"Vanatoa Turismitalu" viesu nams uz Muhu salas.

18:05

Nolēmu pakavēties pie šīs jaukās viesu mājas, jo daudz kas no tajā redzētā sildīja manu sirdi!

Pirmkārt jau, no nakts tumsas ienākot istabiņā un ieraugot gultiņas, kas sakārtotas gar sienām gluži kā pasakā par lāču ģimenīti, jutāmies gaidīti un īpaši! Mums tika atļauts mēbeles pārbīdīt pēc saviem ieskatiem un to mēs labprāt arī darījām - sanāca liela saimes gulta! Man likās jauka arī bērnu gultiņa - nebeidzu vien apbrīnot gultasveļas audumus un klusībā nostiprināju sevī vēlmi tikt līdz audumu veikalam, kurā var nopirkt Igaunijā ražotus audumus.


Īsta bauda acīm bija arī simpātiskais igauņu nacionālais ziedu un meža zemenīšu motīvs, kas bija izšūts uz melna vilnas auduma ar dziju!


"Vanatoa Recreation farm" atrodas Muhu salas Koguvas ciematā, kas ir, vienkāršiem vārdiem sakot,  līdzīgs mūsu Brīvdabas muzejam. Tikai mazajos, ar akmeņiem apjoztajos pagalmiņos patiešām reāli dzīvo cilvēki.

Un variet iedomāties manu prieku, kad secināju, ka esam izguldīti tieši šādā skaistā, mazā, senatnīgā namiņā!? Nakts tumsā to nemanījām, tāpēc no rīta bija jauks pārsteigums!


Tualete un dušas ierīkotas atsevišķā ēkā blakus mūsu namiņam. Šajā pašā ēkā izvietota arī sauna, kuru var izmantot, papildus samaksājot.


Man ļoti, ļoti iepatikās vairākas idejas no dušas telpu interjera. Piemēram, skapis izlietnēm:


lampas:


dušas klausules, kas iestiprinātas mizainos dēļos:


Un kopējais vannasistabas skats, ka lika pat vienkāršai mutes mazgāšanai šķist kā dvēseli attīrošam
 rituālam!


Pēc mutes mazgāšanas - brokastis. Restorāns iekārtots galvenajā ēkā un, kā teikts bukletā, gatavs uzņemt pat 100 viesus vienlaicīgi. Bet brokastojām mēs četratā - patīkama sajūta, kad apkārt nav tūristu burzmas un liekas, ka esi vienkārši atbraucis pie kāda ciemos! Brokastu zviedru galda izvēle gan nebija pārāk plaša, bet bija viss, kas vajadzīgs un tik daudz, cik vajadzīgs - tomāti, gurķīši, vārītas olas, medījuma gaļa, kafija, piens, jogurts, svaigi spiesta apelsīnu sula, bērniem musli (hmmm, mani  bērni gan vēl nesaprot, ka tas ir labi un veselīgi un auzu parslas atzīst tikai cepumos).
Ēdām un zinātkāri raudzījāmes apkārt - visur medību trofejas un zvejošanas tēmas fotogrāfijas. Manam kundziņam kā medniekam bija interesanti.  Starp citu, "Vanatoa Turismitalu" rīko arī medības.


Un, liekam "Vanatoa Recreation farm" 10 zvaigznes arī par to, ka šeit ir burvīgs, stilīgs rotaļu laukumiņš mazajiem! Jo nereti pie viesu namiem vai tml. vietām ir ierīkots kaut kas it kā bērnus izklaidējošs, bet nepavisam nav bērniem drošs. Šeit viss bija kārtībā! Starp citu, blakus bija arī batuts.


Un, jā, nakšņošana + brokastis mūsu ģimenītei kopā izmaksāja 56 eiro.
P.S. bija piemirsies, ka Igaunijā jau ir pārejas periods un visur var norēķināties arī ar eiro...

Turpinājumā: otrā diena līdz pusdienlaikam - tiekam līdz Kuresārei.

You Might Also Like

1 comments

  1. Izskatās vienreizēji jauka vieta! Jāpieraksta nosaukums zināšanai... Paldies! :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!