Par šujmašīnām, overlokiem, u.c.

09:26

Turpinājums jau iesāktajai tēmai par manām šūšanas nodarbībām Cēsīs.

Šujmašīna

Nesen saņēmu e-pastu no kādas blogdraudzenes. Viņa pēc manām atsauksmēm nopirkusi tādu pašu šujmašīnu kā man. Tas man lika aizdomāties, ka man zināmā informācija jāpapildina drusku biežāk, jo, kopš eju uz šūšanas nodarbībām, manas domas, par to, kādai ir jābūt šujmašīnai ir drusku mainījušās...

Par visu pēc kārtas.

Tātad šobrīd šuju ar savu Eurostar šujmašīnu:


Kad mamma man viņu uzdāvināja, tā maksāja apmēra 120 LVL. Tagad skatos, ka pat par 85 LVL var nopirkt!!! Tas nudien ir demokrātiski un atkal liek man mainīt domas par to, kādu šujmašīnu ieteikt kādam iegādāties :D 

Ja man jāraksturo šī mašīnīte pāris teikumos, tad šie teikumi skanēs šādi:
1) Nu lēti taču, vai ne?
2) Ļoti laba šujmašīna minimālām šūšanas prasmēm - ir visas funkcijas, kas man nepieciešamas
3) Darbojas teju diendienā jau 3 gadus (eļloju, tīru regulāri) Tpu,tpu, tpu

Ja nopietni, tad neesmu nekāds dižais padomdevējs, jo mana šūšanas pieredze pirms šīs šujmašīnas aprobežojās ar rokas kurbulējamo aparātu pamatskolas klasēs... :D:D:D:D Tagad manai pieredzei pieplusots arī darbs arī  "Janome" šujmašīnu, tāpēc varu runāt drusku skaļāk. :)

Turklāt der ieklausīties manu nodarbību pasniedzējas viedoklī par to, kādu šujamrīku labāk pirkt!!!

Tas, ko secina pasniedzēja Mudīte Blūma, ir fakts, ka vislabāk iegādāties šujmašīnu ar horizontālo spolīti. Tās esot daudz klusākas un "maigākas" darbā. Kā izpaužas "maigākas"? Nu tā, ka liekās, ka šuj nevis ar urbi, kas vibrē galdu (nu piemēram, kā brīžiem mana šujmašīna :D:D:D), bet ar kādu samtainu ierīci, kurai virsū uzliksts spilvens klusināšanai. Nu tāda ir sajūta šujot ar mūsu nodarbībās esošajām "Janome", kuras turklāt nav jāeļļo, nav jātīra (nu tā vismaz saka pasniedzēja) UN DARBOJAS JAU 11 GADUS!!!!!!!

Papētiet sīkāku informāciju šeit.


Un vēl dažas piezīmes no manas puses par to, kam pievērstu uzmanību, ja iegādātos šujmašīnu, piemēram, šodien:


1) Gribētu 1 soļa pogcaurumu (jo pogcaurumus sanāk šūt bieži)
2) Varbūt, ka dzīvi drusku atvieglotu automātiska diega ievēršana
3) Pievērstu uzmanību, vai ir t.s. trikotāžas zigzag dūriens (42), lai vīle būtu elastīga 




Bet, ja reiz ieminējos par trikotāžu, tad pārejam pie tādas nu jau manas sapņu uzpariktes, kā

Overloks

Nu, jā... Kad reiz pamēģināts šūt, apšūt, utt. ar overloku, ir grūti pieķerties apģērba šūšanai tikai ar šujmašīnu... Vairāk par šo tēmu neizplūdīšu, jo šuvu tikai vienu reizi un pagaidām manām ikdienas vajadzībām overloks būtu luksusa prece. Bet kopumā - ir liela bauda redzēt gatavo izstrādājumu pēc apstrādes ar overloku!
PAPILDINĀTS: Arī manā ieliņā beidzot sāka tirgot desas jeb, citiem vārdiem - nu jau kādu laiku esmu overloka īpašniece! Detaļas šeit:
http://mammasrokas.blogspot.com/2013/02/janome-744d.html

Izšūšanas mašīna

Jā, arī šāda interesanta uzpariktīte ir kursu telpā! Meitenes ar to izšuva burtus uz Ziemassvētku dāvanu maisiņiem, bet es izmantoju iespēju uzšūt uz Niklāvam topošajām biksēm kuģīti. Šī mašīna man vairāk atgādina tādu ekstrēmi dārgu spēlmantiņu, bet iespējams, ja ar to izdodas radīt apstākļus pelnīšanai, tad ir vērts par tādu piedomāt.


Tādi pagaidām mani novērojumi un secinājumi! 
Nākamreiz pie nodarbību tēmas izdomāju pastāstīt par dažādiem sīkiem, bet ļoti noderīgiem knifiņiem šujot!

You Might Also Like

18 comments

  1. Man ir JANOME, BET garantijā teikts: apkope ik pa pusgadu - pie tam ir gan jātīra, gan jāeļļo, es to daru pati. Īpaši ja šujmašīna tiek tik aktīvi lietota, tad man leikas, bez uzkopšanas darbiņeim neiztikt. Jā, automātiskā diega ievēršana ir forša! un man arī patīk, ka man ir plaša dūrienu izvēle (esmu izmēģinājusi visu, tā, ka man tie patiesi bija nepieciešami), šuju pat trikotāžu ar speciāliem dūrieniem, vienīgi,pašai malas jāapgriež, overlokam, tomēr tas viss automātiski!
    Bet vispār mans sapņu brends šumašīnām ir Phaff....man liekas (man!) labākie šujmašīnu ražotāji! Tā kā, ja nonāks līdz tam, lai ieguldītu naudu šujmašīnās, tad TIKAI Phaff!

    AtbildētDzēst
  2. Ai, atkal tu te mani sakārdināji... :D man arī gribās overloku!!!

    AtbildētDzēst
  3. Paldies, paldies par padomu, jo šopavasar Ome taisās pirkt šujmašīnu un mans uzdevums bija izpētīt labāko, Tu man devi apskaidrību...:))

    AtbildētDzēst
  4. Jā, man vēl liekas svarīgi, lai ir iespēja šūt biezus audumus - cik saprotu, tad ir atsevišķa funkcija, lai var pēdiņu pacelt augstāk (manējai nav). Un trikotāžas dūrieni arī nav visām lētākajām mašīnām - tie noder!

    AtbildētDzēst
  5. Eh...kārtīga šujmašīna un viena jauna koncertkleita ir manu 2011. gada pirkumu sarakstā!
    Šāda veida info būs ļoti noderīga, kad tikšu līdz mašīnas pirkšanai!
    Tu esi malacīte, ka padalies ar citām visādās gudrībiņās :))

    AtbildētDzēst
  6. Manam Singeram (289 Ls, dārgi) ir visas tās fīčas, par kurām Tu raksti. Manai ir simt dekoratīvo vīlīšu veidu, ir arī tas pogcaurumu veids, par ko raksti, ir arī diega ievēršana (tā salūza jau dažus mēnešus pēc nopirkšanas). Bet arī šāda cena modelim, kas 2006. gadā bija viens no labākajiem (un dārgākajiem) nenodrošina, piemēram, bieza vai tieši otrādi, ļoti plāna auduma šūšanu. Ikdienā tie 100 dūrienu veidi praktiski nenoder, es no tiem izmantoju labi ja 10, bet reāli vajadzīgas ir tikai 4. Šujmašīnu pirku tieši tādu kā manai vīramāsai (tagad redzu tādu internetā par nepilniem 240 Ls http://www.e-shopping.lv/product_info.php?products_id=9997), arī kuģītis ir horizontāli utt. Man ir svarīgi, ka šujmašīnai pašai spīd gaisma, jo mans šujamais kakts ir samērā tumšs. Bet nu esmu apmēram apjēgusi, ko man gribas no šujmašīnas, un ļoti svarīga man ir kļuvusi tā noņemamā plāksne, nezinu, kā to sauc, kas ļauj arī šauras bikšu staras un piedurknes uzmaukt uz darba virsmas. Šāda iespēja nez kāpēc ir tikai retajai šujmašīnai. Ar overloku man nav pieredzes, tāpēc nezinu, ka pēc tāda ir vērts ilgoties, un izšujamā mašīna man, tāpat kā Tev, liekas liela greznība - kaut ko pa druskai jau var izšūt ar gandrīz jebkuru.

    AtbildētDzēst
  7. tad jāsaka, man pa lēto ir tas pats, kas Diānai pa dārgo, ja neskaita, ka dūrienu daudzums (man noteikti nav 100) arī to cenu uzskrūvēja, toties viss savās vietās, nekas nav salūzis:)

    AtbildētDzēst
  8. man laikam pašmācības šūšanas nodarbības būs jasāk ar tavu lekciju apgūšanu. Šodien mājās tika pārvesta šujmasīna!!! Yēeee! Būs jāsāk mācīties :)

    AtbildētDzēst
  9. Man tagad ir Janome. Pirms iegādes zināju ko man vajag un ko noteikti negribu. Meklēju info forumos, konsultējos dažos veikalos. Tā nonācu līdz Janome. Man svarīgas lietas ir trīskāršais dūriens, regulējami dūrienu garumi un platumi, paneļa noņemšana, lai var šūt šauras lietiņas, trikotāžas dūriens, bet ne speciālais (tik, cik man vajadzīgs, iztieku ar vienkāršo variantu). Noteikti - gaismiņa (jo tad var šūt arī naktīs, nesadedzot visas gaismas) un atpakaļgaita. Iepriekšējai mašīnai bija vairāk kā 40 dūrieni, neizmantoju laikam pat pusi. Šai ir 25 veidi - viņi vai nu "smukāki" :) vai derīgāki - izmantoju vairāk. Mašīna klusa, kažociņus un ādu arī šuj. Esmu apmierināta.

    AtbildētDzēst
  10. Ōō, Laine! Zini, pirms tomēr izšķīros par Eurostar (cenas dēļ), nopietni apsvēru Janome iegādi un galvenokārt divu iemeslu dēļ, kurus arī tu tikko minēji: 1) horizontālais kuģītis (jo biju ļooti nomocījusies ar veco čaiku un vertikālo kuģīti), un 2) 1-soļa pogcaurums. Tomēr beigās izlēmu par labu Eurostar, jo tā sanāca divreiz lētāka kā konkrētā Janome ar konkrētajām funkcijām... Nenožēloju savu pirkumu un esmu ļoti apmierināta. Un sapņoju par overloku, jo pamatā tomēr šuju drēbes bērnam, un bieži vajag apmest malas, bet ar parasto mašīnu - nūūū...diez kas nav :)

    Meklēju internetā, atradu savādi lētus overlokus no Lužņik firmas. Varbūt ka nav slikti? :)

    AtbildētDzēst
  11. Tā, meitenes! Redzu, ka vajag ieviest skaidrību šitajā štellē! Pašai ir šuvējas pieredze nu jau vairāk kā 20 gadus, nostrādāju arī laimīgus 3 gadus vislabākajā šujmašīnu veikalā Bruņinieku ielā.
    Tātad pērkot šujmašīnu vispirms noformulējiet, kādām vajadzībām tā jums vajadzīga. Vai apvīlēsiet palagus, salāpīsiet drēbes, nu tipa vnk lai mājās būtu šujmašīna un nebūtu viss jāšuj ar rokām. Tādām vajadzībām derēs Laines Euorstar. Eurostar lielākais mīnuss ir ļoti zemā pēdiņas pozīcija, paceļot to maksimāli uz augšu. Tb nevarēs neko biezāku pabāzt apakšā un līdz ar to pie biezāka auduma buksēs uz vietas.
    Ja šūšana ir jūsu hobijs un šujat regulāri, tad noteikti ir vērts paskatīties uz kaut ko nopietnāku.
    N-tie dūrieni nav šujamšīnas kvalitātes notieicējs. Jo vairāk dūrieni, jo mašīna dārgāka.
    Šobrīd pat nav nopērkamas hobby šujmašīnas bez elastīgajiem jeb trikotāžas dūrieniem. Bet par tiem dekoratīvajiem n-tajiem... Padomājiet vai ir vērts piemaksāt 100ls par dūrieniem, kurus jūs izmantosiet vienu reizi un to pašu tikai izmēģinot jauno spēļmantiņu :)
    Noņemamais panelis piedurkņu un šauru lietu šūšanai ir visām hobby šujmašīnām!
    Bet overloks, mīļās meitenes, ir prasīgs mājdzīvnieks! nekad neietekšu priks nezinamu, lētu overloku. Jūs tikai iedzīvosieties galvassāpēs! Un nesapratīsiet kāpeč paraugā un veikalā pirktā kleitā ir tik smuka vīlīte, bet man tāda nesanāk.
    Tīrīšana un eļļošana ir nepieciešama PILNĪGI VISĀM šujamšīnām!!! Kā var kaut ko tik dumu stāstīt!!! :)
    Ja kas... varu stāstīt daudz :)

    AtbildētDzēst
  12. Paldies par tematu! Noderīgi, man pašai arī Eurostar, salīdzinoši ar citām mašīnītēm lēta un funkcionāli nodrošināta. Man (tālu neprofesionālai mīlei padarboties ar mašīnu) ideāla. Te tiešām izvēle atkarīga no šuvēja līmeņa un mērķiem :)

    AtbildētDzēst
  13. LAntra - paldies par svētīgo komentāru!!! Paldies, ka veltīji laiku izskaidrošanai!
    Tikai par to zemo pēdiņu - man ar` sākumā kaitināja, ka džinsiem smuki malas nevaru apšūt, bet tagad kaut kā maucu tāāāāādus biezeņus cauri, ka pašai brīnums! :D:D:D Kāpēc tā?

    Paskaties kaut vai uz šitiem kubiem, kur ādas jostas un mēteļi vīlēs satiekas - paņem tikai tā! Fenomens... Nemāku izskaidrot, jo sākumā tiešām tā nevarēju...

    http://mammasrokas.blogspot.com/2011/02/darba-dunas-rezultati.html

    Par overloku - nu jā, tur man tādas pašas domas, ka nekas labs jau lēti nemaksās...

    AtbildētDzēst
  14. Tas nozīmē, ka Tavam Eurostaram ļoooti patīk darīt to, ko Tu liec! :D Tev vnk ir paveicies ar konkrēto mašīnu. :) Šī ir visvienkāršākā kāda var būt un tāpēc varbūt vismazāk cimperlīga. Ja pašai šuvējai nav ārkārtīgi augstas prasības tieši uz šuvumu, šeit domāju vīles, kvalitāti, kā piemēram, abas puses gan virsējā, gan apakšējā ir ideāli vienāda, kā visi dūrieni ir ideāli vienādā garumā, tad šī mašīna ir pilnīgi normāla. :)

    AtbildētDzēst
  15. Pilnīgi piekrītu par tiem n-tajiem dekoratīvajiem dūrieniem. Nu iekritu es uz šito. Veikalā man parādīja tādu smuku dūrienu sunīšu formā. Mašīna man jau ir kādus gadus divus, un sunīšu dūrienu esmu lietojusi - pareizi uzminējāt, nevienu reizi. Un par kuģīša augstumu arī jāpiekrīt. Vajag tā, lai var pavilkt apakšā arī kaut vai aizkarus. A ja nu tādi arī jāšuj:)?

    AtbildētDzēst
  16. * :) manās rokās nonākusi šujmašīna viktorija :) ... tā kā bezmaksas pasākums- diži nav ko želoties, BET rodas doma pēc citas šujmašīnas iegādes.. ar laiku :)) viens svarīgs mīnuss esošajai mašīnai- zigzag dūriens un taisnais dūriens ir uz vienas A pozīcijas- līdz ar to taisnajā dūrienā nevaru pabīdīt adatu pa kreisi TIK nepieciešamos un svarīgos mm :( .. tā lūk :))
    * overloks... jā laba lieta, vīra ieinteresētības dēļ tā tika iegādāta- padārga un laba ar plakano dūrienu, kuru plānoju izmantot savā gultas virsegas tekstilmozaīkas projektā ;)

    AtbildētDzēst
  17. autoriites foto redzamajai shujmashiinai IR trikotaazhas duuriens,saakumaa 001,atteelots kaa 3paraleeli duurieni. shis duuriens ideaali der bikshu dibena viilju shuushanai,arii ieshujot piedurkni rokrinjkjii. trikotaazhu shujot overloks ir vnk neaizstaajams,atkariibaa no apgjeerba valkaashanas meerkja,overloka shuvi var pastiprinaat ar sho 001 duurienu. sev topinjus un kleitinjas shuju galvenokaart ar overloku.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!