KCWC nobeigums - baika Niklāvam.

19:35

Un nededziniet mani valodniecības sārtā par "baiku". Ilgi meklēju un tā arī netiku gudra, bet šķiet, ka tieši tā sauc šo kokvilnas audumu un attiecīgi izstrādājumus no tās. Nu vismaz slāvu izcelsmes ļaudis mani sapratīs :D!

Patiesībā jau smuko batikoto baikas audumu pirku sev. Gribu foršu džemperi. Bet Niklāvs ieraudzīja un teica, ka tas ir Zemeslodes audums un ka viņam vajagot tādu kostīmu. Nu kostīmu nesolīju, jo tad man nāktos teikt ardievas plānam par džemperi, taču vienu mazu baiku gan puisēnam piesolīju. Un nav nekā glaimojošāka vienai mammai ar šujmašīnu, kā tērpties griboši bērni, kas liek justies noderīgai! Reāli.

Šoreiz gan šuvu bez piegrieztnes. Paķēru Niklāva veco džemperi un nošpikoju reglāna tipa detaļas. Un jau kādu trešo reizi mūžā nošāvu greizi ar reglāna krāgas daļu. Sasper...
Nu taču saka - septiņreiz nomēri un tad griez ( vēlams pat lēnītēm un trīcošām roķelēm nevis ar vienu šņāpienu) Bet es nogriezu, sašuvu, uzvilku un...brrr... krāga pa platu. Vai Niklāva pleci par šauru :D...
Nē, it kā uz tā fona, ka krekls ir kādu izmēru pa lielu, varētu pieciest ari krāgu, bet īsti valkāšanai ziemā neder gan.


Tā nu es uzķimerēju pagaidu ielāpu un ļoti gribētu uzzināt no kādas prātīgas šuvējas - ko man darīt ar to krāgu? Kā labot? Vai tiešām tur vairs neko sakarīgu nevar darīt?... Gribētos no tā paša auduma, nevis no sviķeļa... un vēl gribētos, lai stilistiski sader ar neapstrādātajiem piedurkņu galiem un apakšu...


Ar nepacietību gaidu padomus! Paldies jau iepriekš!

You Might Also Like

10 comments

  1. a pa manam ir labi tāpat... tā krāga pat izskatās ļoti stilīgi

    AtbildētDzēst
  2. Es mēģinātu kaut ko tādā stilā piešūt - audumu gan vēl diezgan gabalu vajadzētu klāt, toties ziemā silti :)
    http://goo.gl/EixFo

    AtbildētDzēst
  3. nu, jā, Inesīt, es jau ar, jo ilgāk skatos, jo vairāk patīk :)

    Dace - paldies, tieši ko tādu iedomājos. Un šis piemērs ir perfekts, jo tam čalim acīmredzami arī krāgas atvere pa platu :D Nē, nu protams, ka tas ir dizains. Un man ļoti patīk. Tik` jādomā, kā to iePīāRot Niklāvam :D

    AtbildētDzēst
  4. Vēl var piekopt stiliņu - visas vīles uz āru, visas vaļējas un neapstrādātas. Līdzīgi kā tagad Niklāvam pie kakla izskatās, bet lai nav aplocīta/nošūta maliņa. Var papildināt piedurkņu galus arī tāpat, lai šķiet, ka kreklam ir 2 piedurknes viena par otru īsākas. Te ilustrācijai derētu bilde, bet ātrumā nevarēju atrast. Skats ātri uzmetot aci tam stilam ir, ka liekas - krekls uzvilkts ar kreiso pusi uz āru.

    AtbildētDzēst
  5. Par vīlēm uz āru - tas man liekas jau tāds drusku novecojis stiliņš, bet tas par to "Var papildināt piedurkņu galus arī tāpat, lai šķiet, ka kreklam ir 2 piedurknes viena par otru īsākas"- tas man tiešām šķiet forša ideja!

    AtbildētDzēst
  6. Man patīk tā, kā ir. Kur tik smuku baiku var dabūt?

    AtbildētDzēst
  7. Lonīt, tajā Abrakadabras veikalā :) Palika vēl līdzīga, tikai citos toņos. Rūpniecības ielā.

    AtbildētDzēst
  8. Baika ir baika, tur neko neapdarīsi (pavisam nopietni un oficiāli).
    Toties trikotāža ir trikotāža un NEKAD nav audums :)
    Apkakle ir apkakle un nekad nav krāga :)
    Bet drāniņa skaista un Niklāvs foršs :)

    AtbildētDzēst
  9. Paaaaldies, Inga! Laba piezīme par "trikotāža nav Audums". Un otrs arī labs labojums. Man patīk zināšanas gramatikā. Par pēdējo - 100% piekrītu!:)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!