Attopoties no fantastiski pavadītas nedēļas nogales...

03:03

Patiesi - sajūta ir tāda... Mazliet eiforiska un netverama. Prātā nāk vārds "pārlaimība".
Tā es tagad jūtos, jo,... nu, labi, sākšu stāstīt visu no sākuma...

***

Piektdienā no rīta vēl pēdējie šuvumi pēdējie diegi, pēdējās nianses, simtuvieni saraksti un citas "ka tik viss būtu kā nākas" lietas... Un prom uz Zosēniem. Par laimi līdz jumtam piekrautajā mašīnā tiešām bija paņemts viss, VISS nepieciešamais, lai godam pavadītu svarīgo nedēļas nogali :D Pat šujmašīnu beigās paķēru! Tik pogas/acis lellēm piemirsu... Nācās meklēt Zosēnmājās kreklus ko atpogot :)

Piektdienā lija daudz. Noskaņojums šļuka mazumā kā pārkosts baloniņš ar katru lietus pielieto stundu. Toties pret vakaru noskatītās "Panorāmas" laika ziņas ļāva pirmo reizi pasmaidīt. Lietus nelīšot! Noticēt bija grūti, taču izvēlējos to darīt, jo nebūtu jēgas skumstot bojāt piektdiensvakara īpašo sajūtu! Piektdiena bija diena, kad devāmies uz "Lielkrūzēm" Jaunpiebalgā, lai klausītos Dziesminieku saieta pirmo koncertu! Ne ilgi... nu tā lai var nākamajā dienā jau 8:00 būt Gadatirgus rajonā un sākt pucēt savu izstādes stendu.
Nācās nedzirdēt Haraldu Sīmani piektdienas vakarā un braukt mājās... Haralda Sīmaņa dziedājumu iepazinu tik nesen! Un iemīlējos... Un pat pieradu pie dziesmas "Ezers", kas sākotnēji man necik nepatika!... Bet tagad... Man patīk. Ļoti, ļotiņām.
Kur es paliku... Jā, nesagaidījām Haraldu, jo jāguļ taču bija, lai varētu nākamajā rītā uz gadatirgu sastellēties laicīgi. Bet uzstājies viņš esot grandiozi - ar ērģelēm un tā tālāk... Toties mēs priecājāmies līdzi Raimondai Vazdikai un Jāņa Elsberga dzejai, un meitenei, kas pieskandināja pilnmēness nakti lībiešu dziesmām, un divām citām daiļā dzimuma pārstāvēm, kas ar savām ģitārām bija atbraukušas sadziedāt no Kuldīgas (un tagad es izburos cauri visai afišai lai saprastu, kā viņas dēvēt.. o! ir! Zane un Rūta = grupa "Pusčetros")! Pēdējām meitenēm balsis un ģitāras skanēja tā, ka zosāda ne tikai sacēlās, bet palika stāvam visas ~ 10 minūtes viņu priekšnesuma laika!...Sevišķi es iemīļoju dziesmiņu "Jaunā". Fantastiski ...





/ foto Artūrs Zeltiņš/

***

Pēc 4 stundu pagulēšanas kā solīts nudien bija uzausis daļēji saulains rīts un iegādāto poļu lietus tentu pat neplānoju līdzi ņemt! Puiši sameta mašīnā skapi, dīvānu, galdu un braucām no Zosēniem uz Jaunpiebalgu.
Ja atbrauc iekārtoties pietiekami laicīgi, ir iespējams izvēlēties labākos kokus, zinājāt? :)


Un tad sekoja riktēšanās, kārtošanās, radoša izpaušanās - eh, tik ļoti forši!




Un pamazām sāka nākt "ciemiņi" - tā es saucu katru, kas ienāca manā improvizētajā istabiņā!



Un viens burvīgs pārsteigums! Pateicoties manam blogierakstam pie manis bija ieradusies ģimenīte no Siguldas! Neaprakstāms prieks! Paldies, jaukie!




Un ciemiņi turpināja nākt! Ja Gadatirgus nenotiktu Piebalgā, diez vai piekristu piedalīties. Jo kur gan citur man būtu iespēja tik ļoti priecāties par andeli, pie tam nezaudējot pleca sajūtu, ko sniedz ģimenes un mīļcilvēku ciemošanās "Mammas roku" istabiņā?...




Kamēr mazie priecājās par iespēju izrāpelēties pa "mežu" (tā viņi nodēvēja 4 priedes aiz skapja) un uz dīvāna sēdēja tos uzmanošas sešas modras acis, es izmantoju iespēju izcilpoties pa tirdziņu!

paklāji...


stelles...


mālOšanās...


mālĒšanās...


pirts...


smukas kleitas...



Viss tā feini. Un radoši, un... priecīgi! Preicīga nudien bija pasākuma kvalitāte!

***

Un, kad viss savestais tikpat veiksmīgi tika nogādāts mājās, atguvām spēkus nelielā powernap-ā jeb spēka snaudienā (apmēram 15-20 minūtes gara, spēkus atjaunojoša snauda - ja guļ ilgāk, tad miegs padziļinās un pamosties grūtāk), lai dotos uz Jaunpiebalgas brīvdabas estrādi lēkt līdzi "Pērkona" dziesmām! Kājas piegura, rīklīte izkalta un ķermenis visādi citādi dabūja trūkties sākot no "Labu vakar" līdz pat "Vakars klāt"! Super!


Un tad steigšus prom uz "Lielkrūzēm" atpūsties Dziesminieku saieta noslēguma koncertā!
Apbruņojušies ar segām, kafiju un milzu svētlaimi apsēdām mēness apspīdētajā pakalniņā noklausīties manis ilgi gaidīto Haraldu Sīmani un citus smeldzīgus māksliniekus... Kārli Kazāku, piemēram... Vinš, starp citu, tikai pieteikts kā mākslinieks, kurš savā interneta mājas lapā ļauj savas dziesmas lejuplādēt par baltu velti!...



/foto Artūrs Zeltiņš/

***

Un tagad ir saldsērīgi piesātināta, pilnīga, svētlaimīga pēcgarša. 

Visam galvā un emociju kambaros jānosēžas un jānoslāņojas! 

Ceru, ka man izdevās atspoguļot Jaunpiebalgas sajūtu, kas mīt manī. Dzimtās āres, tomēr, kā nekā... :)

You Might Also Like

13 comments

  1. Tu jau Saproti, ka - lai kur Tu dotos tirgoties.. tev Skapis un dīvāns jāņem tagad visur būs līdzi, jo latiņa tik augstu uzcelta un ar galdu vairs nepietiks:) Ļota doma par to, ka tirgotava kā telpa, kurā aicināt:) Skaisti!

    AtbildētDzēst
  2. Satriecošs stends. Man trūkst vārdu. Kā tad veicās ar tirgošanos? Sestdien biju vietējā pagasta svētkos, izskatījās, ka tur neko vairāk par bulciņām cilvēki nepirka. Un arī izvēles nebija tik plašas, protams.

    AtbildētDzēst
  3. Ohoho! Ar skapi un dīvānu! Tev ir vēriens! (Lai gan par to jau neviens sen vairs nešaubās.)

    AtbildētDzēst
  4. Jā, izdomāji tiešām forši! Domāju,ka šāds stends piesaistīja daudzus- draudzīgi un interesanti!

    AtbildētDzēst
  5. Ļoti burvīga "viesistaba"! Un tik iedvesmojošs visa pasākuma apraksts! :)

    AtbildētDzēst
  6. Hei! Mēs arī iekļuvuši bildē. (tajā, kur mazais Mārtiņš zilā ritentiņā un ar balonu). No manis gan tikai kājas pie galdiņa redzamas, kad nolūkojām mazajam zeķzābakus. Un tiešām, Laine, -bija tieši laikā. Un valkātājam pa prātam! :) Es gan sakautrējos bilst kādu vārdiņu koši sarkanajos zābīšos tērptajai saimeniecei, pēc tam gan krietni nožēloju savu biklumu. Bet tirgus vietiņa tiešām bija ļoti mājīga un jauka. Un vispār bijām sajūsmā par visu tirdziņu - unikāla gaisotne - reti tā tagad sanāk pabūt vietās, kur visu nav ieņēmuši lupatnieki. Katrā ziņā atmiņā paliekošs pasākums.

    AtbildētDzēst
  7. Izdomāt un tirgošanās vietā aizsiept skapi!!! Vareni! Kolosāla ideja!

    AtbildētDzēst
  8. Stends izdevies pa skaisto!!! žēl, ka nebija iespēja skatīt klātienē...
    Un tas skapis jau vien ir ko vērts! ( te sarosījās mana lielā mīla uz šāda tipa mēbelēm :))

    AtbildētDzēst
  9. Super.Man patīk Tava ideja- tirgus placi iekārtot šādā stiliņā -imprivizēta istaba!
    Uhhh,un nedēļas nogale Tev patiess varen piesātināta!Jauki!!!!:))

    AtbildētDzēst
  10. Paldies, mīļās meitenes! Ar tirgošanos, Baiba, veicās itin labi, bet ne tas bija galvenais mērķis!

    DAIGA! Esmu šokā! Tu biji pie manis un tā arī nedevi manīt, ka esi atbraukusi pie manis!? Vāks! Tagad ne tikai tu, bet arī es to nožēloju... Hmmm... Prieks vismaz, ka izpriecājāties par visu pārējo Gadatirgū arī! un prieks, ka zeķzābaki der un iet pie sirds mazajam!

    AtbildētDzēst
  11. Unikāla meitene Tu esi, Laine!!!
    Tev ir tāāāds talants un Tu ar savu vienkāršību tā spēj iedvesmot uz labiem darbiem-rokdarbiņiem, kurus jau biju pametusi novārtā;)
    Žēl, ka netieku uz iepazīšanās tusiņu...
    bet varbūt nākamvasar atkal būs...
    Lai veicas!!!

    P.S. Starp citu, Laine, Tev ir arī rakstīšanas talants- tas arī ir tas, kas ļauj man tā izceļoties pa tām vietām, par kurām raksti, it kā es pati tur būtu pabijusi:)))

    AtbildētDzēst
  12. Ai nu jā.. Krietni samulsināja tas, kā mana mīļākā ikrīta interneta lapa ir realizējusies taustāmā brīvdabas istabiņā. Turklāt likies aizņemta un es jau ar neesmu tas drošākais cilvēks :) Nu apsolu, ka nākamajā reizē, kad pieņemsi izaicinājumu iznesties plašākās masās, uzdrīkstēšos uzrunāt un paust savu prieku un pateicību par tavu aktīvo darbošanos un iedvesmošanu arī mums citām rīkoties! :) Un Tavi bērneļi tiešām ir tik dzīvespriecīgi un forši kā bildēs! :) Un vīrs - tikpat nosvērts :) Labi - nav laika nožēlai - jāķeras pie darbiem!

    AtbildētDzēst
  13. Ujjj, cik feins tas tavs stendiņš izskatās:):) Piekrītu ...ar cieņu un smaidu, ka tev arī turpmāk ar skapi un dīvānu andeles vietās būs jāstartē.

    Un paldies par varen jauko muzikālo pasākumu aprakstu. Eh, atkal uzvilka sentiments pēc mājām...

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!