No gleznošanas pie pīrāgiem, u.c.

11:30

N-tās reizes mēģināju noformulēt virsrakstu, kamēr paliku pie š`tāda kišmiša! :D:D:D

Man tiešām neērti to uzticamo lasītāju priekšā, kas teic` manu emuāru apmeklējam katru dienu, jo nekādi nespēju iekļaut savas aktivitātes dienas laikā!
Mana nedēļa izskatās apmēram šādi: Pirmdiena - Piektdiena - Sestdiena - Svētdiena!!!
Kur ir pārējās nedēļas dienas!!! Ja kādam uzkrājušās pāris lieku dienu, lūdzu padalieties, jo es tiešām nesaprotu, kur pazūd manējās!!!

Un nu jau atkal piektdiena! Sparīgi gatavojamies Emīlijas ballei - manam mazākajam bērnam šodien paliek jau divi gadi! Rīt paredzēta svinēšana... Bet starp prīštakiem un visādām telpu apgreznībām drusku tomēr ieblogošu par to, ar ko pēdējā laikā aizraujas brālis un māsa.

Zīmēšanu ar krītiņiem nomainījusi gleznošana ar guašām un citām pervēm!




No gleznošanas būdā iekšā! Topā ir būdiņas, būdas un De Būdumi!!! Lielākas un mazākas slēptuves un mājeles tiek veidotas katrā stūrī! Te viena no pirmajām būdiņām (100% Niklāva roku darbs):





Te nākamā, kuras dizainu ietekmēja tētis, bet nekvalitatīvās bildes caur durvju ailu uzņēma mamma sēžot pie šujmašīnas :D:D:D
Vai zinājāt, ka ģimenei ar bērniem, iegādājoties dīvānu, jāņem vērā arī tas, cik labi šis dīvāns transformēsies par būdu? :D:D:D




Bet no būdām pie tīrīšanas darbiem! Pēdējos mēnešos bērni ik pa laikam mazgā galdu un krēslus savā istabā.
Sākās viss ar to, ka Čikai - mūsu mājas vienīgajai kaislīgajai grafiti māksliniecei (jo Niklāvs uz sienas ir zīmējis tikai pāris reizes) kārtējo reizi bija uznākusi iedvesma, papīra pa rokai nebija un tāpēc mākslas darbs tika uzlikts uz galdiņa. "Par sodu" ielēju bļodā ūdeni, pamatīgi saputoju, iedevu švammi un liku, lai mazgā! Un mazgāja! Turklāt abi un ar lielāko prieku!  Jē, "sods" izdevās! ;)
Un kopš tās dienas galdiņu ik pa laikam apšvīkā te Čika, te Niklāvs, sak` - ups, mammīt, gadījās, vajag ūdeni un putas!!!! :D:D
Kamēr brālis šai lietai pieiet ar nopietnu pienākuma apziņu, mazajai māsai tas viennozīmīgi vairāk ir tusiņš!




Taču putas pie malas! Pārejam uz virtuvi! Mammai vajadzīgi palīgi pīrāgu cepšanā! Un arī šajā nodarbē Niklāvs jau iepraktizējies tikt līdz gatavam ar gaļu pildītam pīrāgam, kamēr mazā divgadniece vairāk aizņemta čiepjot brāļa darbarīkus un ķiķinot par viņa reakciju uz šīm neģēlībām!


Ziniet, pēdējā laikā ļoti, ĻOTI bieži priecājos par to, cik tomēr kolosāli ir tas, ka izšķīros par diviem mazajiem, kam neliela gadu starpība! Jā, sākums bija pagrūts, bet tagad, kad iedomājos, cik vienmuļi būtu brālim bez māsas, ir ārkārtīgi patīkama sajūta, ka pirms vairāk kā diviem gadiem ļāvāmies t.s. bēbīšu eiforijai!
Šāda izvēle (Dieva dāvana, protams) noteikti bija balstīta uz manis pašas pieredzi, jo mums ar māsu arī ir ~ divu gadu starpība. Un tā "pleca sajūta", kas mani pavada visu mūžu ir neatsverama!
 
Tāpēc tām/iem, kas šaubās - uz priekšu!

You Might Also Like

22 comments

  1. EHH! Cik tev laimīgi bērni! :) Kapēc man vairs nav 2 gadi, un tik forša mamma kā tu? Tik radoša, izdomas bagāta un tik jauka! Tur klāt par blēņām saņemt tādu sodu, kas sagadā tikai prieku! D:

    AtbildētDzēst
  2. Nu ja tā un līdzīgi jums iet katru dienu, tad jāsaka - varen jautri. Un daudz uzkopšanas darbu arī pēc "uzkopšanas" :) Es arī vēsu prātu pieņemu to, ka nesen uzlīmētās tapetes gar virtuves stūri top jo dienas jo krāšņākas :P Bet sterilitāte laikam piemīt tikai bezbērnu ģimenēm. Priecājos arī par taviem izmantotajiem vārdiem, kas kā odziņas padara tekstu unikālu un brīnišķīgu! Drošvien pēc ikdienas darbiem un nedarbiem jūsu mājiņā meža ielokā visi guļat labi un veselīgi :)

    AtbildētDzēst
  3. Sveicieni meitiņas jubilejā!!!:))

    Jā,Laine tas laiks skrien tik ļoti ātri!Arī es nereti apstājos un prātoju kā varētu ikdienas " ritumu" nedaudz piebremzēt!?

    Par" būdošanos" -jā šīs bērniem varen iecienītas rotaļas!Pagājušo gadu laimēju kādā konkursā bērniem jauku kartona namiņu.Tādu,kur paši var ieiet iekšā un spēlēties.Sākumā tas viss bija topā,bet pēc kāda laika secināju,ka istabās labprātāk tiek celtas atkal segu būdas!:))Fantāzija -fantāzija!Bērniem vairāk tīk lietas,kur lietā var likt fantāziju!:))

    Jauku un jautru Jums dzimšanas dienas ballīti!!!

    AtbildētDzēst
  4. Ā! Un HIPP, hipp Urāā Lielajā Jubilejā! Sveicieni Mazajai Dāmai!

    AtbildētDzēst
  5. Otas lielajiem gleznotājiem gan tādas pamatīgas..... jāņem piemērs.....manā mājā tādas kutināmās otas vien ir....

    Ak jā - lai izdevusies balīte mazajai jaunkundzei .... un smiekli lai piepilda māju :)

    AtbildētDzēst
  6. Sirsnīgi sveicieni meitiņai dzimumdienā!!!
    Priecājos par Taviem bērniem - lai aug lieli tikpat laimīgi un atraktīvi!!! :)

    AtbildētDzēst
  7. mums ar brāli ir bez divām dienām gads starpība :D tas saucas - vecāki biku aizrāvās... :D
    bet man bail, ka būs grūti ar diviem maziņiem. Baigā zaķpastala es. Turklāt ideāli, ja ir māja, jo dzīvoklī (tādā standarta, nevis ar piecām istabām divos stāvos) tomēr viņiem nav kur apgriezties, tā vien liekas, ka manai Emīlijai jau te pa šauru sāk palikt :D

    Bet tavai Emīlijai daudz mīļu sveicienu svētkos no Tāfeļniekiem! :*

    AtbildētDzēst
  8. Sveicieni Emīlijai Dzimšans dienā un pilnīgi piekrītu teiktajam par diviem bērniem ar nelielu gadu starpību! Es esmu sajūsmā, ka man tādi divi ir! :))))

    AtbildētDzēst
  9. sveicieni jubilejā. arī mans ķipars jaunākais Markuss šo sestdienu svin gada jubileju, un ar māsas ir divi un četri mēneši starpība. ir ko notrauties brīžiem mums vecākiem, bet ir arī tie foršie mirkļi, kad māsa ar brāli spēlējas, dalās un priecājas abi kopā :))
    lai jauki nosvinās jubileja ;)

    AtbildētDzēst
  10. Sveicieni Emīlijai!!!...Tava ģimene tiešām iedvesmo - man ari divi mazie ar gandrīz divu gadu starpību. vecākajai 2 gadi, jaunākajai 2 mēneši - pagaidām iet ļoti grūti - bet skatoties šādās jaukās fotogrāfijās parādām cerīgs gaismas stariņs! Paldies :)

    AtbildētDzēst
  11. Daudz laimes Emīlijai! Un lai jauki svētki visai ģimenei:)

    AtbildētDzēst
  12. Paldies, mīļās meitenes! Lasu un smejos, un priecājos, un esmu laimīga par tādām blogdraudzenēm, kā jūs!!!
    Riktīgi nosmējos par Anitas kutināmajām otām un Ievas sencīšiem, kas "drusku aizrāvās"! :D:D:D:D

    Laima - būs labi! Tici! Un patiesībā jau pavisam drīz!

    Madara - sveicieni Markusiņam jubīlī! Bučas no mūsmājām!

    Nodošu, meitenes, EmSī visu jūsu sveicienus!

    Lai bērnu smiekliem piepildīta jums ar` šī diena!

    AtbildētDzēst
  13. Lieli sveicieni jubilejā! Man jau šķita, ka viņai drusku vairāk:))

    AtbildētDzēst
  14. Sveicu Tevi un Tavu lielo meitu! :)
    Žēl, ka Tev nav neviena tik maza kā manējais, kuram pamazām tuvojas vēl tikai gads, man reizēm ļoti gribētos pasmelties iedvesmu, kā interesanti pavadīt laiku ar tāda izmēra rakari...
    Bet par Tavu ieteikumu būs jāpadomā. :)

    Ak jā, un mēs, Tavas lasītājas (nezinu, vai ir korekti to sacīt sieviešu dzimtē, bet tomēr liekas, ka lielos vilcienos jā), jau saprotam, ka Tu ar esi cilvēks un tāpēc reizēm esam ar mieru piedot tādu izlaidību kā nerakstīšanu katru dienu. :D

    AtbildētDzēst
  15. apsveikumi jubilāram!!!!
    nuuu, nezinu, es gan pat jūtot, ka paliek vieglāk, nekad otreiz neatkārtotu šo mazo gada starpību. Jā....ja salīdzina tiem kas dzīvo mājā ar sētu, noteikti ir vieglāk! Bet tiem, kuriem ir 5.stāvs bez lifta:D- neiesaku (pat ja rati stāv auto bagāžniekā, hihihi)!!!! Jau sākot ar grūtniecību, kas ir mazu gadu starpību:)

    AtbildētDzēst
  16. Mīļš sveiciens EmSī dzimšanas dienā!:)) Gan viņai, gan Tev - jo bez Tevis, nebūtu viņas:))
    Tas ir diezgan jautri, ja bērniem ir maza gadu starpība.:)) Manējiem puikām tagad 12,5 un 11, bet mazajai četri mēneši. Lasot par Tavu mazo radošajām izpausmēm sāku aizdomāties, ka varbūt vajadzētu arī ceturto mazuli, lai mazajai Ievai arī šādas jautrības neietu garām...:)
    Lai jautras un lustīgas brīvdienas!

    AtbildētDzēst
  17. Sveicieni Emīlijai dzimšanas dienā!
    tieši šonedēļ uzklausīju viedokli, ka vieglāk ja ir 3 nevis 2 gadu starpība. bet manuprāt viss jau atkarīgs no vecāku un bērna rakstura. mums bija ģimenē 4,5 gadu starpība un tad jau bija atšķirīgas intereses. vīram bija 2,5 gadus jaunāks brālis, viņš apgalvo, ka ar jau par lielu starpība...

    AtbildētDzēst
  18. Daudz laimes Emīlijai un māmiņai šodien! Cerams - paspēju. :)

    AtbildētDzēst
  19. Arī es sūtu nedaudz novēlotus, tomēr mīļus sveicienus gan meitiņai, gan māmiņai no Oslo :)
    Lai jums veselīgs, laimīgs un labām lietām piepildīts 3. dzīves gadiņš kopā!
    Lai jautra ballīte!!!

    AtbildētDzēst
  20. hip-hip urā Emīlijai!
    Spiežu roku lielajam zēnam, uzsākot jaunu periodu savā dzīvē- aktīvo būdošanos!

    AtbildētDzēst
  21. Sveicieni jau nosvinētjā jubilejā! Jautri jums gājis :D
    Kad ieraudzīju Tavas mazās/lielās dūdas slapjo matu bildi, tā riktīgi sāku smieties - tik ļoti atgādina manu Dārtu :D:D:D

    AtbildētDzēst
  22. Neticēsi - man kursos mācīja, KĀ pareizi demonstrēt bērnam, KĀ ir jāmazgā galds :D Tā ka Tavs sods, bija nevis SODS, bet gan superīgākā bērnu attīstīšana - izklaide tīri Montessori garā :)) Lai biežāk izdodas šādus "sodus" pārvērst par patīkamu darbošanos bērniem ;)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!