Bērni, kas rotaļājas...

01:00

Šodien, kad atkal dienu pavadīju dārziņā ( jo otrdienās bērniem ir cita audzīte un šo viņi vēl nebija satikuši + gribēju redzēt mūzikas nodarbību):), esmu nonākusi pie jauniem novērojumiem un pārdomām.

Šoreiz par to ne... Vēl jāpaiet laikam, taču tagad, kad ar savu aci redzu reālo mācību sistēmu bērnudārzā un salīdzinu to ar bērnu brīvā režīma skološanos mājās, redzu vērā ņemamas atšķirības, kurām pagaidām vēl neesmu izsecinājusi nozīmi un svaru... Tāpēc par to vēlāk...

Nu, jā... Taču jau šobrīd izkristalizējusies viena atziņa: Mācīšanās bērnudārzā paredz kārtību apkārt; mācīšanās mūsmājās, turpretim, postulē: "Jo lielāka nekārtība radusies darba procesā, jo radošāks, tātad bijis process!" :)

1.Zaubes mežiņa rotaļu topā savu vietu joprojām saglabā rotaļāšanās (nu saukts jau gan tas, protams, tiek par darbu) ar šujmašīnu!

Kad ieraudzīju Kristīnes blogā rakstāmmašīnu, kas viņmājās kalpo rotaļāšanās nolūkiem, uzreiz sakāroju tādu arī saviem mīļumiem! Īstu retro rakstāmmašīnu! No kuras laukā nāktu īsti burti!!! Bez elektrības. Varbūt kādam mājās tāda paslēpusies un gaida rūpīgus un ārkārtīgi aizrautīgus īpašniekus/topošos rakstniekus? :)
Ja tā, tad padodiet ziņu! Sarunāsim kaut kā abpusēji izdevīgi samīties!


2. Čikas pēdējā laika favorītnodarbe - klāt gultas visiem un visur un pašai iet "gulēt" sešreiz dienā :)
Un cik neizmērojams gandarījums man kā rotaļlietu radītājai ir redzēt, ka meita tiešām rotaļājas ar manis darinātajām lellēm!


3. Un vēl Čika veido čupiņas. Kā žurciņa. Ņem visu pēc kārtas un krāmē čupā!


 Un tad izdomā, ka vizinās...


Secina, ka visam uz mazā auto vietas nemaz nav un pārlādē kravu uz dīvāna, papildinot to vēl ar duci priekšmetu...


Un, kā jau minēju - iet čučēt!


4. Aizpildot bērnudārzā Niklāva raksturojuma aili "Bērna mīļākās rotaļas", ierakstīju "Mizot!" :D
Un es nemeloju!  Mizošana ir Niklāva mīļākā rotaļa/darbs jau vairākus mēnešus!


Un griezt! Kā viņam patīk griezt! No burkāna raķeti, piemēram, ar tik daudziem logiem, ka no raķetes tik logi vien ir!:D

Nesteidzos mest ārā nelaikā novāktos kabačus - arī tie tiek mizoti un griezti, un tad no tiem top varenas "maltītes"! :)




5. Zīmēšana! Niklāva gara visbiežākā izpausme. Šobrīd ļoti cieņā zīmēšana ar krītiem un krītiņiem - tiek uzburtas sadzīves ainiņas - piemēram, "Te es (burts "N"), te tētis (burts "M"), te lamatas (??? :D) un te oranžā māja (oranžas švīkiņas), uz kuru es braukšu pie tēta!" - tā šodien dārziņā savu darbiņu man skaidroja Niklāvs!


6. Jaunievedums, kas šodien sagādāja kaudzi prieka mums visiem - katapultēšana, vai sauciet to kā gribiet!

Uzmanību:


Gatavību:


Aiziet!


Radoša pēcpusdiena mums šodien izdevās! 
Rotaļpilnu dienu jums!

You Might Also Like

5 comments

  1. mana meitiņa arī vairākas reizes iet gulēt,paņemot visas segas, pledus,lāčus un lelles un apkārt apkraujot kaudzītes ar pa māju salasītajām lietām-sākot no apaviem beidzot ar traukiem :)

    AtbildētDzēst
  2. Man patīk katapultēšana :D tā vien gribas pievienoties :) un tā aizrautība darbojoties... un pieaugot to nepazaudēt..

    AtbildētDzēst
  3. Es arī priecājos par katapultēšanas aktivitātēm:) Tā jau ir sava veida dabaszinību stunda praktiskā formā, vai ne?:)

    Ko tavi lolojumi saka par dārziņu?

    AtbildētDzēst
  4. man atkal sirds sažņaudzās redzo bērnu rokās Singerīti:D un vecātēva rakstāmmašīnu ar rūpīgi taupu, kad PATI taij tikšu klāt...manās acīs tam ir cita vērtība:)))
    Un bērnus labprātīgi un ar prieku atdodu Izglītīabs sistēmai:D...lūk jaunāko nekādi neizdodas nekur iekārtot, skāde!

    AtbildētDzēst
  5. ar tādām izklaidēm mājās nav ko baidīties par bērnudārzu - tur sava kārtība, bet mājās sava (lai arī vairāk izskatās pēc "nekārtības" :D) - un katram ir sava nozīme bērna attīstībā

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!