Viens pamatīgs Second hand vīkends...

01:22

Eh, lai sveikta atgriešanās mājās! Kad sanācis sabūt pilsētu dzīvoklīšos vairāk kā trīs dienas, tad gribas kā mīļu draugu atpakaļ ņemt vārdus, ka Zaubes māja mums maza! :D Tekalēju pa saviem diviem stāviem un tā vien šķiet, ka prombūtnes laikā kvadrātmetri dubultojušies! :D

Visādi citādi - stāstāmā tik daudz, ka nezinu, no kura gala lai sāk! Laikam sākšu ar to, ka pagājušo ceturtdien braucām pie manas māsas svinēt viņas dzimšanas dienu, bet izdarījām visu citu tikai nesvinējām dzimšanas dienu! :D Tā gadās! (Lasu K.Vonegūtu un "tā gadās" man pielipis kā muša sev paredzētajam papīram)!

Dīvainā kārtā esmu pārvedusi mājās kaudzi lielisku otrās rokas guvumu!

Un par tiem šodienas stāsts...

Pirmajā dienā devāmies uz grāmatas prezentāciju "Otrajā elpā", kas ir mans pagaidām mīļākais sadzīves lietu "krāmu tirdziņš"! :D Par prezentāciju pastāstīšu rīt, bet lūk ko pasākuma laikā piemeklējām veikaliņa plauktos...

Matu stīpiņa Emīlijai par 1LVL- šie meksikāņi mani vienkārši "nogāza no kājām"!:D


Un ~ metrs PSRS laiku auduma par 0,50 LVL


Un te Emīlija savā meksikāņu stīpiņā tērptajā galviņā štuko, cik glītu gan māmuļa šķīvīti atradusi savai puķaino trauku kolekcijai!
Ceturtdienas vakarā ar mammas māsu un mūsu kopā 4 bērniem, ņemot līdzi manu mammu kā auklīti :), aizspurdzām uz Jelgavu, lai piektdienu veltītu turienes humpalbodīšu iekarošanai!

Šķīvīši manai kolekcijai, tātad! Katrs 0,50LVL.



Jelgava rullēja rullēdama un izrullēja pamatīgu daļu mana maka satura:D, jo kā gan lai nenopērk, piemēram, skrejriteni par 4 LVL???


Vai četrdaļīgu prāta spēli pieaugušajiem par 2 LVL? Nākamajā vakarā ar māsas draugu ķērāmies pie likšanas, iesmejot pie reizes par to, cik gan tomēr ass prāts vajadzīgs, lai pareizi saliktu šķietami elementāras figūras!


Jelgavā papildinājām somu krājumus! Nopirku somu par 3 LVL un pēc stundas to pārdevu mammas māsai un vēl pēc stundas jau gribēju atpirkt to atpakaļ! Vienojāmies, ka viņa man aizlienēs somu uz kādu pasākumu :D


Pie jaunas somas par 0,50LVL tika arī Niklāvs. Visu nedēļas nogali viņš no savas somas nešķīrās. Tātad trāpīts!


0,70 LVL atdevu par maisiņu feņķekļušku... :))


Un 40 santīmi tika ieguldīti manā vājībā - ~ 1,5x1,5m lielā, izšuvumiem rotātā galdautā! Tiešām nesaprotu, pēc kādiem kritērijiem vadoties viņi tur humpalbodēs izdomā tās cenas...


Jelgavas thrift+shoppings vainagojās arī ar pončo Emīlijai un lelli, kuras mūžiņš bija precīzi divas dienas garš. Kājas trauma gūža locītavā. Kaput un basta. :( Kaut gan, kā man aizrādīja māsasvīrs, nevajagot uzreiz norakstīt cilvēku ar īpašam vajadzībām. Nu ko - lelle invalīde par 0,50 LVL un pienbalts pončo par 1,50LVL tagad Emīlijas īpašumā!



Atgriežoties Rīgā steidzām uz bērnu ballīti - par to atsevišķs stāstiņš, protams! Un tad uz padomju laiku sadzīves izstādi Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā! Bet pa ceļam...

Origo satiekamies ar i-book.lv bilstu grāmatu tirgotāju, lai tiktu pie tematikai ļoti piestāvošas 70tajos gados izdotas grāmatas par 2LVL (mūsdienās):


Un pie reizes pie tā paša stacij`spulksteņa tikām pie eseskā no Juras X. aizrunātiem trīs Lomo tipa fotoaparātiem! Iemesls pirkumam tas pats, kas toreiz šujamšīnu pērkot - sagādāt prieku un izziņas pilnus mirkļus mazajiem pētniekiem/māksliniekiem!
Katrs počiks - 5 LVL! 



Eh, mani brālīši!

Viena feina padarīšana tā second hand būšana! Un kā lietpratēja šinī jomā varu pateikt, ka iepirkšanās vienatnē nav uz pusi tik jautra kā iepirkšanās ar labu humpalpartneri! :D Kadrs no Jelgavas humopaltūres. :D


Priecīgus pirkumus!


You Might Also Like

16 comments

  1. vienkārši satriecoši shopingpiedzīvojumi - Tu patiešām ir profiņš šai pasākumā :))) Tik daudz un pa tādām cenām ļoti vaig mācēt iepirkties...

    AtbildētDzēst
  2. Es pat aizmirsu, ka man bija viens kruasāns paredzēts pie šī rīta kafijas:):)Šo tavu ierakstu burtiski "noriju" manu brokastu vietā!
    Kapitāli atradumi! Šķīvīši vienkārši "to die for"!!! Un tie Lomīši:):) Vai varbūt ir vēl darba kārtībā?
    Eh, laimīgā, ka tev ir tāda iespēja humpalšopingot!Tici vai nē, bet te tādas bodes nav:(

    AtbildētDzēst
  3. Super pasāciens!Man arī bērnībā bija tieši tāda lelle un arī cieta no gūžas izmežģījuma!Laikam profesionāla kaite!Un tās štučkas!Un kā es Tevi saprotu par tiem kvadrātmetriem!Man parasti pietiek ar vienu vakaru , lai ievērtētu kādos plašumos dzīvoju!

    AtbildētDzēst
  4. Laine, man ir galīgi maz kvadrātmetru, bet man šķiet, ka visvairāk no svara ir tas, ka viens divi un tu esi svaigā gaisā, savā vaļā, dārzā zem ābeles atšķirībā no pilsētas dzīvokļa iedzīvotāja utt., vai ne?
    Superīgi pirkumi... Izšūtais galdautiņš!!! Un matu stīpiņu es redzēju Elpā, bet es tā apstulbu, ka vispār nespēju noticēt :D
    Es arī tikko atrādīju vienu šuvumu no Elpas auduma :)

    AtbildētDzēst
  5. Man patīk lomīši...Daudz interesantu guvumu... mūsu pusē šito šopingošanu sauc par medībām :)

    AtbildētDzēst
  6. Uh... pilnīgi ar aizrautu elpu vienmēr gaidu Tavus second hand atradumus. Man te apkārt tikai lupatu bodītes, nav tādu - kur traukus, finķikļuškas uc. brīnumus atrast. Laikam neesmu kārtīgi meklējusi :)

    AtbildētDzēst
  7. Laine! Kompliments par visiem šiem atradumiem! ...kur ir tāds humpalītis kur var nopirkt skrejriteņus par vēl netcamāku cenu!? Malace!

    AtbildētDzēst
  8. Tev jāpadalās ar info par to kurā Jelgavas galā ir tevis apmeklētās bodes! Kā pavisam jauna Jelgavas iemītniece, zinu tikai Lielās ielas humpalbodes un tur tādu labumu nav!

    AtbildētDzēst
  9. Laine, es, protams arī pievienojus pie vispārējās sajūsmas! Šķīvīši gan man radīja ne pārāk gaišas krāsas skaudību, taču šīs vasaras pieredze liecina, ka visu atstiept uz savām mājām nav iespējams:) Matu stīpiņa skaista.

    AtbildētDzēst
  10. Replicca, Santini un pārējās interesentes - tieši Lielā iela ar savām humpalbodēm mani sajūsmināja!

    ja skatāmies virzienā no tilta uz Dobeli, tad izķemmēju labo pusi - pirmajā veikalā (tes, kas tajā Hercoga kafejnīcas ēkā) dabūju skrejriteni, Lelli, šķīvīšus, somu...tur ļoti plašā izvēlē ir bērnu apavi, rotaļlietas, krāmiņi - trauki. Vienvārdsakot - ne veikalā ir vaina, bet pacietībā! Ir jāpārkrāmē teju visa bode - un man ir pacietība! Tāpēc jau, ne velti Vī sacīja, tās sauc par medībām!
    nu, jā - izgāju visus Lielās ielas veikaliņus līdz tai vietai, kur sašķelas joslas, tad pārgāju uz R.D.A. kreisajā pusē un dabūju tur galdautu un tos knibulīšus rokdarbiem... Un tad mājās!
    Un Pončo Čikai pirkts dgs - tur arī kopējo pidžamu Nikam dabūju un cenas tur draudzīgas liekas...

    Bet taisnības labad jāteic, ka laikam jau man bija laimīgā diena! jo citreiz tiešām gadās izbraukāt pilsētu (kā man pagāšreiz Siguldā gadījās) un braukt mājās bešā...

    AtbildētDzēst
  11. Ōōō, es ģībstu par meksikāņu stīpiņu. Arī tādu gribu!! :)

    AtbildētDzēst
  12. Mjā, man ar’ vienas konkrētas krāsas skaudība piemetās par Tavu acīgumu un pacietību. Īpaši pie sirds ķēru ieraugot velosipēdu un koka rotaļlietas pieaugušajiem. Tās cenas!... :c)
    Un lomogrāfi... tiešām kāds vēl darba kārtībā?

    AtbildētDzēst
  13. Par Lomīšiem - naf ne jausmas! Pirku kā rotaļlietas mazajiem.... Un onkuls, kas nopārdeva arī teica, ka neņemas spriest... Bet kā to var zināt, piemēram?... Būs jāiedod Kristīnei uzmest aci vai?...

    Par pārējo - Anita - man ar ne pārāk gaiša skaudība bij`, kad vasarā pie jūras dzīvoji - esam kvitas! :D
    Nu Liki - labāk pastāsti, kā lai iemāca pareizi ar to skrejriteni mīties? Jo Niklāvs pagaidām tikai staigā ar riteni starp kājām, dibenu uz sēdekļa neuzlicis... :(

    AtbildētDzēst
  14. Tad, kad atkal kādreiz būsiet Jelgavā, paejiet vēl nedaudz (~2min) uz priekšu, pa Lielās ielas labo pusi (garām bērnu veikalam Rūķītis, pasta nodaļai un aptiekai). Tur, pirms tirdziņa, ir veikals "Mix", kurā visādus labumus var atrast. Drēbes tā mazāk, bet plašā klāstā viss, kas mājās noderīgs - trauki, galda piederumi, mēbeles, galdauti, aizkari, rotaļlietas, "feņķekļuškas" visvisādas, somas, koferi, lampas, sadzīves tehnika, gleznas utt. Jārokās ilgi un pamatīgi, bet atrast var īstas pērles - pēdējoreiz tur esot man iekrita acīs dažādas koka kastītes sīkumu glabāšanai, pavisam svaigs piknika grozs/koferis un bērnu barošanas krēsliņš, kurā, visticamāk, sēdējis kāds, kas nu jau ir pensijā :)

    AtbildētDzēst
  15. Paldies, Dace par ieteikumu! Pagājušajā reizē Jelgavā vēl sabijām šur tur, bet vēlu vakarā ievērojām arī to Mix. Tiesa jau pieslēgtu, protams :) Tagad esi sakārdinājusi ne pa jokam :)

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!