Vēlme bimborēt.

12:47

Mans ikdienas darbarīks ir rūcošs, adatains darba kleperis. Tas padara savu darbu ātri, elektriski un puslīdz paredzami.
Tāpēc ik pa laikam man uzmācas neatlaidīga vēlme patamborēt. Nē, es neesmu salvetīšu un mazu tamborētu kruzuļnieciņu cilvēks. Mani projekti ir lieli un parasti tiek izpildīti ar milzīgām tamboradatām.:D
Tā arī šoreiz - ņēmu lielākos no tambordarbarīkiem, ķēros pie t-kreklu dzijas maisa un sāku margot.


Ideja gan man bija skaidra - vēlos rupja tamborējuma rotaļlietu grozu. Ar apļa dibenu. Tamborēšanas ābece, šķiet. :)





Grozs gan sanāca mīkstāks un galu galā arī garāks kā plānoju.  Paldies, pie reizes, tam, kas sen atpakaļ izdomāja to teicienu par pirmajiem kucēniem! :)



Labās rokas īkšķis pulsēja vēl divas dienas pēc darba pabeigšanas, bet gandarījumu par sen lolota projekta ieviešanu dzīvē tik un tā bija stiprāks par īkšķa sāpēm!

Šodien svinam Sniega dienu! Dodamies izbraucienā uz Vidzemes augstākajām vietām! Priecīgu dienu arī jums!

You Might Also Like

8 comments

  1. Izskatās, ka tamborēji ar apmetuma stabiņiem, tādēļ varētu būt mīkstāks tas tamborējums... bet varbūt kļūdos un man tikai tā izskatās :)
    Jebkurā gadījumā grozs, tak savas funkcijas spēj pildīt :)

    AtbildētDzēst
  2. Jānošpiko ideja!:) Lego klučiem būtu ērts tāds grozs (tikai mazliet mazāks)

    AtbildētDzēst
  3. No mazu nieciņu bimborēšanas īkšķi nepulsē.. :)
    un jā, ja būtu īsie stabiņi, tad grozs izdotos stingrāks, bet īkšķis pulsētu vēl negantāk.. :)

    AtbildētDzēst
  4. Ilze - tiesa par mazajiem nieciņiem. Es ļoti apbrīnoju tās, kas māk, bet pati esmu svētdienas, vai drīzāk pat tāda kā Saulgriežu, tamborētāja - manas zināšanas nav papildinājušās no pamatskolas laikiem, tāpēc es izvēlos lielus un ātri izpildāmus projektus! :D

    Domāju, ka pie vainas ir ne tikai stabiņi, bet arī trikotāža.

    AtbildētDzēst
  5. Atnāca rokdarbu speciālists ar diplomu un teica! ;) Galvenais vaininieks tašas ļurīgumā ir nepareizi iztamborēts īsais stabiņš. Tu borē vienu cilpiņas izvelcienu par daudz.
    http://www.musturs.lv/rokdarbu-abc/tamboresanas-abc/valdzinu-veidi/
    Parullē drusku uz leju pie īsajiem stabiņiem ir bildes. 4.tajā bilžukā ir ar bultiņu parādīts, ka aizķertā cilpiņā jāizvelk caur abām uz adatas esošajām cilpām.
    Tu cakojot izvelc caur vienu, aizķer jaunu cilpiņu un tikai tad izvelc caur atlikušo otro cilpiņu. Tāpēc arī Tavs foršais tamboreklis ir tāds mīkstāks sanācis. Gan jau Jūtubam ar ir kāds video par šito tēmu.
    Lai nākošais tamborvaroņdarbs Tev izdodas! Visu tak nevar slīcināt! :D

    AtbildētDzēst
  6. 3 vardes! :D Sasmējos! :D Jo neba es no tiesas piedomāju pie tehnikas. Man galvenais toč bija masa un ātrums. To īso stabiņu es zinu. tikai man likās, ka man tādus garākus tos stabus vajag un caurumus lielākus - tā nu es nonācu pie šāda ritma. Bet, nu čista esperimenta raģi - tu esi mani sakārdinājusi pamēģināt "kā būtu, ja būtu"! :)

    AtbildētDzēst
  7. Tamborēt no kreklu strēmelēm ar milzu tambori man dikti patīk! Ātri iet uz priekšu un galarezultāts interjerā jauki iekļaujas.
    Sendienās dažus grīdceliņus audu, bet tagadiņ, kad pie stellēm netieku, tad borēju garos ziemas vakaros.
    Tu, savukārt, manī uzdiedzēji domu, ka varbūt man ar jāsaņemas uz kādu formīgāku darbu, nevis tikai kājmīdāmie deķi jāražo.
    PS. Garāki, caurumaināki un mīxtāki būs vienkāršie stabiņi. Bet šitādai feinai tarbai, toč, vajag ar īsajiem. :*

    AtbildētDzēst
  8. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!