Gaidot bērnus...

00:35

...atgriežamies no Zosēnmājas (he, uzķērāties?), pieķēros darbiem, kurus līdz šim biju atlicinājusi...

Atstiepu mājās no dārza saulespuķes! Tagad esmu gudra: tante tirgū mani samācīja, ka saulespuķes (tāpat kā neļķes, rozes un pārējās koksnaino kātu puķes) pirms likšanas vāzē minūti jāpatur verdošā ūdenī - tad puķes sākot dzert (piemetināja rūdīta florista bez piecām minūtēm sieva Kristīne no manu jauniegūto paziņu loka :)... :D...) un līdz ar to nevīst ne pa kam! ALELUJA! Ardievu bēdas jubilejās! Allaž sapīku, kad kāds uzdāvāja rožu buķeti un zināju, ka jau pēc pāris mirkļiem tai lemts izskatīties nošļurkušai...

Un nav ne jausmas, vai mēness kalendārs šodien atbalstīja vai noliedza dārza darbus - es tos tik un tā darīju... :) Jaucu kūdru ar zemi parasto un veidoju podiņus no tualetes papīra rullīšiem...  sastīgotajiem zemeņstādiem ...
Un pati sapriecājos par savu pamatīgo atgriešanos pie reciklēšanas! Nācās izmantot agrāk iekrātos tualetes papīra rullīšus, par ko prieks tagad ne+iz+mērāms!
Un pārstādīju orhideju jaunā/lielākā mājā, jo vecais dzīvoklīt`s tai bija kļuvis drusk` par šauru...





Un, jā... Diāna "Bērnu lapā" visu noformulēja gana precīzi... Vai varbūt mēs ar viņu esam tā saucamās trauksmainās mammas...;)
Fakts paliek fakts - arī es šodien lielu daļu sava laika pavadīju veidojot aksesuārus bērnudārzam. Tapa drēbju tašiņas. Katram sava. Pietiekami liela, lai tajā varētu ielikt pusi no kumodes satura! :D
Jo somā taču  jābūt divām biksēm, divām bītlenēm, diviem zeķu pāriem un apenītēm - ja nu kas! :D Visam jābūt tieši tādā daudzumā, lai mani bērni mierīgi varētu nolieties ar tēju un šļūkt pa slidkalniņu, neraizējoties, ka drēbes nosmērēsies... Un somām klāt mazkabatiņas, kurās ieslēpušies plastmasas maisiņi - netīrajām drēbēm. Ja dienas beigās maisiņi būs pilni - tātad laiks dārziņā pavadīts lietderīgi! :)


Ar jaunas nedēļas sākumu, dāmas un kungi!

You Might Also Like

10 comments

  1. Forši esi padarbojusies!Mums ar vakar bija dārza darbu diena -stādījām dzīvžodziņu!:)
    Auduma maisiņi feini!Esmu auduma izvēles priekšā,lai no tā taptu maisiņš arī manam bērndārzniekam!

    Lai jauka nedeļa arī Tev!!!

    AtbildētDzēst
  2. man "dārza" darbi tik priekšā. tūlīt jau ķeršos klāt balkonam un visiem istabas podiem :D
    saules puķe feina :)
    un tie drēbju maisiņi super. man patīk audums un krāsa :)

    AtbildētDzēst
  3. ..es jau sāku kaut kādus Zaļos pātarus skaitīt, lai tās zemenes ieaug :) Tu savām ar paskaiti un izstāsti, cik laba dzīve "pļavā" uz palodzes būs.

    AtbildētDzēst
  4. uhhh!!! raženi pastrādājusi esi...sasmējos par zaļajiem pātariem :) bet nudien...ja parunājās...viņi saprot ;)
    Maisiņi arī izdevušies un man traki patīk tās mazās kabatiņas maisiņiem....Viela laba ideja!

    AtbildētDzēst
  5. es neko neesmu dzirdējusi par zemeņu audzēšanu uz palodzes - pastāstiet sīkāk.

    AtbildētDzēst
  6. Es arī, es arī gribu par to dzirdēt! :D
    Turklāt stādīt tualetes papīra rullīšos! Kur cilvēkiem izdoma! Es nu nemūžam ko tādu neizdomātu! Bet ideja taču laba. :)

    AtbildētDzēst
  7. tās mazkabatiņas ļoti feinas - galvenais, ka patiešām noderīga štellīte :)))

    AtbildētDzēst
  8. Dikti mīlīgas tašiņas, superīgi audumi un simpātiskas kabatiņas! Man arī ārkārtīgi interesē tā zemeņu audzēšana - tad mūsmājās arī būtu, kur likt tualetes papīra rullīšus :)

    AtbildētDzēst
  9. Wow, wow, wow! Nu jūs mani te tādā kā neveiklā situācijā noķērāt, jo patiesībā:
    1) sastādīju puķpodā tādas zemenes, kas paredzētas puķpodu audzēšanai. Kaimiņiene iedeva ~ 8 stādiņus.

    2) To tualetes papīra rullīšu ideju ieraudzīju netā:
    http://saidosdaconcha.blogspot.com/2010/06/reutilizar-reusing.html

    3) ideja sastādīt rullīšos zemenes radās, jo tajā dienā pucēju sastīgojušo zemeņdobi - zemeņu stādiņi gan bija brangām lapām, bet sīkām saknītēm - nolēmu tos iedēstīt lai sasakņojas... ja nu kādai ievajagas te Zaubes apkaimē vēl rudeni zemeņu stādus

    4) man nav ne jausmas, vai tas ir pareizi, vai nav - man tobrīd vienkārši gribējās tā darīt! :D

    AtbildētDzēst
  10. Jā, es arī uzreiz sasparojos - sāku domāt, kur mani papīra rullīši un zemeņu stādiem jau kādu mēnesi gribu pieķerties....

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!