Bloggera nedienas = viela pārdomām par Blogdraugu salidojumu!

00:02



Nu, re - pats Bloggers pāris dienas šeitam sarīkoja tādu jezgu, ka ganīšanās virtuālajā vidē man izrādījās mazāk iespējama kā parasti.

No kā arī daži secinājumi, vielas pārdomām un citādas domu šautras, proti -

Blogdraugu Salidojums Zaubes Mežiņā!

Jo, rau, zaļā krāsa pārņēmusi it visu, kas apkārt un vien pāris pērkona dārdienu mūs šķir no Pavasara pārvēršanās par Vasaru! Un Vasara nozīmē laiku, kad solījos taču Blogdraugu salidojumu rīkot pie sevis Zaubes ārēs!

Skaidrs ir viens - datums. Zaubes mežiņa blogdraugu salidojums notiks 20. un 21. augustā.


___________________________________________



Un šajā sakarā manī raisās pārdomu vētra!!!!!!!!!!!!! 

 Cik tieši cilvēkiem rīkot lielo satikšanos? Vai tiešām aicināt ciemos visas 276 lasītājas? Jo mani Bogdraugi pēc manas definīcijas ir manam blogam draugi - tātad cilvēki, kas uzcītīgi lasa blogu noteikti ir mani Blogdraugi! Bet, pat tad, ja uz Zaubes mežiņu atspietos kaut vai 100 cilvēku, tas jau būs festivāls un uzorganizēt festivālu vienai, paralēli, turklāt, darbojoties ar ikdienas un pārējiem darbiņiem, ir neispējami!
 Tātad:
a) man ir vajadzīgi palīgi - daaaaaudz palīgu
b) tomēr jādomā, kā ierobežot ciemiņu skaitu

Ko darīt salidojumā? Sākotnējā mana doma bija sarīkot pieredzes apmaiņas, nometnes tipa satikšanos ar vienu nakšņošanu. Turklāt darīt to neformālā, nepiespiestā, neakadēmiskā, draudzīgi/meitenīgi/sievišķīgā gaisotnē. Protams šogad doma par tikšanos ar šujmašīnām jāpamet malā, jo noorganizēt elektrības padevi dāmām 100 un vairāk es noteikti nespēšu... Varbūt nākamgad :::)

Tātad laikam jau lielāko uzsvaru šoreiz vajadzētu likt uz iepazīšanos un "saostīšanos" , uz kontaktu nodibināšanu un vienkārši Zaubes mežiņa atrādīšanu "dzīvajā" tā teikt! :D

Ar ģimenēm vai "girls only"? Tas ar` ir viens smalks jautājums, ja kas! Jo šobrīd no izteiktajām vēlmēm izriet, ka apmēram 50% dalībnieču vēlas braukt ciemā ar ģimeni, bet otri 50% priecātos par vienreizēju iespēju no ģimenes (protams mīļās) drusku atpūsties. Ko darīt man?...


Prakstiskas dabas jautājumi. Tualetes, nakšņošanas vietas, utt.... Atkal jau daudz kas atkarīgs no dalībnieču skaita. Kā arī no tā, vai ciemošanās būs ar ģimenēm... Taču skaidrs viens - ar mājas ķemertiņu vien nepietiks un rokas nomazgāt gribēsies arī mežā pie lapenes... Tas viss ir plānošanas un arī...naudas jautājums. Par naudu nākamā baža, tātad.

Ciemiņi vai salidojuma dalībnieki jeb dalības maksa par ciemošanos? Ja jau reiz aicinu visus pie sevis ciemos ( un es, protams, aicinu un vārdus un prieku par šo tikšanos atpakaļ neņemu), tad teorētiski man kā namamātei par saviem ciemiņiem būtu jāparūpējas un visu nepieciešamo viņiem jānodrošina. Taču, lai arī cik radoša būtu mana pieeja lietām un lai cik reciklēti tendēta būtu mana domāšana, ir lietas, kuras tomēr nāksies iegādāties. Un atkal jau - ja pie manis viesotos 10 cilvēku, man jautājumi par šo lietu nerastos. Taču "uztūnēt" mežiņu 100 un vairāk cilvēku uzņemšanai varētu man izmaksāt paprāvu naudas summiņu. Un tas, protams, neņemot vērā to, ka ierašanās būtu ar groziņiem :)

Noteikti ir daudz jautājumu, par kuriem es pat aizdomājusies neesmu! Tāpēc šoreiz lielāks lūgums nekā parasti - tik karsti vēl nekad jums neko neesmu lūgusi:

komentējiet cik spēka, rakstiet e-pastus un palīdziet ar padomiem, idejām, domām, utt., utjp.! 

Visticamāk man sākotnēji jānoskaidro potenciālo dalībnieku skaits ar kādas anketas palīdzību un tad attiecīgi jāsameklē palīgi no viņu vidus. Tiktāl esmu nobriedusi. Taču kādus jautājumus uzdot anketā un kādā veidā pasniegt anketu un kā padarīt to aizpildāmu un redzamu 24h/diennaktī? 

Eh... Padomi man šoreiz noderēs vairāk kā parasti...




You Might Also Like

15 comments

  1. domāju, ka sākumam jānoskaidro, cik tad to braukt gribētāju būtu - no tā tad arī būs atkarīgas visas pārējās lietiņas.
    Kā ir ar nakšņošanu? - teltīs, vai tuvumā ir kāds viesu nams, ir kādi citi varianti?
    Tā kā Tavi bērni būs mājās, viņiem noteikti nepatiktos, ka sabrauc lērums tautas un nav pat ar ko paspēlēties - tāpēc doma par ģimenes izbraucienu liekas loģiska (manā gadījumā tad arī telts sliešana attaisnojas :D)
    Man liekas, ka dalības maksa būtu pat nepieciešama, lai nosegtu sabiedriskos izdevumus, es noteikti "Par"
    Par datumu - kā jau Tev iepriekš minēju, augusts man ir traks mēnesis, bet tā kā tas iekrīt tieši pa vidu manu bērnu dzimšanas dienām, droši vien varētu kaut kā ieriktēties un tikt līdz Zaubes mežiņam (man takš gribas to mežacūķi aiz auss pakasīt :D)

    AtbildētDzēst
  2. Vai mašīnas būtu kur nolikt, ja to būtu vairāki desmiti? Jā, man arī šķistu, ka atmest bērnus šādā pasākumā nav pārāk prātīgi - tad jau meitenēm jātiekas vienām kādā kafejnīcā nevis tādā izbraukuma pasākumā. Ja es brauktu (neesmu pārliecināta), tad drīzāk gribētu ņemt līdzi ne tikai bērnus, bet arī vīru, lai tas pieskata bērnus un man laiks papļāpāt:) Es drīzāk apsvērtu braukt uz vienu dienu, jo man ir izbraucams attālums. Par dalības maksu - protams, ka izdevumi ir visiem kopā jānosedz.

    AtbildētDzēst
  3. Jā, daudz jautājumu... varbūt pirmā tikšanās jātaisa tikai vienas dienas garumā? Tad atkritīs daudzas problēmas; protams ar kaut kādu dalības maksu...

    AtbildētDzēst
  4. Laba doma par to vienu dienu! Un par parkingu jautājums labs. Taču to, šķiet, varētu saorganizēt...

    Paldies! Turpinām diskutēt!

    AtbildētDzēst
  5. Varbūt, ja iesākt ar aptauju, iekļaujot vien galvenos jautājumus, tad daudzi citi jautājumi kļūti daudz maz skaidri.
    Piemēram, kas tiešām plāno būt (jo noteikti ir tādi, kas vēlas būt, bet nevarēs), uz cik ilgu laiku - 1 dienu vai ar nakšņošanu (ja tomēr tāds variants paliek) un vai ģimene būs līdzi - respektīvi cik daudz cilvēku.
    Kāda rakstura aktivitātes un kam domātas un cik liela dalībmaksa tad jau daudz maz varētu būt prognozējama, vismaz virziens būtu skaidrs.
    Bet kā aptaujāt, lai Tev nenāktos diennaktīm skaitīt pie datora e-pastos vai kā savādāk saņemtās atbildes, uz sitienu prātā nenāk.
    Pirmajam skaita jautājumam varbūt varētu derēt Random number generator ar mērķi, ka tie kas saka jā (uz konkrēto jautājumu), piereģistrējas (kā uz konfekti).
    Varbūt būs ērtāk, ja šim pasākumam (uz organizēšanas laiku) būs atvēlēta atsevišķa lapa līdzīgi kā šūšanas nodarbībām.

    AtbildētDzēst
  6. nu ja, tas ir laiks, kad man ar sācies darbs pēc bērnu kopšanas atvaļinājuma. grūti ko tādu tad būs ieplānot.
    tāpēc domāju ka laba ideja vispirms par aptauju kas un cik plāno. jo tādā gadījumā, ja paliek šie datumi, nevaru tikt. bet doma bij un ar visiem mazajiem. par vīru būtu jautājums vai tiktu.
    Bet tagad kad ir konkrēti datumi, laikam man šis pasākums atkritīs diemžēl :(

    AtbildētDzēst
  7. Es gan pagaidām tikai virtuāli un idejiski šo pasākumu varu atbalstīt, jo esmu dikti tālu, un augusta beigās mums jau ir sākušās mācības universitātē, bet nu dikti jau gan gribētos pie tevis aizbraukt:)

    Aptaujas anketas varētu būt pat vairākas: pirmā, lai vienkārši atsijātu, kas grib un var braukt. Tad jau tālāk visas nianses var iekļaut nākamajā anketā.
    Lai tev labi plānojas un veidojas viss šitais pasākums:) ZInu, ka viss tev izdosies:)

    AtbildētDzēst
  8. Sveika. Vēl nezinu kā, bet gribētu tev palīdzēt, jo neesmu tālu - Cēsis. Esmu kautrīga, bet atsaucīga un izpalīdzīga. :)

    AtbildētDzēst
  9. Dažiem zinātniskajiem darbiem skolā izmantojām šo aptauju lapu http://visidati.lv varbūt noderēs ;)

    AtbildētDzēst
  10. Sveikas,
    esmu tikai lasītājs, bet viedoklis ir:)
    Mans viedoklis ir, ka pirmais šāda veida pasākums ir jārīko BEZ BĒRNIEM, jo tikai tā jums būs vairāk laika vienai otru iepazīt klātienē:) Protams, ja var nodrošināt uz aukļu dienestu (vīri u.c.), tad ir ok, ja vien sīči negribēs mammas vest rādīt visu, kas viņiem svarīgs;)
    No otras puses, ja gribas tā forši pasēdēt un vienkārši atpūsties, bez tematiskām izklaidēm, tad ar ģimeni ir dikti jauki šādos pasākumos - var vienkārši relaksēties un baudīt dzīvi:)

    Lai jums izdodas viss un vēl vairāk:)
    Vienkāršajiem lasītājiem ir prieks par jums visiem;)

    :)
    Sandra

    AtbildētDzēst
  11. Kāpēc Tev nerīkot kādu konkursu, līdzīgi, kā IEVAS nometne, vai nu kā tur, nezinu, kā tur viss notiek, bet šādi, un taisīt vienas dienas pasākumu, bez naktsmājām. nu tā kaut kā:)

    AtbildētDzēst
  12. https://www.zettool.lv/

    vēl viena vietiņa bezmaksas aptauju veikšanai 100 respondentiem

    AtbildētDzēst
  13. Attiecībā uz ēšanu, varbūt noder mana pieredze. Mēs sporta svētkos, kad jāpaēdina liels bars cilvēku, vāram lielo soļankas katlu uz ugunskura. Protams, tikai tad stingri jānorunā, kurš nesīs kādus produktus.
    Un par šujmašīnām nav jāraizējas - lai tak visas ņem līdzi visu citu, kur nav vajadzīga elektrība - sākot no adāmadatām līdz kaut vai stellēm.
    Par mežiņa labiekārtošanu - varbūt var paraudzīties uz šo no citas puses un dīka tusiņa vietā uzrīkot vienu kārtīgu talku.

    AtbildētDzēst
  14. Sveika, Laine!

    Cik jauki izlasīt, ka tusiņš būs! Paldies par uzaicinājumu! Tavs Zaubes mežiņš nav tālu no maniem laukiem, tad jau mēs(es un visa mana ģimene- vīrs un trīs mūsu mazie bērni)būsim klāt! Atbalstu dalības maksu. Būsim ar teltīm, bet ja slikts laiks, tad nakšņosim pie sevis laukos.
    Ja izlemsiet, ka tusiņš bez bērniem, tad mēs nebūsim. Visu darba nedēļu esam pa Rīgu, strādājam, tad vienīgais laiks būt visiem kopā ir brīvdienas un tās citas retās dienas.
    Jā, kopīga zupas vārīšana ir pārbaudīta vērtība.
    Sekošu līdzi informācijai. Lai izdodas iecerētais!

    AtbildētDzēst
  15. Čau, Laine! Es gribu būt klāt, un jebkādā sastāvā - viena, ar bērniem un vīru vai tikai bērniem. Ciemiņiem noteikti būtu jāmaksā!
    Cik esmu bijusi lielos pasākumos, par ēšanu nav jāuztraucas, jo, kad pasaka, ka jābūt ar groziņiem, visi paņem līdzi tik daudz ēdiena, ka paliek pāri. Tā kā man līdz Zaubes mežiņam nav sevišķi tālu, es/mēs brauktu nakšņot mājās. (Lai gan savs prieks ir arī nakšņošanai teltīs.)
    Tu tikai saki, un es palīdzēšu, kā vien vajag!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!