Mafinācijas.

15:08

Tieši tā - tik daudznozīmīgs vārds man šodien ienāca prātā pēc tam, kad notiesāju savu brokastu mafinu!

Nu pirmkārt jau - pavisam droši var apgalvot, ka latvieši ir kļuvuši par MafiNāciju! 

Katrā sevi cienošā rok+ēd+darbu blogā pavīdējuši dažādu recepšu pufrauši. Vīdēja tikmēr, kamēr arī mana roka iemeta lielveikala iepirkumu ratos mafinu formu un nu jau reizes trīs mūsmāju cepeškrāsnī tika veiktas mafinācijas - manipulācijas ar mazajiem uzpūtīgajiem keksiņiem! Teicu, ka daudznozīmīgs vārdiņš! :)






Jāteic uzreiz, ka pie ideālās receptes vēl neesmu nonākusi, tāpēc ļauju vaļu jūsu lieliskajiem ieteikumiem! Varbūt jūs zināt kādu īpaši vieglu recepti, kas nekļūdīgi izdodas vienmēr?

You Might Also Like

15 comments

  1. Izskatās gardi un laikam man brīvdienās būs jāsacep madus rausīši - tie, kas no Vinnija Pūka grāmatiņas!:) Te pirms laika rakstīju http://strodesintija.blogspot.com/2010/12/rausis-no-pasakas.html Būs gan jānomaina bilde - pirmie rauši mums toreiz nedaudz pārcepās, bet ļoti garšīgi!Nākamie bijuši tikpat gardi bez piedegšanas! :)

    AtbildētDzēst
  2. Man jau atkal prāts nesas uz piesiešanos. Nu kāpēc keksiņus nevar saukt par keksiņiem?!

    P. S. Tas galīgi nav personīgi Tev, Laine! ;) Šitā mums ir tāda vispārēja sērga, un vienkārši lielākoties neaizdomājamies.

    P. P. S. Izskatās garšīgi! Lai veicas ideālās receptes meklējumos. Es varu ieteikt vienīgi šo: http://duonosirzaidimu.wordpress.com/2010/12/30/keksiukai-su-spanguolemis-ir-suriu/ Es gan cepu vienu lielu keksu, bija labs, un mazajiem noteikti jābūt vēl gardākiem.

    AtbildētDzēst
  3. Man draudzene naski saka, keksiņi:D un basta!!!!
    Mufini maniem bērniem ļoti garšo, mani kā mammu kaitina ka drupačas ir VISUR!!!

    AtbildētDzēst
  4. Sķiet, ka galvenā atšķirība starp kēksu un mafinu ir 1 sastavdaļa, proti - skābais krējums vai kefīrs kēksā un piens mafinos. Ir dažas mafinu receptes vispār bez piena vai krējuma.
    Pati arī esmu izmēģinājusi neskaitāmas receptes, jo norvēģi ir īsta mafinu tauta :)) Parasti mīklu jaucu uz dullo...galvenais zināt visas sastāvdaļas :))
    Mūsu saimei vislabāk garšo gaišie vaniļas mafini ar mellenēm vai šokolādes gabaliņiem. Mans secinājums - ideālam rezultātam vajadzīgs labs cepampulveris, labi sakult olas ar cukuru un pareizā cepšanas temperatūra. Garša parasti vienmēr ir laba, bet dažkārt gribētos tādus pufīgākus :))
    Pamēģini kādu no šīm: www.muffinrecipes.net
    Lai veicas! Būs man arī kādu dienu jāuzcep...!

    AtbildētDzēst
  5. he he he
    man kā cilvēkam, kas ir ar ēst taisīšanu uz jūs, ideālie keksiņi ir dobeles dzirnavnieka šokolāles keksiņi http://www.dzirnavnieks.lv/show.php?src=images/produkti/produktu_lapas/lielas/shokolaades.jpg

    AtbildētDzēst
  6. Hmm,varbūt pamēģini šos te!
    http://gadalaikuskices.blogspot.com/2010/09/baltas-sokolades-riekstu-keksini.html
    Esmu cepusi neskaitāmas reizes un iznāk gardi ikreiz!un patiess gardi gan!:))

    AtbildētDzēst
  7. Spārīt - nu tu dod! :D:D:D:D Bet, starp citu, es gan plānās pankūkas, gan picu paŗsvarā cepu no šitādām mīklām, bet, ja šitādā vīzē jāgatavo kartupeļu biezputra (kas tik savulaik nav izmēģināts), tad to jau varētu nosaukt par food hardcore!

    Elīna - visās manās receptēs bija kefīrs - tātad keksi, jāsecina, ir tie, kas iztiek bez skābpiena produktiem... Nē, nu viss jau jauki, tikai iedomājos, ka tie mafini sanāks tādi kā veikalos, bet kaut kas nav... Baigi treknie, utt... Tā kā neesmu keksu mīļotāja, tad tomēr jāteic, ka šitie diktam pārāk līdzīgi kekšiem sanāca un tāpēc man ne visai... Gribētos veikt vēl pāris mafinācijas, pirms sist šamos pie keksu kauna staba un pateikt, ka man negaršo mafini...

    AtbildētDzēst
  8. Inese, nākamā recepte būs tavējā - apsolu!

    AtbildētDzēst
  9. izskatās varen garšīgi!
    te ir kaut kas priekš tevis
    http://padurvjuspraugu.wordpress.com/2011/03/19/davanina/

    AtbildētDzēst
  10. Sakārdināji ar kēksiem, un uzcepu savus iecienītos. Mana recepte ir apskatāma blogā, ja provē mēģināt ;)
    http://pukuzirnis.blogspot.com/2011/03/keksini-ar-avenem.html

    AtbildētDzēst
  11. Man no izmēģinātajām visvairāk tomēr patīk pati pirmā interneta dzīlēs atrastā recepte, kuras iespaidota izlūdzos Ziemsvētku vecim mafinu pannu. :) To, ka šī ir dievīga, ir atzinuši arī citi šo mafinu nobaudītāji.
    http://meklejotpriekus.blogspot.com/2010/10/jogurta-sokolades-mafini.html

    AtbildētDzēst
  12. es cepu no martas http://www.marthastewart.com/photogallery/fancy-cupcakes, kā nekā usā viņi dikti populāri un ja galvenā valsts mājsaimniece ieliktu sliktas receptes tad būdu brēka. Man sanākuši visi kurus esmu mēģinājusi, vislabāk garšoja http://www.marthastewart.com/photogallery/classic-cupcakes#slide_2 , bet tur ir mazliet vairāk ko ņemties. Šajā lapā vispār ir daudz foršu ideju ko smelties bērnu ballīšu ēdienu formēšanā.

    AtbildētDzēst
  13. Drusku laikam par citu teemu - gribeeju uzteikt tavu valodu! Redz, cik laba lieta tomer ir regulaara rakstishana! Taa nu gadiijaas, ka tavu blogu atklaju pavisam nesen, tapec naacaas izlasiit visus ierakstus uzreiz un taa nu vareeju izsekot visam celjam palielinaataa aatrumaa... Tava valoda un izteiksme kluust aizvien bagaataaka un interesantaaka! :) Nu kaut vai - LATVIESHI KAA MAFI-NAACIJA!
    Super!

    Ja tik atrastos atbalstiitaaji, noveelu arii tev (gluzhi kaa daudzam aarzemju blogeriiteem) kaadreiz izdot pashai savu graamatu!
    :)

    AtbildētDzēst
  14. Iesaku izmēģināt šo recepti: http://uwagatavo.wordpress.com/2010/12/14/drupacainie-bananu-keksini/, es parasti pielieku klāt par vienu banānu vairāk, vēl piemetu sakapātu šokolādi, sakapātas mandeles un izmantoju Rimi nopērkamu cukurniedru cukuru (lielā, caurspīdīgā pakā), kuru ielieku gan mīklā, gan drupačās, rezultāts tik labs, ka draugi nevienus citus mafinus diemžēl vairs neakceptē :)

    AtbildētDzēst
  15. Sveiki! Tā kā ir sācies rabarberu laiks, noteikti iesaku izmēģināt šo patiešām lielisko pavasara mufinu recepti ar rabarberiem - šodien pārbaudīju! Sanāk izcili pufīgi un gardi, mani bērni ēd vienu pēc otra, grūti apstāties:)) Bloga autore ir mana laba paziņa - viņai ir patiešām izclas, bet vienkāršas receptes ar kādu "odziņu". lai labi sanāk un labi garšo!
    http://krista.lv/2011/05/rabarberu-mufini/

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!