Siltumnīca dzīvoklī.

07:31

Diezgan dīvaini rakstīt par siltumnīcu dzīvoklī, kad termometra stabiņā aiz loga apaļa nulle un sēžu virtuvē, gaidīdama, kad divi iedegtie gāzes degļi piesildīs izplatījumu ap mani... :) Bet pirms nedēļas, visi atceramies, bija siltumsilti! Kamēr bērni atklāja baskāju sezonu Zosēnu dīķu talkā (es tomēr pieturos pie vienas no māņticībām un gaidu pērkonu), man rokas noniezēja Cēsu dzīvokļbalkonā beidzot ierīkot ko vairāk par noliktavu Mammas Roku izejmateriāliem. :D

Viena no priekšrocībām dzīvojot pilsētā- dažādos akcijperiodos var dabūt sēklas pat par 14 centiem iepakojumā!... Iepriekšējo gadu pieredzes spārnota, sapirkos puķu, salātu un visādu garšaugu sēklmateriālu. Nu tik būs! :) Eksperiments.





Puķes ceru izaudzēt līdz pieklājīgu stādiņu līmenim un tad nogādāt uz kādu no lauku dārziņiem. Salātus sagaidu ēdamus ik rītu tepat uz balkona, augstas ekspektācijas man arī pret garajiem gurķiem un ķirštomātiem. Savukārt rabarberi, baziliks un piparmētrveidīgie vairāk tiešām kā eksperiments. Ja izdosies tikt pie stādiņiem, būšu priecīga, ja ne, būšu par vienu pieredzi bagātāka. :)















Pēc nedēļas ceru saknipsēt pirmos asnus, pēc trim- ēst pirmos salātus. :D 
Lai zaļi un pavasarīgi arī jūsmājās!

You Might Also Like

2 comments

  1. Tie rullīši un olu kastes ir ērta otrreiz lietojāmā bagātība, ko vajadzības gadījumā bez augu sakņu traumām var pārlikt dobē. Mīnuss, ka čakli jālaista, jo izsusē ātrāk.

    AtbildētDzēst
  2. Jā, laistīšana jāpiekopj- tas atvēlēts jaunajai paaudzei pēcpusdienās :) Bet sākotnēji sēju sēkliņas jau saslapinātā zemē. T.i. Beru to kūdru bļodā, sašķaidu ar ūdeni un tad masu lieku kartonos. Pirmo brīdi vispār nav jālaista. Sēkliņas sadīgst un tad tikai sāku kkad laistīt.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!