Mūzikas daba.

22:21

Pasakainais Latvijas rudens turpinās! Tā vietā, lai nedēļas nogalē pievienotos tūkstošiem Siguldas bombardētāju, mēs sestdienu veltījām braucienam uz Cēsīm! Cēsu pils parkā atvasaru nosvinēt bija pasakaini! Bet ceļš mūsu uz bijušo rajona centru gan veda cita pēc: rau, ieraudzīju Feisbukā afišu, ka "Cēsu Jaunās skolas" telpās būs 4 nodarbību cikls "Mūzikas daba"! Ģimenēm! Ar bērniem no 5 gadu vecuma! Man bija sajūta, ka afišā minētie parametri uzrunā personīgi mani! :D

Un tā - apbruņojušies ar piedzīvojumu kāri un vēlmi ieelpot pilnu krūti Zelta Rudens, devāmies iepazīt pašskaņu perkusijas!


Ievadlekcija. Bērni apžāvājās un viens pēc otra nāca klajā ar domu darīt ko dinamiskāku, jo esot garlaicīgi. Es pēc pirmās daļas secināju, ka ir cilvēki, kas dara un tādi, kas par darāmo māk runāt. Mūsu pasniedzējs ir tas pirmais. :) Nē, nu man kā pieaugušajam jau bija interesanti - liegi, sestdienīgi un rāmi. Bet bērni nevarēja sagaidīt to "no vārdiem pie darbiem" daļu! :D:D:D:D



Pirmo intereses vilni izraisīja iespēja pašiem izmēģināt instrumentus. Mans pienākums bija uzsist buņģeles kop+orķestra skanējumā. Un es tāāāāāā iemīlējos tajās bundziņās!!! Es zināju, ka tā būs... Es vienkārši zināju... Cik esmu redzējusi kādu tās bungas (noteikti, ka tām ir cits nosaukums) rībinām, tik esmu sapņojusi par tādām pati. Nākotnes plāns - check!



Un tad nodarbības daļa, pēc kuras Niklāvs noteica: "Tev bija taisnība māmiņ, ka būs interesanti. Labi, ka neaizbraucām prom!" :)
Izrādās, ka pietiek ar pāris saimniecības preču veikalā iepirktām kļavas koka karotēm, lai tiktu pie kastaņetēm! Bet, kas pats galvenais - pietiek ar pāris galdniecības instrumentiem, lai mūzikas nodarbība kļūtu interesanta arī Niklāvam! :D



Ar lielu aizrautību mūzikas instrumentu gatavošanā metās visi atnākušie. Beidzot pilnasinīgi varēja izbaudīt "ģimenes pasākuma"  būtību! Mammītes un tētiņi ļāva darboties saviem mazajiem un ar lielāko prieku iesaistījās mūzikas instrumentu tapšanā arī paši!


Un, kad zāģītis nonāca Niklāva rokās, bija skaidrs, ka omulīgās "Cēsu Jaunās skolas" telpas pametīsim vieni no pēdējiem! :) Jokoju, ka iespējams man bērnam jāpameklē galdniecības pulciņš!



Nodarbības laikā sazāģētie sprungulīši paņemti uz mājām un nu gaida savu mizošanu un kaltēšanu. Būšot varenākie sitamkociņi, solīja pasniedzējs. Redzēsim. :) Bet oktobra nogalē - otrā nodarbība: Stīgu instrumenti. Gaidām ar nepacietību!

You Might Also Like

1 comments

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!