KCWC sarafāns Emīlijai jeb ES TO IZDARĪJU!

19:56

Es mīlu šūt pēc piegrieztnēm! Es mīlu konstruēšanas un apģērbu modelēšanas zināšanas! Bet man tādu nav... 

Un, tiklīdz kaut nedaudz pieskaros tēmai, saprotu, ka tā ir vesela pasaule, kurā ienirt un aizrauties. Bet pagaidām man nav tāda laika. Tāpēc allaž patapinu apģērbu projektus, kas ir ātri/viegli/neprasa laiku un zināšanas. Bet gatavo apģērbu bērniem pērku second hand bodēs ( jo tur tie maksā atbilstoši statusam, ne brendam vai kvalitātei ( kaut gan daži h-veikali pat iemanās brendus atpazīt un cenas sapucēt attiecīgi) :) ) vai laipni pieņemu no draugiem.

Bet KCWC ietvaros es uztaisīju nelielu Revolūciju savās prasmēs. Es piespiedu sevi uzņemties akurātu un precīzu darbu. Lai arī projekta grūtības pakāpe noteikti mērāma divās šķērītēs no piecām, tomēr esmu neizsakāmi lepna par šo jauno pavērsienu manā šūšanas karjerā! :) Tās nav virtenes un gargrabuļi, bet īsts apģērba gabals! Juhū! Tiesa, paņēma man tas veselas divas dienas...

Sarafāns.

Visupirms jau paldies tam sinepju krāsas retro sarafānam, kas saglabājies Čikai no māsīcas. Dievinu tādus apģērba gabalus kā šis - der no 92. -104. izmēram, kaut virsū stāv 98tais.


Turklāt sarafāns ir arī ļoti praktisks apģēba gabals, jo nediktē piedurkņu garumu un biezumu un attiecīgi var tikt uzvilkts kopā ar dažādiem krekliņiem, atbilstoši telpas temperatūrai.  Un velvets! Es varētu dziedāt vienu slavas dziesmu pēc otras šim materiālam! Tāpēc - "velveta sarafāns" liekas kā medus manām ausīm!


Par visu pēc kārtas. Manā arsenālā bija viena sieviešu velveta tunika. Pirms sakapāt to lupatu lēveros, nospriedu, ka ir vērts lielāko daļu materiāla izmantot, lai pagatavotu ko jaunu mademoisellei Emīlijai.Un, pienākot izdevībai (lasīt: KCWC grūdienam), tā arī darīju. Izveidoju piegrieztni. Mērīju, apvilku, atzīmēju, pierēķināju, salīdzināju ar oriģinālu, utt. Datēju. Tāpēc nav izslēgts, ka kaut kad uztaisīšu soli-pa-solim aprakstu.


Galrezultāts mani ļoti apmierina. Pat par spīti tam, ka smalkais tumšzilais velvets pievelk baltus diedziņputekļķiņķēziņus vairāk kā sinepju krāsas rupjais velvets...




Arī drapējas atšķirīgais velvets pavisam savādāk. Ne sliktāk, ne labāk. Savādāk.



Bet kopumā - esmu neizsakāmi lepna! Un piedevām guvusi ticību saviem spēkiem! Ja reiz varēju šādi reinkarnēt vienu apģērba gabalu, noteikti varēšu vēl vairākus, kas gaida rindu! 



Un tā - pasludinu KCWC 3. un 4. dienu par veiksmīgu!

You Might Also Like

10 comments

  1. Ļoti simpātisks apģērba gabals! Un Emīlija vēl smalkāka tajā kā parasti izskatās :)

    AtbildētDzēst
  2. Sarafāns ir SUPERFORŠS!!!!!! Man ļoti patīk - vienkārši, bet ar gaumi!!!!!

    AtbildētDzēst
  3. Labs, labs darbiņš, kas padarīts.. :)

    AtbildētDzēst
  4. Es atkal ciest nevaru šūt pēc piegrieznēm, tāpat kā ēst gatavot pēc receptēm :D Regulāri šuju drēbes savam puikam, bet to darot bieži sevi domāju, ka lieki laiku tērēju, jo humpīšos taču var dabūt visu par santīmiem, ko es noteikti nopelnītu dubultā, ja šūšanas vietā labāk pastrādātu. Bet nu... šūšana bieži ir kā meditācija, tāpēc vajag arī to.
    Sarafāns superīgs, patīk tā karaliskā krāsa un kopā ar oderi izskatās ļoti šiki! :)

    AtbildētDzēst
  5. pilnīgi un noteikti kolosāls darbiņš - tā kā ar šūšanu esmu uz lielu JŪS, ļoti pat saprotu Tavu lepnumu par padarīto :)))

    AtbildētDzēst
  6. Paldies!

    Man arī patīk atturīgums modelītī. Nepadevos kārdinājumam izmantot kādas crazy vai krāsainas podziņas. Pieturējos pie oriģināla - nekā lieka. :)

    Šodien tapa baika Niklāvam.

    Dace - man arī kādreiz tracināja piegrieztnes. Kamēr maziņie pavisam sīki, tad var uzšūt da jebkā - bet tagad - uzšuj tā uz dullo un saproti, ka kaut kas tomēr kaut kur ne tā krokojas, ne tā sēž, kaut kur velk... Un atliek vienreiz ar piegrieztni uzšūt, lai 1) saprastu, ko līdz tam esi darījis nepareiz 2) kristu azartā, jo salikt mazos gabaliņus kopā ir gandrīz kā puzli risināt! :0 Patiesībā jau šis sarafāniņš nav mans pirmais piegrieztņdarbs - atcerējos, ka es taču cakainos priekšautiņus arīdzan pēc piegrieztnēm šuju... :)

    AtbildētDzēst
  7. Man jāatzīst, ļoti labi sanācis:) un krāsa, emmm....nu ļoti skaista. Apsveicu:) Šis raksts mani uzrunāja no tiesas:)))

    AtbildētDzēst
  8. Brīnišķīgs sarafāns - tā krāsa, odere - mmmm, eleganti!
    Kad man izdodas uzšūt ko sarežģītāku, sekojot piegrieztnei, es arī jūtos ļoti lepna un gandarīta par savu darbu. Tie grūtākie un laikietilpīgākie darbi sniedz vislielāko apmierinājumu.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!