Šujam rotaļlietu pavisam mazam puisēnam!

01:01

Kaut kā pavisam negaidīti paņēmusies trīsdienu blogpauze (piedodiet)... Kurš nozog laiku? Kur palikuši rīti, ja pēc brokastīm pulkstenis jau 13:00? Kur palikuši feinie, rāmie vakari, ja attopos vien 23:00, kad kāds no mazajiem jau uzstājīgi norāda, ka laiks taču reiz iet gulēt!
 Mazie tagad apsirguši puņķojas un klepo, prasa daudz uzmanības un gādības un šujamā ar tik daudz, ka līdz datoram tieku vien izlasīt un atbildēt uz vēstulēm, bet nu pie lietas...

Šodien speciāli Celebrate the boy! ietvaros uzšuvu rotaļlietu - čuskulēnu, kurš krāsu ziņā vairāk piestāvēs mazam apmēram 3 - 11 mēnešus vecam puisēnam, bet visādi citādi - tikpat labi var būt arī jauka rotaļlieta meitenītei!


Ķeramies pie darba!
1) Sagatavojam vajadzīgo krāsu audumu atgriezumus - lielisks veids, kur izmantot nelielus gabaliņus, kas, piemēram, man krājas "gan jau kādreiz noderēs" kastītē. Es griezu aptuveni 14 x 9 cm lielus gabaliņus.

 

2) Sagatavojiet  visādus āķīšus, puļķīšus, ķeksīšus, ko iešūt čūskas sānos, jo mazajiem pētniekiem tie tik ļoti patīk! Man pēdējais atklājums ir "Alfā"nobāzētais dāņu veikals "Tiger", kurā pa 1 LVL pērku paciņu ar koka bumbiņām - ar vienu paciņu man sanāk daaaaaudz čūskiņu! Iespējams, ka kaut kur var dabūt labāk un lētāk (tad tik rakstiet komentāros) , bet tā kā mana ierobežotā laika dēļ šopingu taisu vien pie galējas nepieciešamības, tad šis variants man tīri labi der!


3) Sākam šūt kopā gabaliņus, starp tiem liekot lentītes. Es lentītei pāršuju pāri trīs reizes, lai mazais rotaļlietas īpašnieks varētu droši plucināt un pluinīt (jo mēs zinām, ka tā viņi dara) mazos puļķīšus.


4) Veidojam čūsku - salokām gareniski uz pusēm un nošujam, varam arī šajā vīlē iešūt lentītes


 Pēdējo gabaliņu nošujam šādi, lai veidojas aste:



5) Diezgan tusnīga padarīšana - izgriežam čūsku uz otru pusi. Es izmantoju Niklāva slotiņas kātu... Ir labāki ieteikumi?

 

6) Tikpat "feina" lieta - sapildam garo trubiņu ( šim darbam es izmantoju to pašu slotaskātu ) ar sintaponu vai ko citu, kas ienāk prātā. Es sintaponu pērku "Abakhan fabrics" kā spilvenu pildījumu jeb atgriezumus - liels maiss man parasti izmaksāja zem lata. Bet nu jau pēdējo reizi nācās pirkt metros pieejamo un tas vairs nebūt nav pa lēto... Starp citu šur tur pa vidu saliku arī konfekšu papīrīšus, kas padara čūskulēnu čaukstošu!

7) Sapildītajai čūskai galā uz iekšu atlokām apmēram 1 cm maliņu un pēctam ielokām drusku uz iekšu sāniņus, lai veidojas čūskas galva. ievietojam iekšā striķīti ar ievērtu bumbiņu un pa ārpusi nošujam. Grūti izskaidrot, parādīšu bildi:




Nu un protams acis, tās acis...

Viss! Čūskulēns gatavs! Ieprieciniet savu dēlēnu, radu vai draugu bērnu ar mīļu, paštaisītu, attīstošu ( tauste - dažādie materiāli un ķeksīši, redze - košās krāsas, dzirde - čaukstošie konfekšu papīriņi) rotaļlietu!







( Rotaļlieta, čūska, mazākajiem)

You Might Also Like

4 comments

  1. Tu esi fantastiska sieviete un māte... vienmēr esmu bijusi par to, lai no vecā, novalkātā, apnikušā...veidotu ko jaunu sev un bērniem... Tas ir lieliski, ka Tu to dari un iedvesmo uz "recycling" mani un citus!
    Par šo čūskīti, runājot, ja drīkst, tad uzmeistarošu ko līdzīgu dāvanai raudzībās kādai burvīgai mazulītei! :) Pētu Tavu blogu un smaidu līdz ausīm!
    Lai Tev veicas un idejas birst pārpārēm! :)

    AtbildētDzēst
  2. ANTRA! Kopš nomoderēju tavu komentēru un tas pagaisa, jutos kā no pupa atrauts zīdainis! Kā sadegusi meklēju tavu komentāru pa visu blogu (jo man patīk komentāri - tie mani baro, silda, glauda pa spalvai un vispār notur līmenī manu pašapziņu!) Tagad, kad komentārs atradās, labie vārdi kāru aci "apēsti", mierīgi varu iet gulēt. Un protams - prieks iedvesmot, palīdzēt un lai mazulītei priekpilnas raudzībassssssssss(šššššš)!

    AtbildētDzēst
  3. Es jau ilgi skatos uz šito čūskulēnu un beidzot esmu saņēmusies pati tādu uzcakot. Šonedēļ, kad biju muki.lv pagarbiņā pēc autiņbiksītēm vēl nopētīju Tevis taisītos čūskulēnus un tie man patika labāk, jo sastāvēja no tā kā atsevišķi nošūtiem kvadrātiņiem. Liekas, ka tā viņi varētu tā inčīgāk kustēties nekā šitāds viens vesels čūskulēns. Kā tādai jaunajai versijai Tu pildi katru kvadrātiņu atsevišķi?
    Un vēl tik gribēju piebilst, ka mantas, ko Taisi ir vienkārši fantastiski jaukas!!

    AtbildētDzēst
  4. Paldies par mīļajiem vārdiem!
    Taisnība! Čūskulēni ir foršāki, ja tie kustas un ņurcās, nevis iz iestīvinājušies kā stieples :D
    Tāpēc daru apmēram tā, kā tu saki.

    Starp citu - lūk pamācība no žurnāla mans mazais, kur reiz dalījos receptē :

    http://www.mansmazais.lv/article/341786/

    Lai superveicas!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!