Zosēnot.

18:48

Darba pilnas rokas! Kopš Kundziņš savā dzimtas mājā nodibinājis putnsaimniecību, mūsu nedēļas nogalēm vairs nav īpaši daudz variāciju. Zosis, zosis, pīlītes... No olām par mazputnēniem, no mazputnēniem par putnu tīņiem līdz kamēr šosestdien lielākā no zosīm samainīja astes spalvas un sāka gāgināt pieaugušas zoss balsī. Ātri viņām viss notiek. :) Trīs aukstās pavasara nedēļas dažāda vecuma zoslēniņi tika izmitināti dzīvojamās mājas istabā. Velti pieminēt aromātu, kāds mājā dvesmoja trešās nedēļas beigās...:) Bet nu jau lielākā daļa ganās pļavā. Izskatās, ka zālespļāvējam šosezon darba daudz nebūs.



Dažiem ciemiņiem īpaša diena. Pirmā diena+ nakts mūžā bez mammas un tēta! Ciemiņš mazs, bet drosmīgs un ļoti pacietīgs. Mīļš un bezbailīgs. Un paklausīgs. :)
Aukstās zupas sezonu parasti atklājam maija beigās. Kādā karstā pavasarvasaras dienā. Šoreiz pāris bļodas bez atlikuma izēdām tukšas jau maija sākumā. Hip, hip, urā marinētām bietēm un to savienībai ar kefīru un zaļumiem!



Tikko paspējām nospriest, ka bērni no smilšu kastes "izauguši" , kad atcerējāmies par kombināciju, kas pat šāda vecuma bērnus reti kad atstāj vienaldzīgus: smiltis+ ūdens. Darāmā un ideju pietika divām dienām!



Mūsdienu bruņinieks. Vai vismaz viņš pats tā saka.



Gaiļpiešu tēja. Lai pie tādas tiktu ir jārāpjas lielajā kalnā pāri ceļam. Un mūsdienās bērni tiešām ir ar ķērienu. Desmit minūtēs tika izveidots burvīgs tējas kiosks ar tējas stendu un pat degustāciju. Tējas krūze: 5centi. Par 20 centiem varēja iegādāties pašus ziedus. :) Burvīgs rūpals!





Šo sestdien plāns izveidot zaļumdobi un paspēt uz "Ērču un karūsu čempionātu" . Ņemot vērā līdzšinējo ērču aktivitāti laukos, sacensībai vajadzētu būt sīvai! :)

You Might Also Like

5 comments

  1. Awww...Paldies par mīļvārdiem mūsu mazajam cilvēkam. :) Un zosu rūpalai daudzas veiksmes - tiešām gribu sagaidīt pirmos cepešus. :)

    AtbildētDzēst
  2. he cik jums tur jautri starp zoselēniem :)))
    Kaut kur redzēta krūze tējai, kāda pirmspēdējā bildē uz galda. Nu toč tāda man ar ir ;)

    AtbildētDzēst
  3. O, cik superīgs rūpals! Un bērniem tāda laime pieredzēt zosulēnu izaugšanu. Man vissiltākās atmiņas no bērnības ciemošanās pie vecmammas un pīlēnu/zosulēnu barošanas. Tā kā Tev kārtējo reizi veiksmīgi izdevās izsprukt no slidošanas macībām pie mums, izskatās, ka būs jābrauc pie jums gāginošu prieku sasmelties :)

    AtbildētDzēst
  4. Māsa- par mazo ciemiņu tiešām šoreiz pašas labākās atsauksmes! ;)
    Lelde, zosis. Zosis ne pīles! :D P.S. Jums Saldum tur tuvāk arī ir zosis. Krietni vairāk kā mums te Vidzemes kalnos. :)
    Madara- nu tādas krūzes varētu būt lielai daļai kas tos padomjlaikus piedzīvojuši. Ceru tak` ka šitā ikurāt tev nav palikusi no ciemošanās reizes? :D
    Vivita. LOL. Tiešām smieklīgi! :D:D:D:D Nu jau būs jāskrāpī skurstenī vai tā reize, kad patiešām aibrauksim slidot. Bet varbūt ilgi nebūs jāgaida. Tagad, kad Zosēnos izaugusi tāda saimniecība, arvien reālāka kļūst doma par pārcelšanos. nu un kad kaimiņos būsim, tad jau cik tur tā darba- aiziet paslidot. :D Bet uz zosīm raudzīties- laipni lūgti!

    AtbildētDzēst
  5. Nē, nē. Krūze man no mammas mantojums. :D

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!