Negulēšu vasariņu...

00:07

Īsa bija Jāņu nakts... Patiesi īsa un tieši tik pasakaina, lai pirmo reizi Zosēnlīgo vēsturē mēs pa kaimiņsētām izbradātos, sadziedātos un saēstos visvisādus labumus! :) Un izdevās arī saules ausmu sagaidīt!


Jāņu siers, Jāņu vaiņagi, Jāņu tārpiņi pilnmēness piespīdētās ceļmalās...
Līgo mājās, šķūņos, nojumēs, klētiņās...
Gari brunči un rasa kājās...
Patīkams miers...
Un Jāņuzāles - labas visas, visas! Plūc kā gribi - vāzē izskatās burvīgi!







Šogad saulgriežos mācījām mazjauniešiem uguni radīt, piejaucēt un cienīt. Pirmo gadu ļāvāmies arī ugunskura lēkšanas priekiem! Tas, kā atzīst jaunā paaudze, esot bijis pats interesantākais Jāņos! :)


Un ar lepnumu vēroju svētku galdu - gluži kā pasakā par zvēriem un abru taisītāju - no malu malām savesti mājas kūpinājumi, pašu sieti sieri, rītausmā lasītas meža zemenes, zivtiņas tikko no kūpinātavas...


Apēstais jāizdancā! To arī darījām! :)




Saulgrieži piedzīvoti. Jāņu nakti negulēju, tātad ir cerība negulēt visu vasariņu! Par to priecājos, jo nu jāsāk pamatīgāk pievērsties Mammas Rokām! :) 
Aiziet darbos!



You Might Also Like

2 comments

  1. Laine, klau - kam pieder tās gumijas rokassprādzītes ar latvju rakstiem? Varbūt zini, kur tādas dabūt? :)

    AtbildētDzēst
  2. Skaistas svētku pastkartes!
    Dindin...es tāda aproces pirku Latvijas suvenīrveikalā Origo.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!