Bilžu samazināšanas prieks!

21:19




Es neesmu datorgīks... Es pat neesmu tehnisks cilvēks. Bet saprotu to, ka bildes ar izmēru 5,6MB diez ko viegli blogā neielikt un pa e-pastu nenosūtīt. Taču kā samazināt bildi, nezaudējot tās kvalitāti, līdz šim īsti nezināju. Kādu laiku, kamēr man bija Windows XP, izmantoju skaistu, mazu Microsoft rīciņu bilžu samazināšanai un ar rezultātu biju pagalam apmierināta. Bet tad ienāca mūsmājās Datoršļūdonis (ja atceraties vasaras sākumā bēdu stāstu par manu datoru un bilžu pazušanu) un manam datu nesējam tika uzinstalēta cita Windows versija. Ar jauno versiju mazais "Pisture Resizer" rīciņš kliboja un kavējās un es attapos lielāko daļu savu bilžu samazinot ar Paint: atveru bildi Paint, ieķeksēju ar zīmulīti vienu punktiņu un saglabāju (un man nav ne jausmas, kas šajā procesā liek sarauties bildei, cik ļoti tiek traumēta tās kvalitāte un vai man tas ir būtiski, ņemot vērā, ka nevienu no bildēm lielāku par 15x10cm dzīvē drukāt negrasos...).

Kādu laiku atpakaļ pa acu galam kaut kur redzēju, ka esot iespējams samazināt bildes ar Picasa. Un, tā kā es jau krietni sen esmu šī Google produkta fane, saņēmos izpētīt, kā tieši notiek samazināšana. Kad runa ir par "how to...", tad gūglēšana jau sen iepaliek jūtūbošanai! Un tā nu es atradu lielisku video gabaliņu, kurā (tiesa angliski, bet lūk ar to video arī ir labāks par aprakstu - visu, ko nesaprot no runāšanas var saprast skatoties!) skaidri un saprotami parādīts, kā samazināt bildes ar Picasa3!

Protams man vēl beidzot jāieplāno laiks kāda profesionāļa konsultācijai, kurā uzzinātu, kas tieši ir visi tie bilžu parametri (pagaidām es saprotu vien` pikseļus)... Un tiklīdz es to būšu izdarījusi, došu jums ziņu!

You Might Also Like

2 comments

  1. Jauki, tas man likās Picasas trūkums, ka jāmeklē citi risinājumi. Visu video nenoskatījos, jo pārāk garš likās, bet tik un tā likās piņķerīgs tas process ar eksportēšanu. Es izmantoju Light Image Resizer no ObviousIdea, jo tas ir ļoti draudzīgs lietotājam, un ar to var ērti uzreiz samazināt visas bildes, kas atrodas mapē. Es turu uz desktopa mapi, kurā iekopēju vajadzīgās bildes, samazinu visas reizē, salieku, kur vajag, un izdzēšu, lai nākamreiz var likt nākamo porciju samazināšanai. Ja vajag vienu bildi, izmantoju peinta resize funkciju, bet tur arī ir visai daudz klikšķu līdz rezultātam.

    AtbildētDzēst
  2. nu nav nemaz piņķerīgi... Mani sākumā biedēja tas "export", bet, kad sapratu, ka vienkārši izveidoju jaunu mapi citā vietā un piedevām netiek traumēti oriģināli, nav ne vainas. Piņķerīgāk varbūt ir pirmajā reizē, kamēr izvēlies mapīti, kurā tad tavi exporti ies un izvēlies izmērus. Pēctam jau viņš piedāvā pirmos uzstādījumus vislaik - atliek vien mapēm nosaukumus pamainīt! :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!