Zili melni...

18:16

Zaubes mežiņā zili-melni padebeši tagad valdošie. Zibens no skaidrām debesīm - šodien tiešām tā gandrīz arī bija! Un ir jāspraucas saulainajos mirkļos - ravēt, pļaut, mellenes un sēnes lasīt. 





Mellenes galvā, pirkstos, mutēs! Bet bez speciāliem kasāmajiem aparātiem - ar pašu pirksteļiem vien - izdodas tik` kāpostu spainīti pielasīt un tad saskriet mašīnā un no lietus gāzes slēpties!


Sēnes mums citos mežos nevajag. Savu gana. Vēl jau ne, bet drīz būs - esam pārliecināti! Jo tur, kur vēl pirms pāris nedēļām bija pilnīgs tukšums, tagad pamazām saspraukušās dzeltensēņu bērneļu cepurītes!

Un tikai savos mežos no rukšiem varam nemukt, bet ķert tos kadrā (dažai labai blogdraudzenei par īpašu prieku ;))


Un gailenes ir ne tikai jālasa, bet arī jātīra un jāgriež, un jācep. Tīra vecmāmiņa, griež Čika, cepu es. Ēd visi.




Sēnes mežā, ezis istabā. Mīļais ciemiņš Spaikijs šķiet īsti nesaprot, kur nonācis. Un pat ogas un sēnes mazajā Amerikas pundurezī neatmodināja dabīgā eža instinktus! Bet vispār - tagad zinām - ezis mājās ienes milzu jautrību!



Pamazām pildās ne tikai vēderi. Saldēšana ir modē. :) Jo "Cenu klubā" saldējamie trauciņi esot deficīts.
Un saldēt tiešām ir forši - sagatavot un sacietināt lielā aukstumā. Upeņu, zemeņu un citas zaptes mūsmājās nu ir vēsture.


Paldies melleņu/upeņu un citu ogu laikam un Maximā iepirktajām saldējuma formām par to, ka nu mums saldējums vienmēr pa tvērienam!


You Might Also Like

10 comments

  1. Starp citu, kā jūs, pa mežiem dzīvojoties, tiekat galā ar ērču jautājumu? Mūsgalā ir trakoti daudz...

    AtbildētDzēst
  2. Ezis & Mežaruksis vienā rakstā... Nuuu tā jau ir trīs mēnešu deva:) Bet kāpēc nav stāsta par Ezi nesaprotu:) un Rukšus vajag katrā ierakstā. KATRĀ. Jo statistika noteikti rāda , ka viņu ir vairāk nekā Jūsu tur mežā:)

    AtbildētDzēst
  3. Spaikijs ruļevoj!

    Ērces mums ir bieži. Mārtiņam šogad bija divas, man viena, Niklāvam viena, Čikai trīs. Šie trīs ir potēti, es ne.

    Man šķiet, lai sasniegtu statistiku "katrā rakstā cūka", man nāksies vienu datoru un vienu fotoaparātu iedāvāt mežacūkām! :D Vai Mārtiņam! :D

    AtbildētDzēst
  4. Es nesaprotu. Kāpēc Spaikijs tiek pieminēts tikai tagad? Kur informācija par Spaikiju? Vai tiešām ežus ir iespējams turēt mājās?!
    Un kāpēc es nevienā Maksimā neesmu tik labus saldējuma ķipīšus redzējusi?

    Man ir pilnīgi bezcerīgi kaut ko ziemai sasaldēt, pietika ar rabarberiem un pāris forelēm, lai atklātos, ka saldētavā vietas vairs nav it nekam - viss pilns ar ikdienas produktiem, gaļu. Vajag lielo saldējamo vitrīnu. Varbūt nākamgad.

    AtbildētDzēst
  5. kāda jums tur bagātība!!! viens prieks skatīties :)
    ... un sveiciens mežrukšiem, tie jums dievīgi :)))

    AtbildētDzēst
  6. Diāna - Spaikijs ir manu mazo lielās māsīcas spurainais ģimenes mīlulis! Jā - pundurežus tur mājās, iedomājies? Un nekādu spalvu, sagrauztu čību, staigināšanas 2x dienā...! Un ēd viņi kaķu barību, patērējot tik daudz cik mušas! :D
    Vienīgais - siltumprasīgi un pukst, ja kas nepatīk :D

    Inese - viens visdievīgākais vēl aizvakar mani "izdievināja" pa pagalmu, pilnībā ignorēdams manus prom dzinienus!;) :D

    Diāna - jā... Saldējamā vitrīna mums ir. Un kaut kādā dīvainā kārtā arī tajā drīz vietas nebūs! :D
    Bet forši bija ziemā upenes kā svaigas žlopsēt.

    AtbildētDzēst
  7. Jā, Laine, man jau viegli viņus dievināt no droša attāluma :))) Sadzīvot ar viņiem varētu būt stipri interesanti :) Baidos, ja es būtu Tavā vietā, tie jau gulētu man istabā un ēstu no vienas bļodas ar mani (man visi lopi ātri uzkāpj uz galvas) :D

    AtbildētDzēst
  8. eži taču neēd ogas un sēnes;)) Spaikija dabiskais instinkts lika viņam ignorēt tās!;D

    AtbildētDzēst
  9. Dzintra, es jau vairāk par to meža dvesmu un smaržu kā instinktu modinātāju biju domājuse. ;)
    nu šitas ezis jau nu toč neēd neko no minētā - kaķu barība ir viņa ēdmaņa! :D

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!