Akmeņu lasāmie svārki!

21:44

Braucot uz jūru es varu aizmirst peldkostīmu, bet nekad neaizmirsīšu paķert maišeli "dārgumu" lasīšanai! Arī mani bērni jau sen zina, ka pastaigas laikā viss interesantais un neparastais, kas ietilpst kabatā, nonāk mājās.
Un tāpēc ir tikai likumsakarīgi, ka līdz ar pirmajiem saules stariem man nagi noniezēja salaulāt jauniegūto overloku ar tikpat svaigi iegūto smukaudumu, lai pielūgtos pavasari pirmajām siltajām "dārgumu medību" pastaigām!

Akmeņu lasāmie svārki!


Vajadzēs:
pamataudumu svārkiem
audumu kabatām
rāvējslēdzēju/pogu/gumiju (atkarībā no izvēlētā dizaina) 

Izgrieziet divus taisnstūra auduma gabalus. Apmēram 110. izmēra svārciņiem (un plānojot šūšanu ar overloku) es izgriezu 56x31cm lielu taisnstūrus. Šujot ar šujmašīnu ieplānojiet attiecīga platuma eģes un apakšmalu.


Kabatu gatavošana. Pēctam, kad sašūtas sānu malas, izgrieziet kabatas.  Manā gadījumā uzzīmēju 6,5x14cm taisnstūrus un noapaļoju stūrīšus.


 Ja izvēlēsieties svārkos iemontēt rāvējslēdzēju, tad šajā mirklī jāveic ķirurģiska iejaukšanās vienā no malām šādi:



 Atgriezieties pie kabatām. Ap izgrieztajiem kabatu lokiem apšujiet slīpā diega lenti.

 Kabatu šūšana. Patiesībā pat bez komentāriem. Lūkojiet bildes zemāk:



Rāvējslēdzēja iešūšana jau tiešām ir "ģela ķehņiki" :). Un, ja skatāmies no šī rakursa, tad patiesībā jau tam aizmugures gabalam vajadzēja būt vismaz par centimetriem 3 platākam kā priekšai, bet ņemot vērā, ka svārku dizains būs kupli-krokots, tad man tas nešķita svarīgi.
Godīgi sakot - nākošos gribu izmēģināt šūt ar gumiju jostas vietā.



Safaltējiet/sakrokojiet svārciņus atbilstoši mazās nēsātājas punča apkārtmēram.


Josta. Un poga ar visu caurumu.



Ar sīkām kļūdelēm ( jeb noformulēsim to diplomātiski : "vietu izaugsmei" ;)) Akmeņu lasāmie svārki gatavi!







Un runājot par "vietu izaugsmei" :) ...


Skaistu nedēļas nogali mīļās lasītājas un šuvējas entuziastes! :) Ja uzšūsiet Akmeņu lasāmos svārciņus, būšu vairāk kā priecīga, ja atsūtīsiet man kādu bildīti e-pastā! :)


You Might Also Like

6 comments

  1. Ļooooooti laba vieta izaugsmei :D :D :D
    Bet patiesībā- paldies! Ceru, ka saņemšos uz tiem brunčiem.

    AtbildētDzēst
  2. Ho! Es pati sev gribu akmeņlasītājas svārkus. :)

    AtbildētDzēst
  3. Uh... paldies. Šos noteikti vajadzēs mēģināt uzmeistarot. :) Dikti feini izskatās. Un kā Inga saka, tiešām arī pašai gribētos.

    AtbildētDzēst
  4. Burvigi svarcinji! Un brinumjauka ideja par to mazo trissturiti, lai ravejsledzeja galvinja neradas ara. Zhetons Tev :)

    AtbildētDzēst
  5. Man ļoti patīk krāsu salikums!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!