Paralēlā dzīve.

02:37

Un lai cik tas šķērmi neizklausītos, šodien tvītoju (yak!): "Beidzot sasniegta prāta brīvība un notiek datoram un šujmašīnai paralēla dzīve! Īstā! :)"
 Bet ir viena jauka īpašība tādam Twitterim - cilvēkus iemāca izteikties kodolīgi. Ja runājam par manu šodienu, tad kodolīgāk vairs nevar. Nedēļā pietrūkst dienu, lai atspoguļotu bilžu simtus, notikumu desmitus un vēl tikpat stāstus, kas rodas Domājot par lietām apkārt!

Beidzot šujamdarbi aizņem savus pelnītos  30% no mana vasaras laika un gandrīz vai jāsmejas, kā piesaucu maiju par atvaļinājuma mēnesi, bet patiesībā tad rāvos vissūrāki! :D

Pilsētnieki pēc grūšas darba nedēļas dodas uz laukiem. Mēs - no vieniem laukiem uz otriem :)...
Un ja man jāsaka, tad, uh, te nu tiešām izjūtu īstu paralēlās dzīves esamību! Divas mājas, divas nekārtības, divas trauku mašīnas, divas kravāšanās un mantu aizmiršanas līdz nākamai reizei. Tēta māja un Oranžā māja. Tā viņas sauc bērni. Un ikreiz abos virzienos ceļo Niklāva četri(!!!) velosipēdi, lielā drēbju soma, kaste ar pārtiku, DVD aparāts, maiss ar gumijas zābakiem un krokšiem un citi labumi, bez kuriem dzīve LAUKOS nav dzīve. :)

*** 

Šajā nedēļas nogalē paralēlajā dzīvē ciemojās Ega. Ir draugi, kurus satiekam dzīves laikā, bet ir tādi, ar kuriem kopā dzīvojam jau no mazotnes. Ega ir mans "no mazotnes draugs". Patiesībā Eva. Bet Čika viņu nodēvēja par skolotāju Egu. Un viņa nemaz nav skolotāja, bet, ja bērnam aizrāda, ka naža aso daļu ar roku ņemt nedrīkst, tad bērns apraudas un nosauc tikko iepazīto personu par skolotāju. :)
Ega ir man vienīgais zināmais pasīvais pagāns. :D Es dievinu cilvēkus, kuriem pēkšņi uzrodas kāda pārliecība, par kuru celties un krist un kuru apšaubīt un mainīt, ja apnīk! Tas ir tik Cilvēcīgi!
Un ir patiesi priecīgi apzināties, ka draugs, kas sabijis prom uz angliski runājošas salas veselus 6 gadus, plāno atgriezties Latvijā pavisam. Jo pārāk īsas tagad šķiet visas sarunas, pārāk ātras tikšanās reizes un pārāk daudz notikumu NEkopā.


Egai krustmātes cienīgi uzdevumi - zābakus vilkt un šūpot, pastaigās iet un mācīties saprast - cik gudri īsti ir  piecus un trīs gadus veci bērni.





Ja pastaigā ieģērb ciemiņu savā jakā un zābakos, tad pēctam bildēs redzi sevi ar īsiem matiem. :)



Paralēlās dzīves ietvaros ir vēl trešā māja. Bērni saka - Vectēva māja. Man tā ir tēva māja.

Rau, es nebūtu uzzinājusi par 15to un 19to divīziju, ja nebūtu aizbraukusi ar Egu līdz tēva mājām un salaidusi viņu kopā ar manu brāli parunāt. Kamēr mums spainītī ripoja spradzenes, viņiem - vārdi un domas par Latvijas un pasaules vēsturi un politiku.




Un es priecājos, ka ābelei manas bērnības mājas pagalmā ienākušies tieši šādi augļi:


Un dievinu dienas ar neparedzamiem laikapstākļiem!...

Kad Ega pavadīta, sagaidām Kundziņu un ikdienojam. Oranžajā mājā ir mežacūkas un brieži. Ir dzērves. Bet nav sikspārņu!




Un nav stārķu uz šķūņa jumta. Vakar Kundziņš prasa Niklāvam, kurš nostājies pagalma vidū kaut ko burbuļo, ko šis tur darot? Uz ko puika atbild, ka ar stārķiem runājot!




Ja man būtu jārīko puķu balle, es saliktu visām dāmītēm matos kreppapīra puķes, bet pagaidām - manas rokas aizņemtas gatavojoties kādam citam pasākumam! Pavisam drīz uzzināsiet kādam, bet pagaidām - attā!




You Might Also Like

9 comments

  1. Nu brīnišķīgs ieraksts! Par spradzenēm uzzināju pirmoreiz, un sikspārņu bildes neatvairāmas. (Un tai Egas bildē tiešām nodomāju, ka Laine matus nogriezusi.)

    AtbildētDzēst
  2. Paldies, Diāna! Sikspārnis bija mans totālais mūža jaunums - pirmo reizi to redzēju dzīvu un tuvumā! :)
    Spradzenes - jā, izrādās, ka ogas, ar kurām esmu uzaugusi, ļoti daudziem iepleš acis! Dabūju gūglēt, lai pārliecinātos, vai pati nekļūdos! Ha - nekļūdos gan - turklāt uzzināju, ka ogas ir retums! Lucky me!

    AtbildētDzēst
  3. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  4. Atvainojos, par komentāru no savas "paralēlās" dzīves ha ha .. tā ir ka nepārlogojas..
    Nu šis bij omletes+zivju maizes garuma ieraksts:) nemaz uz ziņu portālu nevajadzēja pārslēgties pusceļā...
    Sākumā paralēlā dzīve man likās, ka Tu tvīto ziņas ar slepenu nickname:))

    AtbildētDzēst
  5. Es arī šorīt iemācījos ko jaunu - par spradzenēm dzirdu pirmo reizi! Tavs bilžu stāsts ir ar pasakainu noskaņu!

    AtbildētDzēst
  6. feins stāsts, feina draudzene, kolosāli bērni un bildes :)
    Fledermausīts burvīgs - mums laukos vienīgo eksemplāru kaķis notiesāja, kad bija veiksmīgi palicis viens pats pagrabā aci pret aci ar lidojošo zvēru :(

    AtbildētDzēst
  7. he, izrādās manas Užavas pļavās, kur lasīju tējas, tur vesels laukums saaugušas meža zemenes. es vel domāju vot cik foršas lielas. izrādās spradzenes :)

    AtbildētDzēst
  8. :) smaidu par spradzenēm :)) Puķu balle izklausās aizraujoši

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!