Piens un alfabēts...

00:42

Iepriekšējā raksta komentāri izvērsās par "piena poēmu"... Un, lai pārliecinātos, vai atkal kaut ko kaut kam neaģitēju, ņēmu talkā Gūgli All Mighty un sagūglēju lūk šādu info:

Latvijā neesot nopērkams piens, ko ražo no piena pulvera - tas esot ekonomiski neizdevīgi. Iemesls, kālab piens saglumē un kļūst rūgts, tā vietā lai saskābtu un pārvērstos par rūgušpienu ir piena termiskā apstrāde (un attiecīgi par rūgšanu atbildīgo baktēriju iznīcināšana)! Tātad - ja gribam, lai pieniņš rūgst, izvēlamies veikala plauktā nepasterizētu pienu! Tik vienkārši!

Fū! Valdonīgie izteikumi par pulverpienu paņemti atpakaļ, viedoklis pagaidām pamainīts... (nu bet lai Rimi nesaka, ka "Rimi piens" ir īsts piens :D:D:D:D:D )

***

 Nu, jā... Bet garajam piena ievadam tūdaliņ sekos pavisam citas tēmas raksts :D! 

ALFABĒTS!


Niklāvam šobrīd burtu sensitīvais periods. Tāpēc mans uzdevums būt naskai un acīgai un izmantot šo īpašo uztvertspējas laiku, lai burtiņi itin viegli salīstu mazajā, zinātkārajā galvelē!

Pagaidām mazā zinīša arsenālā ir visi mūsu ģimenes iniciāļi, "A" burts, pa retam pasprūk kāds "B" un "I, Ī ".

Pārējie burti mūsmājās varētu ienākt šādos veidos:




 Kā būtu ar man tik tuvajiem šūtajiem burtiņiem?



Kas zina, varbūt alfabēts apmetīsies uz sienas?...





Vai pamazām parādīsies uz galda (kopā ar ĪSTU  PIENU ;D )...



Jau šodien ķeršos pie lietas!  Darbīgu dienu arī jums!


You Might Also Like

12 comments

  1. nu uzšuj saviem bērniem kabatveidīgos - tas būtu īsti Tavā stiliņā :D
    Tev trūkst filca burtu alfabēts (tādi ik pa laikam citos blogos parādās)
    Bet vispār visas idejas ir kolosālas, pat grūti pateikt, kuru gribētos vairāk - par katru no šiem alfabētiem būtu ļoti priecīga :)

    AtbildētDzēst
  2. Mums visvairāk noderēja koka klucīši, kam uz katras šķautnes ir pa burtam. Tādi ir nopērkami un ļoti gaumīgi ar iededzinātiem latviešu burtiem. Tik vajag vairākus komplektus, lai var likt vārdus. Vienvārdsakot, šajā vecumā vairs nepietiek ar vienu katra burta eksemplāru. Ja taisi, tad taisi vairākus patskaņus u.c.

    AtbildētDzēst
  3. Visas idejas jaukas! Paldies par ieskatu!

    AtbildētDzēst
  4. Nu es jau pati uzreiz par tām kabatām iedomājos vēl pirms rakšanās netā!
    Un pārējie jau neskādē - kaut kas tak kabatās jāliek iekšā! :D

    AtbildētDzēst
  5. Man tīk akmentiņi un koka ripiņas...pazibēja pat ideja, ka varētu tādas uzveidot...tik jāizdomā kam :) Kā reiz tiku apdāvināta ar uzparikti, kas iededzina kokā zīmējumus :)

    AtbildētDzēst
  6. Šitās konkrētās ripiņas ir apkrāsotas, bet (blush) ja tev nav kam uztaisīt alfabētripiņas, es zinu kādu, kurš par tām dikti priecātos ;)

    AtbildētDzēst
  7. LOti loti patik akmenu alfabets. gribu sev tadu:) nez akrila krasas tas ir un tad lakoti akmentini? vai ir kada metode, ko es nezinu?

    AtbildētDzēst
  8. Domāju, ka akrils + laka. Vismaz es tā darīšu... Tik jāiziet vēl akmeņu medībās!

    AtbildētDzēst
  9. Mēs reiz sataisījām no sāls mīklas plāksnītes un virsū uzrakstījām burtiņu, bet kaut kā neaizgāja tā lieta, Kristianam patīk labāk ar savu roku uz papīra rakstīt kaut kādus vārdus. Bet tas jau katram individuāli! :)

    AtbildētDzēst
  10. Es jau arī kādu laiku esmu "uzlikusi aci" uz akmeņu alfabētu, bet 1) dēliņam vēl pa agru un 2) šovasar apmeklētajās (Vidzemes) pludmalēs nebija piemērotu akmeņu. Un 3) dēliņš ir jau saņēmis iesākumu alfabētam (http://bienespavediens.blogspot.com/2011/09/reiz.html). Nu man tik jāpiešuj atlikušie burti! :c)
    Starp citu, kādu lietvārdu var minēt pie burta "Ņ" (bez - ņieburs)? :c)

    AtbildētDzēst
  11. Kamēr es te ko komentēju, tev jau noteikti šujmašīna dūc, un kaut kas no tā visa top:):) Man ļoti iet pie sirds tie burtiņakmeņi. Tk ļoti, ka es laikam pirkšu akmeņus veikalā, jo te tuksnesī brīvā dabā ir atrodami tikai tādi sakaltušu smilšu gabali, kas par akmeņiem sevi gluži dēvēt nevarētu:)
    Paldies tev par idejām!

    AtbildētDzēst
  12. paldies par burtiņjūru, ļoti noderīgi varianti!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!