Ķerot atvasaru Cēsīs...

00:09

Ir pagājusi aizraujoša, notikumiem un jaunām emocijām piepildīta nedēļa! 
Starp neskaitāmiem darbiem pie šujmašīnas esmu paspējusi gan izbaudīt atvasaru kopā ar draugu ģimenēm gan arī uzņemt ciemiņus Zaubes mežiņā! Un pat līdz Rīgai aizvizināties, lai pabūtu vietā, par kuru jau sen dzirdētas labas atsauksmes! Bet par to citreiz. Tagad neliels ieskats pagājušās trešdienas izbraucienā.

***

Un sākās viss trešdienas rītā, kad trīs ģimenes - punktuāla, vidēji punktuāla un mazāk punktuāla :)- izdomāja doties Cēsu apriņķa lūkoties.


Visupirms Priekuļu selekcijas stacijas pagrabos pēc kartupeļiem.  Kas gan nebija plānots pasākums, taču makten noderīgs laika aizpildīšanai, ja jāgaida aizkavējušies eksursijas biedri :).


 Tā kā pēdējā laikā mans otrais vārds ir Zinātne, tad loģiski likās uzsākt ekskursiju ar "Zinoo" Cēsīs. Sen atpakaļ par šo vietu uzzināju no blogdraudzenes Dainas - Cukursaldi.lv bloga autores. Un paldies, Daina, jo tev bija taisnība - mums tiešām ļoti patika!
Patika siltā uzņemšana, patika ienirt zinātniski interaktīvajos eksponātos, patika spēļotēka jeb rotaļlietu bibliotēka, patika stāsts par Zondi, galu galā! Un, lai arī liela daļa eksponātu īsti neatbilst "safety first" uzstādījumam, mēs esam gatavi par to nesatraukties, jo Zinoo strādā paši smaidīgākie un laipnākie cilvēki! :) Katrā ziņā mēs Zinoo jutāmies kā mājās!







Un ir tikai viens veids, kā pasteidzināt ceļu nošķērsojušu kravas automašīnas šoferi - palīdzēt viņam! Kopā!



 Daudzi zina, kur ir Rakšu foršie kamieļi, lamas un citi smukulīši, bet reti kurš zina, ka turpat netālu ir pasakainas klintis, Dievadārzs, sens it kā Romas tirdzniecības ceļš, un krustiem rotāts it kā Livonijas laika robežakmens. Par visiem "it kā" šobrīd cenšos tikt skaidrībā.





 Un Dievs vien zina, kā man sagadījies sava mūža laikā, dzīvojot Cēsu rajonā, nebūt pie Ķūķu klintīm! Pasakaina vieta! Pikniks ir lielisks jebkur, bet pikniks pie Gaujas un skaistām klintīm - divtik lielisks!






Dienas noslēgumā sports - Līgatnes trepju takas! Burvīgi skati, priecīgi muskuļi! ;)


Dienas zivs - Taimiņš. Uz maizītēm piknikā un nepareizi uzzīmēts Līgatnes taku norādē.
Un patiess prieks, ka paspējām izbaudīt vienu superskaistu rudenīgu dienu pirms vētrām. Un atgādināt sev, ka Latvija ārpus šosejām un pilsētām ir pasakaini skaista!

You Might Also Like

6 comments

  1. Re, kā..mēs ar trešdien šiverējām pa to pusi..līdz Cēsīm gan neaizbraucām..tālākais punkts bija Vienkoču parks..
    Uz Zinoo jau ar kādu brīdi ir doma aizkļūt..pagaidām esmu tik priecīgus turienes apmeklētājus sastapusi..un ja vēl "Kas te? Es te." rāda un stāsta, tad Vecākā meita jau kādu laiciņu sapņo par braukšanu uz turieni.. :)

    AtbildētDzēst
  2. nu bet jūs taču esiet tik tik jauki... :) Paldies par jauko ekskursijas aprasktu...!!!

    AtbildētDzēst
  3. Jauks brīvdienu ceļojums - no visa pa druskai -no izzinošā, izklaidējošā, aci iepriecinošā un kājas izkustinošā.
    PS. Viens bārdainis no jūsu bariņa ļoti izskatās pēc Māra Oltes. :D

    AtbildētDzēst
  4. 3Vardes
    :D Tas IR Māris Olte... :) Brīvdiena (trešdiena) tiešām bija jauka!

    Ilze - NOtiekti aizbrauciet! Nenožēlosiet!

    Krks - paldies un lūdzu!

    AtbildētDzēst
  5. Saldsērīga nopūta... ak, man viņš pirms gadiem 20smit ļooooti patika.
    Kā tie gadi aizrikšo! :D

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!