Reciklējam! Pāris jaunu T-krekliņu stundas laikā!

01:17

Ko darīt, ja sakrājušies ārā metami/no modes izskrējušies/drusku traumēti/ (cits varians) trikotāžas krekliņi?

Labākos no tiem atdodiet labdarībai.
Pārējos variet atdot man :D, bet variet arī darīt to, ko šodien darīju es - veidot no trikotāžas krekliņu gabaliņiem pavisam jaunas štātes!

Es kā vienmēr šuvu Emīlijai, jo kam gan man meita, ja nevaru to kā lellīti ik dienas jaunā tērpā ietērpt :D:D:D. Bet ideja tiklab piemērojama arī mums - lielajām meitenēm.

Tātad, uzrotām piedurknes un ķeramies pie šķērēšanas. No kaudzes krāsaino krekliņu izgriežam gabaliņus (uz Emīlijas izmēra krekliņa platumu griezu gabalus 30 x 9 cm ... )



Un tagad galvenais ieteikums jeb visas šīs štelles smukuma noslēpums - ja dažādu krāsu raibos gabalus stiķēsit kopā juku jukām, pastāv liela iespēja attapties ar bezgaumīgu izstrādājumu rokās. Toties nekad nekļūdīsieties, ja krāsu gabaliņus sarindosiet varavīksnes krāsu secībā!




Gabaliņus šuvu kopā ar vislēzenāko zig zag - lai šuve būtu elastīga.


Un tad garo "šalli" pārlocīju uz pusēm un nošuvu sānus līdz padusēm. Izgriezu kaliņu - uz abām pusēm vienādi dziļu, lai var valkāt no abām pusēm!
Ne kakla izgriezumu, ne piedurknes šoreiz nekādi neapstrādāju, jo trikotāža taču neirst un tāds nu man šoreiz būs tas dizainiņš!


Šis noteikti ir vieglākais šujamdarbs tūliņ aiz turku bilsēm :)

Kakla izgriezumus var variēt vismaz 6 veidos, ja ne vairāk. Es izmēģināju vēl vienu - t.s. sievu sitamo krekliņu stilā. Galvenais pēc kakliņa izgriešanas nepiemirstiet nostiprināt vīles pārgrieztajās vietās.


Un te komplektā ar jauno vestīti!

Skaidrs kā diena, ka Emīlijai taps vismaz vēl divi šādi krekliņi - viens ar pusgarām piedurknēm vēl kāds. Par to jūs noteikti uzzināsiet!

Ceru, ka devu jums iedvesmu izšņakarēties pa drēbju skapi trikotāžas krekliņu meklējumos!

Lai veicas! Saulaināko dienu!

You Might Also Like

10 comments

  1. Es pa zemi. "Sievu sitamo krekliņu stilā". Lieliski. :D

    AtbildētDzēst
  2. Super! Man ar patīk šitais T-kreklu gabaliņu "stiliņš" :)
    Gustavam trenuškas jau tapušas (http://ivasistaba.blogspot.com/2011/04/converse-trenuskas-gustavam.html) un krekliņi vasarai ar noteikti noderētu! Man tikai vajag saņemties, jo iedvesma brīžam aiziet kaut kur pastaigāties. :))

    AtbildētDzēst
  3. Skaisti un krāsaini.Nekad nebiju iedomājusies par lēzeno zig-zag dūrienu, jāpamēģina.Paldies!

    AtbildētDzēst
  4. pelēki zaļi strīpainais krekliņš ļoooti smuks!

    AtbildētDzēst
  5. Brīt, Diāna! Nu tā jau viņus mēdz dēvēt - wife beaters shirts, nē? nu tos baltos bezročainos, kuriem piestāv dīvāns un aliņš rokā... :D:D:D:D

    Paldies, meitenes! Aiziet darbos!

    AtbildētDzēst
  6. Jā, jā, mani arī gaida šāda tipa darbiņi! Tikai ''rokas par īsu'' jeb kā vienmēr laika nepietiek! :))

    AtbildētDzēst
  7. Kapitāla ideja!Būs jāpašķiro veco kreklu krājumi...

    Laine, vēl pie "Wife beater shirt" klāt komplektā var nākt alus vēders un Ņjūdžersijas vai Dienvidu štatu akcents:):)(Ja mans vīrs lasītu šito manu komentu, es dabūtu pa galvu:):) - nē, bet tomēr laikam ne, jo viņam tāda krekla nav un viņš nav no Ņjūdžersijas:):)

    AtbildētDzēst
  8. Man patīk tas otrs krekliņš, jo tur strīpas ir vienādi kopā no priekšas un muguras:) Vēl var ar plakanšuves vīli šūt kopā tos trikotāžas gabalus, paņemot sulīgas krāsas diegu:) Nu , man tā iešāvās prātā:)
    es darbos nevaru, man kaulos slinkums, mega mega slinkums....vārdā Nogurums:)

    AtbildētDzēst
  9. Super! Arī man tāds krekliņš noderētu! Jāķeras pie darba! Paldies par ideju!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!