Kā tikt vaļā no burtu koda pirms komentāra apstiprināšanas.

00:57


Nu teikšu godīgi - ar lielāku vai mazāku intensitāti es ļoti sekoju līdzi mani interesējošiem blogiem un to nav maz, taču ārkārtīgi reti atlicinu laiku komentēšanai (lai arī apzinos, ka komentāri taču padara emuāru interaktīvu un dzīvu), tāpēc tās dažas reizes, ko esmu spiesta ievadīt "drošības kodu", mani NEtracina.

Taču ir cilvēki, kuriem tas tiešām ir svarīgi. Piemēram, Inese ne pārāk sen atpakaļ izteica savu viedokli par šo tēmu. Viņai piekrita un  "labojās" :D pamatīga daļa rokdarbu blogotāju. Taču laiki iet un mainās un atkārtošana laikam zināšanu māte + uz apvāršņa daudz jaunu blogotāju radies, šodien komentējot vairākus blogus nācās ievadīt šo burtu kombināciju, tāpēc :

"Īsa pamācība savu komentētāju mīlēšanā!"

1) Tās burtu kombinācijas pēc pamatuzstādījuma, ja pareizi atceros, ir jāievada tālab, lai pierādītu, ka esat cilvēks, nevis datorizēta programma, kas iegraužas katrā komentārformā un saspamo jeb samēstuļo jums pilnu blogu.

Un pareizi Inese un vēl pāris meitenes teica - spami gadās ārkārtīgi reti. Turklāt tagad taču Bloggerim ir pašam sava pretspamu fīča iekšā - viņš mums gudrs, mīļš -  visu pats atrod, sašķiro un, ja kas - pabrīdina.... Līdz šim it kā spamu esmu saņēmusi vien pāris reižu un arī tad tas neizrādījās spams...


2) Dieva dēļ (un šitas man tiešām liekas neizprotami) - kas tā par tik ļoti paranoisku opciju pārbaudīt katra komentāra saturu pirms tā publicēšanas? No kā jūs baidāties? Un pēc kādiem, tad jāvaicā, kritērijiem jūs izvēlaties, kuru komentāru apstiprināt, kuru ne?  Tas man drusku atgādina tādus kā padomju laikus, kad katru dziesmu cenzēja :D

3) Vienīgais kam es piekrītu par visiem 100%, lai arī apzinos, ka tādējādi zaudēju vairākus aktīvus komentētājus, ir iespēja neļaut blogā komentēt Anonīmi. Ar to gan es saskāros personīgi, kad no Anonīmām virtuālām mutēm bira neglaimojoši vārdi un man pat nebija iespējas uzzināt, kam atbildu! Man radās tāda kā netaisnības sajūta, sak` es tev par sevi visu un tu man par sevi nenekā... Netaisnīgi taču! :)

Nu, jā, bet, atgriežoties pie burtu kodiem - lūk divi vienkārši soļi, kas iznīcina barjeru starp jūsu blogu un tā komentētāju:
1. Settings -> Comments (vai Uzstadījumi -> Komentāri)


2.Un tad pie Comment moderation atzīmējiet Never (tā apstiprinot, ka nekad nepārbaudīsiet komentāru saturu pirms to atrādīšanas citu acīm)..
 Un pie Show word.... atzīmējiet - No, nea, nekad!

Neaizmirstiet beigās apstiprināt labojumus ar "Save" jeb Saglabāt!

P.S. Šim rakstam ir ieteikuma (ne valdonīgas pavēles, kā varbūt brīžiem varētu liekties :D) raksturs!

Šarmantu blogošan`!

You Might Also Like

15 comments

  1. Pilnīgi piekrītu, bet manuprāt,tās, kuras nav noņēmušas šo sķērsli, vienkārši to nav ievērojušas,-jo pašam rakstot atbildi jau nav nekādas prasības jāievēro... un kamēr tev neviens neaizrāda, tu dzīvo laimīgā neziņā.. vismaz man tā bija, paldies, tā laikam bija Žē, kas man pateica... nu kas gan to mr. Blogeri tā uzreiz riktīgi izpēta:):)

    AtbildētDzēst
  2. Jep , mani tas reizēm attur no komentēšanas.

    Paldies tev par šo pamācību/ieteikumu. Gan jau pāris blogotājas to ņems vērā, jo, kā jau Irēna saka, ne jau visas to apstiprinājuma vārdu ir izvēlējušās apzināti.

    AtbildētDzēst
  3. Paldies par padomiem. Esmu jauna blogotāja un tiešām nebiju ievērojusi šādas nianses.

    AtbildētDzēst
  4. Laine, Tu man labāk pastāsti, kā izdzēst nepareizi radītu Etiķeti, nevis no raksta izdzēst, bet vispār kā tādu, jau esmu atmetusi cerības atrast tādu fīču... Piedod, ka ne pa tēmu! :)
    Piekrītu, burtu pārbaude neko daudz nedod, Anonīmie, kuriem slinkums piereģistrēties dažreiz pat vairāk nervus bojā! :)

    AtbildētDzēst
  5. Ō, nu paldies par rakstiņu, es tā iespaidā iegāju savos settingos un uzzināju, ka manā blogā arī ir vārda pārbaude. Haha, līdz šim dzīvoju pārliecībā, ka esmu to deaktivizējusi :D

    AtbildētDzēst
  6. man ar neapzināti bij šis uzlicies. labi ka Inese laipni atgādināja :D
    Aija, izdzēst var nevēlamo etiķeti, pārdēvējot to un nelietojot veco vairs nevienam rakstam, tad pats izdzēsīsies. šitā vienreiz sēdēju pus dienu kamēr lēnām pārdēvēju vienu etiķeti verot katru rakstu vaļā melnrakstā un pārdēvēju sev pa prātam, kas jau bija daudziem rakstiem ielikts ;)

    AtbildētDzēst
  7. paldies, mīļā, par šo ierakstu - man patiešām prieks, ka pēc mana jūtu uzplūda ļoti daudzos blogos pazuda tā vārda pārbaude, vēl dažiem es bezkaunīgā veidā komentāros lūdzu to noņemt, ja iespējams :), bet pēc tam kaut kā sakautrējos un vairs nerakstīju, baidījos kļūt par tādu kā "Noņem-vārdu-pārbaudi-bubuli" :))) Piemēram, Plūmītei patiešām baidījos ierakstīt par to, jo likās, ka nedod Dies aizvainošu :))) un tā sakostiem zobiem kņubināju tos nesakarīgos vārdus :)
    Ceru, ka pēc šī ieraksta vēl daļa blogu kļūs lasītājam un pļāpātājam draudzīgāki
    Paldies, paldiesiņš Tev no visas sirds :D un, protams, pateicos visām meitenēm, kas no šīm vārdu pārbaudēm ir tikušas vaļā (jāatzīst godīgi, ka spami ir kļuvuši biežāki, vismaz man, bet labā ziņa ir tā, ka tie publiskajā telpā neparādās, tos redz tikai e-pastā, ka tāds ieklīdis, to mierīgu sirdi var izdzēst un aizmirst...)

    AtbildētDzēst
  8. jā,man arī nereti atur no komentēšana tas apstālis,ka atkal jāievada kods....
    Hmmm..bet savādi ir viena lieta.Man nav pašai šo "ievadāmo kodiņu" ,vismaz tā šķiet:DD kā arī dodu iespēju komentēt katram,bez cenzūras,bet laiku pa laikam nez kādēļ parādās kāds komentārs,kurš uzreiz nav nopublicējies,bet man tas parādās kā izskatāmais...Un pats savādākais-ka vienā un tajā pašā rakstā -kāds var nokomentēt uzreiz,bet cita komentāru iemet gaidāmajā sarakstiņā...vai kādam ir atbilde uz šo -kādēļ tas tā ir???

    AtbildētDzēst
  9. Es arī starp tām, kas ar šo "zvēriņu - blogu" tikai sāk iepazīties, līdz ar to nemaz tam nebiju pievērsusi uzmanību...Paldies, pateicoties izsmeļošajai pamācībai, viss ir izlabots :D

    AtbildētDzēst
  10. Es arī noņēmu :)) Un nevis tāpēc, ka iepriekš nezinātu kā, bet tāpēc, ka iepriekš baidījos no spamu uzbrukumiem epastam un blogam. Tagad ticēšu jums uz vārda, ka šeit Bloggerī ir visādi aizsardzības uzstādījumi un ka manā publiskajā ''saimniecībā'' nelidīs neaicināti spameri :)

    AtbildētDzēst
  11. Irēn-tā biju es...
    Starp citu-valodu var nomainīt paša sākumā: INFORMĀCIJAS PANELĪ, tur uzliekot latviešu valodu, visas pārējās opcijas arī redzamas latviski.
    Par vārdu pārbaudēm nerrojos jau sen, vairāk kā gadu atpakaļ. Un jā, tur kur vēl bija komentāra izskatīšana un apstiprināšana...laikam vairs neieklīdu. Taču anonimitāte...man var komentēt anonīmie :D Arī anonīma kritika ir kritika un kritizētājs bloga info redz no sava skatu punkta, tacu negribot izbojāt attiecības, izvēlas iepostot anonīmi. Nu un tad? Lai atbildētu uz anonīmu kritiku nav jāzin viss par kritizētāju. Jebkurš domājošs bloga lasītājs pats var izvēlēties, kādam viedoklim pieslieties.
    Principā, uzliekot ANONĪMOS NOST, es no sava darba datora šeit komentēt nevaru. Esmu izprovējusies-it kā ielogojos sava blogā, taču citos iepostot ar google kontu NEVARU! Tātad-esmu nevēlama ;)

    AtbildētDzēst
  12. Paldies par pamācību. Pašai nepatīk, ka jāievada kods, taču kaut kā nebiju iedomājusies noņemt. :) Tagad darīts! :)

    AtbildētDzēst
  13. Nekā, es gan neņemšu nost. Man ir daudz svarīgāk, ka zinu ka ne man un ne vienam citam nav spamu pilna krātuve nekā noslinkot un neierakstīt tos burtiņus. es pat otrādi domāju, visus aicināt uzlikt aizsardzību!

    Mēs taču arī makus pilnus ar naudu neglabājam kur pagadās un debetkartes kopā ar kodu neeksponējam visiem.

    Jums varbūt laimējas, bet man gan laiku pa laikam ir visādi spami un nevajag domāt ka google ir kāds neievainojams superuzņēmums.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!