Vasara laukos. Vol 78 laikam.

13:57

Šī pa ilgiem laikiem reiz ir vasara, kuru izbaudu no sirds! Tā, kā vasaru jāizbauda būtu: bezrūpīgi, lēni, priecīgi. Naudas makā gan pamazām iemājo tukšums, jo šujmašīna darbojas tikai simboliski- uzšuj pa virtenei, pa kubam, pa dāvanai mīļcilvēkiem, toties ēdam pašu lolotos lokus, dilles, vācam kumelīšu tēju un stumjam vaigos zemenes - dārzā viss notiek! :)
Beidzot izdodas atrast laiku arī slotiņu siešanai. 30 jau ir. Vēl vajag 60.


 Tagad, kad līdz Ērgļiem no Rīgas puses līkumo melnā asfalta čūska, attālums Zaube-Zosēni sarucis līdz nepazīšanai. Nedēļas darbi rit Zaubē, bet nedēļnogales darbošanās- Zosēnos. Mazais zāles traktorītis izceļojies vairāk kā dažs labs cilvēks!


Kamēr vīriem zāles pļaušanas darbi, zivju apraudzīšanas rituāli un šķūņa pucēšanas talka, tikmēr es lasu grāmatas. Nespēju/nemāku lasīt vienu grāmatu pēc otras. Baudu pēcgaršu. Domāju, filosofēju... Meditēju fiziski strādājot. Piemēram, izbrucināto krāsnsvietu ar malkas pagalēm aizkraujot.


Kopš karūsu ķeršanas čempja negaidītās veiksmes esmu kļuvusi par dīkmakšķerēšanas mīļotāju. Ik pa laikam iemetu pīcku piemājas dīķī! Un ķeras! Patiešām ķeras. Vislabāk - saulrietā.





Bērniem Zosēnmājā katram sava iemīļotā lieta un vieta. Niklāvs neizlaiž no rokām tēta Olimpus-u. Dinozauri tā un dinozauri šā. Trāpās arī kaimiņmeitene kādā bildē. Kā nu ne - to taču precēšot! Un kā tad paliek ar Zaubes kaimiņEvitu? Puika atcērt, ka būšot šim divas kāzas - precēšot abas!...


Viens pa divi - vai nu floriste, vai konditore. Ja Emīlijas rokā nav ziedu pušķis, tad tas noteikti ir smilšu kūkā.




Un, runājot par puķēm - atklāju Zaubes pļaviņā vienas baigi labās - nostāvēja burkā divas nedēļas! Varbūt kāds zina, kā tās dēvēt?...



You Might Also Like

7 comments

  1. Pirtslotas nosmaržoja... Gribu gribu pirti!!! Ceru, ka kādu dienu man tāda būs...bet malkas pagaļu grēda lieliski iederas interjērā :) Man tīk ļoti

    AtbildētDzēst
  2. Cik skaistas smilšu kūkas!!!
    Un baigi labi jums visiem - no vieniem laukiem uz otriem - ir kur izvērsties:)))

    AtbildētDzēst
  3. Sveicināti!
    Tik jauki bija atrauties šovakar no datora un ar Panorāmas starpniecību paviesoties pie jums.
    Par 100% piekrītu tavam teiktajam, rādot grāmatiņu.

    AtbildētDzēst
  4. "Aizietum pie Veltas ciemos
    Es un manas lellītes;
    V ē r š m ē l ī t e s salasītum,
    Darinātum krellītes."

    V.Plūdons, dzej. Mazā māte - nupat nupat atsvaidzinājām,lasot pirms gulēšanas;)
    vēršmēlītes tiešām ļoti smuki uz smildziņām krellējas!

    AtbildētDzēst
  5. Paldies Rita! :)

    Un Dzintra - paldies par vēršmēlēm! :)

    AtbildētDzēst
  6. Pazīstamas puķes, tik vāzē nekad nav liktas, vēl Līgo vakarā prātoju: ņemt vai nē:)

    AtbildētDzēst
  7. Toties jocīgā kārtā mans otrs mēģinājums tās iefasēt vāzē izrādījās neveiksmīgs... :) Nopļurka tās vēršmēlītes...

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!