Sestdienas lietus Duntē.

23:47

Kā jau minēju - esam mūsģimenē pavisam eiropeiski kļuvuši - sākam novērtēt savu laiku un tālab sestdienas un svētdienas tiek atlicinātas atpūtai, atpūtai un tikai atpūtai!!!
Un, lai arī šodien mana atpūta bija kārtējo šedevru gatavošana Gadatirgum (es nezinu vai vēl kāds jebkura gadatirgus dalībnieks ap savu dalību tajā uztaisa šitādu big deal-u :D ),  sestdien tomēr izkustējāmies no Zaubes mežiņa.

Es gribēju uz Labu Dabu vai uz Ventspils svētkiem, ideālā variantā uz Liepāju un tad uz Lietuvas delfināriju, bet visām manām Giga+Iecerēm pretī stāvēja kāds no bremžapstākļiem, tāpēc - Dunte. Jo Duntē bijām reiz pirms gada un tad tāda kā mazuma piegarša bija. Un plāns, galu galā, bija pēc Duntes uz jūru braukt, bet... sanāca drusku savādāk. Ne labāk, ne sliktāk, bet savādāk!

Pa ceļam uz Dunti vēderi sāka kurkstēt un nolēmām beidzot nepabraukt garām Bīriņu pilij - tai, kurā to "Ugunsgrēku" filmēja :)



Ja iet tikai uz restorānu, ja kas, ieejas maksa 1,50 LVL nav jāmaksā! Restorānā protams cenas un ēdienkarte kā jau restorānā, bet, ja mazajiem paņem tikai frī kartupeļus un sevi palutina ar rupjmaizes kārtojumu un auksto zupu, tad var iekļauties 10,50 LVL par sātīgām pusdienām. Jo porcijas ir normāla izmēra. Un galu galā - prieks, ka ne vienmēr fiksie izbraucieni nozīmē arī fiksas maltītes, piemēram, Hesburgerā...
Beigās gan mums ar Mārtiņu nācās notiesāt frī, jo manu rupjmaizes saldēdienu (un gandrīz visu kafijas cukurgabaliņu trauku) notiesāja mazDravanti!





Taču ne jau restorāns izrādījās galvenais! Bīriņu pils mūsu ģimenei būs īpaša vieta cita iemesla dēļ. Šeit mūsu bērni pirmo reizi sēdēja zirga mugurā! Nu, labi, ponija mugurā :D! Izjāde ar minibērīti maksā 2LVL, ja kas.
Niklāvs šo piedzīvojumu uztvēra ar milzīgu prieku un atbildības sajūtu. Piebraucis pie staļļa teicās, ka tagad esot laiks lielākam zirgam :D un skaļi protestēja, kad izrādījās, ka izjāde galā!



Bet Čika... Nu Čikai vēl gadiņš jāpagaida, lai izjāde sagādātu prieku :)


Un, tieši lietum sākoties, iekuģojām Duntē! :)
Labi, ka staigājot pa mežu lietu nejūt!
Šoreiz nolēmām noiet mazo apli, lai atstātu izaicinājumu nākamajam braucienam. Taču ir drusku bēdīgi secinājumi - taka laikam bijusi pavisam friša vien pirmssākumos... Lai kā īpašnieki censtos atjaunot nopuvušos takas laipu dēļus, tāpat Niklāva kājele vismaz reizes 3 iesprūda iztrūdējušos caurumos... Arī koka skulptūras visas takas garumā ir manāmi pakļāvušās laikapstākļu zobam... Eh... Varu vien iedomāties, kāds darbs jāiegulda, lai uzturētu taku kārtībā un tomēr, ja salīdzinām šo ģimenes atpūtas vietu ar Tērveti, secinājumi ir skarbi - Duntei tiešām jāsaņemas..
Situāciju gan izglāba Kuģis! Tas Duntē ir burvīgs un liek man atkal un atkal sapņot par rotaļu māju kokā Niklāvam un Emīlijai... (varbūt pat man vairāk nekā viņiem :D )


Šoreiz paspējām arī izstaigāt muzeju. Pacifiski noskaņotie uzreiz jābŗidina - netuvojieties muzejam!!!!!! Labāk ejiet tam ar līkumu, vai vēl labāk - vispār neziniet, ka tāds ir! :)


Mārtiņam kā medniekam gan bija interesanti. Un galvenokārt tāpēc, ka laikam izdevās atrast savas dzimtas pirmssākumus! :D


Svētdienas vakarā apkopojot šo materiālu, fonā šļakst lietus, uz galda starta gatavībā stāv iedegta svecīte - ja nu atkal, ATKAL pazūd elektrība! 
Sirdī patīkams miers. 
Un kur atpūtāties jūs?

You Might Also Like

9 comments

  1. Ai, cik brīīīnišķīgs ieraksts! Mums arī pirms nedēļas bija plāns tur aizbraukt, bet lija lietus, tāpēc braucām pie draugiem un uz jūru. Bet šis ieraksts liek noteikti, noteikti aizbraukt turp.

    AtbildētDzēst
  2. Mēs arī bijām Duntē un izstaigājām garo taku, man TIK briesmīgi nolaists nelikās, bet, protams, ka uzlabojumi jau prasās! Mūsu gājienu laikam gaišu un defektus nenozīmīgus darīja tas, ka mūsu takas galā bija jūra! :) Jauks Jums brauciens sanācis!

    AtbildētDzēst
  3. Mans puika tāādāā sajūsmā bija par muzeju, un vēl superīgo gidi, kas mums gadījās!!!
    Bet pēc šīm bildēm, ko redzējām, tētim nu būs jāved kuģis skatīt, jo tas mums gāja iepriekšējā reizē secen..

    AtbildētDzēst
  4. Nē, Aiju, es jau nesaku, ka TIK nolaists - mazie jau priecājās... Taču mums trāpījās lietus - varbūt tas pastiprināja bēdīguma efektu... Turklāt Tērvetē taka ir ne tikai reljefi interesantāka, bet daudz interaktīvāka - mazajiem ir reāli daudz kur ņemties - līst mājiņās, kāpt drošos tornīšos, utt! Jūras gan nav - fakts! Un šis tikai mans viedoklis, ja kas!

    AtbildētDzēst
  5. Ar Tērveti, protams, ka nav ko salīdzināt! UN lietus noteikti ietekmēja, jo tur arī bija uzraksti par slidenumu un bīstamību lietus laikā :( Bet nu nevaram sūdzēties, vasara jau gana mūs lutināja, vai ne? :)

    AtbildētDzēst
  6. Tie paši objekti, tikai jauktā secībā, kā mums šovasar :) Bīriņu pili un parku kārtējo reizi redzējām, bet iekšā atkal netikām, jo atkal kāzas bija :( Un Minhauzenu pirms 4 gadiem redzējām, tagad aplūkojām - tiešām nekas daudz nav mainījies takā, tikai šķirbas lielākas palikušas, kas braucot ar ratiem tracināja, bet citādi ļoti patika. JO kur vēl muzejā multenes rāda ?! Protams no jaunā kuģa prom nevienu nevarēja dabūt, kamēr slēdza ciet :)

    AtbildētDzēst
  7. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  8. Super brīvdienas - man patīk jūsu eiropeiskā pieeja ;) Starpcitu, es jau sen vēlos ieviest "blociņu", kurā pierakstīt maršrutus, kur braukt, kad jāatbild uz jautājumu - "ko darīsim brīvdienās"..citādi vienmēr ir tā, ka nodomāju - re, ku' brīnišķīga ideja, bet, kad jābrauc, tad nekā vairs nevaru atcerēties :D
    Atbildot uz Tavu jautājumu par atpūtu - īss atskats uz mūsējo ;) http://dargumi.blogspot.com/2011/08/un-atkal-brivdienas.html

    AtbildētDzēst
  9. Nu Kundziņš patiešām vec-vec-...-tētiņu atradis!!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!