Tallinas Zoo.

01:44

Ir mūsu ceļojuma trešā diena. Atvadāmies no "Allika villa" saimnieces, samaksājam 53 eiro un taisnā ceļā dodamies uz Tallinu.

Un atkal jau mazajiem ir iespēja priecāties par braucienu ar prāmi - šoreiz atpakaļ no Muhu uz iekšzemi/sauszemi. Kamēr mūsu ģimenītei pārbrauciens ar "sailboat" (tā Niklāvs nosauca kuģi) ir piedzīvojums, mans iekšējais paparaci fiksē kādu dāmu, kurai laikam šāda pārcelšanās ir pilnīga ikdiena, tāpēc viņa īsina laiku tamborējot sedziņu nemaz neizkāpjot no mašīnas. Un mēs rokdarbnieces zinām - ja rokdarbošanās ir sirdslieta, tad tai nav nepiemērotu vietu vai apstākļu! :)


Pa ceļam uz Tallinu debesis paliek aizvien tumšākas un, jo vairāk tuvojamies izvēlētajai vietai, jo intensīvāk mūs "aplaimo" lietus. Iebraucam Tallinā spēcīga gāziena pavadīti. Dūša drusku noplok, bet par laimi esam gatavojušies arī šādam scenārijam. Savelkam mugurā vējjakas un gumijas zābakus, drusku vēl nogaidām mašīnā un, tiklīdz lietus mitējas, dodamies iekšā Zoo. Eh, būtu mēs zinājuši, ka lietus šodien vairs neuzlīs - tieši pretēji - silti spīdēs atvasarīga saulīte, būtu tomēr palikuši kedās :)

Biļete Zoo maksā 175 kronas. Tā ir ģimenes biļete un šeit nav no svara, cik bērnam gadu (laikam jau loģiski). Un seko pirmais patīkamais pārsteigums! Pie ieejas čupiņā sadrūzmējušies vāģīši, kuros mierīgi var sēdināt iekšā mazo, lai mazajām kājām nav jāstaigā milzīgie gabali !!!



Niklāvs nepretojas, Emīlija šķiet pati īsti nezin, ko grib, tāpēc paņemam vienus vāģīšus un sākam Zoo apskati!


Neatrādīšu katru dzīvnieku, ko redzējām , bet drīzāk pieturēšos pie pastāstiņiem par to, kas man Tallinas Zoo patika un likās piemērots mūsu vecuma bērniem.

Nu kaut vai tualete pie ieejas, kas ne tikai smaržoja!, bet bija aprīkota arī ar pārtinamo galdiņu bēbīšiem!


Nogājuši garām veselai virknei kazu, nonākam pie pirmās, manuprāt, ļoti prātīgās bērniem paredzētās lietas - spēle, kur katrā horizontālē jāsaliek vienādi zīmējumi. It kā nekas izcils un tomēr jauks papildinājums pie bizoņu stenda! Un galvenais, ka Zoo apskate uzreiz kļūst interaktīva!


Zoodārza teritorija ir plaša. Liekas, ka plašāka kā Rīgā. Sevišķi dēļ jaunā korpusa, kas uzbūvēts īpaši daudzveidīgo kazu sugu vajadzībām. Kazu Tallinas Zoo ir tik daudz, ka, godīgi, uz beigām sāk jau apnikt. Un tomēr, laiks ir burvīgs, ik pa mirklim virs galvas pārlido lidmašīna un mēs nesteidzīgi vērojam ragainos lopiņus.


Ar katru noieto metru nostiprinām pārliecību, ka igauņi iekārto izklaides un atpūtas vietas, rūpējoties par apmeklētāju komfortu. Neskaitāmās vietās šeit ierīkotas vietiņas atpūtai un pat atsevišķa vietiņa mežā, kas tā arī saucās - Vieta piknikam!


Labs papildinājums Zoodārzam ir arī bērniem paredzētie karuseļi, kas laikam gan darbojās tikai vasarā un spēļu laukums - tas tā kā mūsu vecuma mazajiem. Bet bez šīm Tallinas Zoo papildvērtībām šeit iespējami arī braucieni zirga mugurā, peldināšanās pa baseinu caurspīdīgā bumbā un piepūšamā atrakcija. Tātad - daudz interesantu lietu, kurās darboties papildus Zoo apskatei!


Kolosāls veids, kārtējo reizi padarīt Zoo apskati interaktīvu ir pie vairākām dzīvnieku grupām izvietotie aparātiņi, kuros iemetot vienas kronas monētu var iegūt sauju dzīvnieku barības. Bērni ir sajūsmā, kad uz ūdenī mestajiem graudiņiem saspieto lielāki un mazāki putni - Niklāviņš jūtās svarīgs un labu darbiņu padarījis!


Liels prieks ir ieraudzīt ziloņus, kas pagāšgad nebija skatāmi Rīgā. Šeit ziloņiem ir jauna māja un apmeklētāji lielos dzīvniekus var vērot no divstāvīga tornīša, kura otrajā stāvā atrodās arī ekrāns ar papildinfo. Mūsu ģimenītes jaunatklājums ir tas, ka ziloņi ēd koku lapas un zarus gluži kā hārvestri!


Lai atstāsts nebūtu pārsalds, jāteic, ka arī Tallinas Zoo vēl ir telpas, kuras nav skāris remonts, piemēram šāda PSRS laiku mītne, kurā šobrīd mitinās neliela kolekcija čūsku (Rīgā "Tropu mājā" reptīlīšu ir krietni vairāk!)


Arī lāči šeit mitinās drūmos, neglītos krātiņos, bet uz ēkas sienas gan rakstīts, ka lāču mājas izbūve šobrīd ir Tallinas Zoo prioritāte.


Rīgas Zoo priekšrocība ir arī burvīgā mājdzīvnieku kūtiņa, zebras un žirafes, lauvas un tīģeri - šeit tā visa nav... Ak, nē, pareizi, kaut kāds tīģeris bija gan, bet tas bija noslēpies...

Bet toties Tallinā zoodārzā ir daudz zivju akvāriju - Niklāva absolute favourite! No zivju istabām tiekam ārā vien piesolot saldējumu!


Un visu apmeklējuma laiku nebeidzu vien priecāties par koptajiem, daudzveidīgajiem apstādījumiem - nu gluži it kā Tallinas Zoo būtu apvienots ar Tallinas botānisko dārzu!


Ceru, ka iedvesmoju jūs nākamgad izrauties līdz kaimiņzemei!

Rīt pastāstīšu par pēdējo brauciena dienu, kas vairāk gan bija tikai skrējiens no Tallinas uz Zaubi, pa ceļam piestājot Pērnavā pāris ar rokdarbošanos saistītos veikalos!

You Might Also Like

2 comments

  1. Vāģīši un grozāmie kubi ir tas, kas uzreiz liekas super ideja!!

    AtbildētDzēst
  2. Intriga rītdienai...
    Jā, piekrītu Elīnai par vāģīšiem, bet līdzīgi kubi ir arī Rīgas zoodārzā.
    Bija interesanti redzēt, kas Tev ir paticis Sāremā, bet Tallinā es pati neesmu bijusi un brauksim tur (arī uz zoodārzu!) pavasarī. Prieks par Tavu reportāžu, būs priekšstats, ar ko rēķināties. Man paliek iespaids gan no savas, gan Tavas pieredzes, ka viesu māju saimnieki Igaunijā ir izcili viesmīlīgi (lai gan uz prāmjiem man tā nelikās - nebija neviena drošības brīdinājuma nevienā citā valodā kā vien igauņu - ja kaut kas notiktu, tfu, tfu, tfu, izdzīvotu tikai igauņi, jo visi pārējie nesaprastu, kas darāms. :DD)
    Tu jau nebūtu Tu, ja nepamanītos Igaunijā atrast rokdarbu veikalus! Gaidu rītdienu!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!