Un atpakaļ Dzirkstiņos...

11:06


Pērngad rakstīju par mantoto lauku īpašumu un neizmērojamo darba apjomu tajā.
https://mammasrokas.blogspot.com/2016/06/dzirkstinu-celiens.html

Šī gada plāni vēl grandiozāki:
1) Jāpabeidz iesākto augļudārza atdžungļošanu (šim nolūkam agrā pavasarī sperti arī daži mērķtiecīgi, seminārveidīgi soļi izglītošanās virzienā)
2) Iekopt dārzu un siltumnīcu
3) Iestādīt!!! (Katru gadu uzskatu par svētu pienākumu ļoti burtiski pildīt ķīniešu sakāmvārda "Lai mūsu bērni veldzētos ēnā, mums jāiestāda koki"(vai kā tml.) otro daļu.) Šogad tās nebija ābeles kā pērn, bet pieci dažādi gardumkoki/krūmi/vijas. Plūškoks, korinte, aronija, citronliāna, aktinīdija (Ziemeļu kivi). Dārza piestādīšanu ar smukumkrūmiem atstāšu pensijas vecumam- tagad man svarīgi ierīkot paradīzes dārzu, kurā ik uz soļa aug kas gards un veselīgs! :)
4) Mētru bārs. Izstaigājot tirdziņu, uzzināju par šokolādes mētrām, zemeņu, banānu mētrām un arbūzu mētrām! Pilnīgi traks ĢMO, bet smaržoja tik burvīgi! Eksperiments!
5) Akas projekts novests līdz dzeramajam ūdenim. Āmen.
6) Šūpoles, roku mazgājamais toverīt`s un ugunskura vieta ir tikai ekstras, bet ļoti nepieciešamas, lai darbos pamazām iesaistītu jaunāko paaudzi.
7) Vēl miljoniem citu mazu darbiņu.

















 Un atklāti? Man ārkārtīgi patīk sajūta, kad darāmajam neredz galu! :) Tas liecina, ka šeit- Dzirkstiņos- notiks iesakņošanās, veidosies atmiņas, pieredze. Dzīve ritēs. Skaisti!

You Might Also Like

5 comments

  1. Cik forši, Laine, lai viss izdodas! ... un par mētrām, man- ingvera, zemeņu, banānu un ananāsu, aug griezdamās, pārziemo ideāli... smaržo apdullinoši! :)

    AtbildētDzēst
  2. Mīļā Laine! Turu īkšķīšus, lai Dzirkstiņos idejas un darbi dzirksteļo!

    AtbildētDzēst
  3. Cik dzirkstošs ieraksts!! Enerģija kūsāt kūsā! Un man kā ne-lauku cilvēkam (viss mūžiņš pa dzīvokļiem lielās pilsētās)-arī liek gribēt ko iestādīt :)

    AtbildētDzēst
  4. Nu bet kāds ārā laiks! :) Kā enerģijai nekūsāt? :D
    Aija- paldies, lūk tieši šī info man bija nepieciešama par mētrām, jo patiesi bažījos, vai neizsalst...
    3Vardes: lai mums abām- katrai savā Latvijas stūrī!:)
    Laura- nu jāiekārtojas man, lai tad varu tos pilsētniekus ciemos uzņemt- ne tikai pa telefonu! :D

    AtbildētDzēst
  5. Laine, apbrīnoju Tavu enerģiju1 Es gan jaunībā arī daudz ko varēju paspēt...

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!