo tēmu ;)
    Es arī esmu uzsēdusies uz domas, ka gribas overloku... bet nekad dzīvē neesmu to lietojusi. Bail, ka tā mašīna ir pārgudra.
    Meitenes, pastāstiet - kas ir plakanvīle?

    AtbildētDzēst
  22. Ma''sina nav pārgudra. Iesaku pieteikties kādos kursiņos un padarboties pedagoga vadībā. Man Cēs;is bija šī iespēja. Un atkrita mans iekšējais mīts par to, ka Ovis ir monstrs.
    Plakanšuves mašīna domāta kreklu apakšmalu, krādziņu un piedurkņu atšūšanai. Jo tā nenogriež audumu atšķirībā no overloka.
    Mājas apstākļos ( un arī šūšanas kursos) izmantoju dubulto šujmašīnas adatu:
    http://sujmasinas.lv/?wp=257&xe=65

    AtbildētDzēst
  23. Jā, Laine, tieši tā arī darīšu :) Noziedošu 5 Ls/h un iešu uz skrodernica.wordpress.lv zinības gūt :)

    Hmm.. a vaitad overlokam nav iespēja šūt bez nažiem?

    AtbildētDzēst
  24. Kad man būs overloks, došu ziņu, kā ir ar nažiem1 :) Pagaidām zinu, ka daļai nav, daļai ir iespēja atslēgt vienu no nažiem, bet ir jau ovji ar plakanšuves opcijām arī. Bet kā es saprotu, tad, ja bieži šuj, tad tas nav diezcik ērti...

    AtbildētDzēst
  25. Malu apstrādes šujmašīna (overloks) + ķēdes dūriena plakanšuves šujmašīna MerryLock 3560CL Kādas domas par šo overloku.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!