Svecīšsvētdiena Zaubes mežiņā.

19:50

Ufff... Vētra, elektrības zudumi un attiecīgi no elektrības uz pāris dienām atslēgts dators = blogpauze. Piedodiet, mīļie! Ir tik daudz ko stāstīt! Biju Rīgā, tostarp Otrajā Elpā uz radošuma konkursa noslēgumu, biju arī Mežrozē uz sapirkos drusku audumiņus. Braucu uz Rīgu, lai nopirktu spoguļkameru, bet pārrados mājās bez tās un drusku samulsusi. Bet par to vēlāk.

Aizvadīta pirmā Advente.
Bet mūsu ģimene sastāv no kristīta un savu konfesiju allaž putrojoša pieaugušā, nekristītas un no reliģiskās piederības neatkarīgas pieaugušās un diviem pagaidām bez kristīgajiem priekšstatiem dzīvojošiem bērniem, tāpēc pagaidām īpaši neuzsveram Adventes vainadziņa simbolisko nozīmi, bet drīzāk piešķiram tam paši savu jēgu.
Mūsu gadījumā stāstām mazajiem par to, ka šādas īpašās svētdienas, kad sapošamies, kopā pagatavojam maltīti un baudām to vainadziņa sveču gaismā, ir gatavošanās Ziem`ssvētkiem - gada gaišākajiem un ģimeniskākajiem svētkiem!



Mēs ar mazīšiem gatavojām vainadziņu, bet tētis tikām šmorēja cūkas ribiņas ar burkāniem un brūnajiem šampinjoniem. Cepešplītī gozējās manis pagatavots ābolu pīrāgs un vakars izvērtās tiešām īpašs.



Šogad vainaga dekorēšanai izmantojām Kundziņa sagādātās pīļu spalvas un pēdējā "jūrasbraucienā" salasītos jūras labumus...



Sanāca kaut kas līdzīgs pīles ligzdai, šķiet, bet tas sirdssiltumu nemazināja! :)



Rosīgu jauno nedēļu, mīļie!

You Might Also Like

6 comments

  1. Nu īsti nē. Nu neesmu es ne ticīga, ne veģitāra,ne ģitāra, ne superegocentriska, ne ļauna,ne džainiska, ne kas cits.
    Vējam ar egli nav sakara. Es katru gadu nolaužu vienu egles zaru vainagam un nogriežu vienu eglīti Ziemassvētkiem. Lai piedod man šī pasaule. :)

    AtbildētDzēst
  2. vainags ir superīgs. neredzētm, un tāds kā nevienam :D
    mēs ar vīru visus gadus lai apžēlotu eglītes ziemassvētkos izmantojām priedi :))) tepat izbraucām uz kolkas ceļa, un priežu mežs galīgi nejuta ka viena pietrūka :D bet nu ja bērni un jau palieli, kas saprot ap ko lieta grozās, būs grūti iestāstīt, ka priede ir egle. nāksies ar tik egli likt :)))

    AtbildētDzēst
  3. Madara - jums jūriniekiem šitāds vainags kai reiz! Visi materiāli pa rokai!
    Turklāt sasmējos par to egļu saudzēšanu, jo mums te Zaubē ar priedēm galīgi švaki, bet visos kaktos sīksīkas eglītes saaugušas. Un lielajai eglei, šķiet arī viena zariņa iztrūkums neko nenozīmē...

    AtbildētDzēst
  4. Es i par egļu saudzēšanu neiedomāju.. vienkārši - Tu teici "Vētra" .. es uzreiz iztēlojos pēc vētras zaubes mežu un domāju, ka uzklupi kādai nolūzušai eglei:)

    AtbildētDzēst
  5. :)

    Es neeju laukā. Iedomājies? Pat līdz pasta kastītei!
    Esmu kā tāda pūkaina mājas pele, kurai negribās ne pa kam apslapināt pelēko kažok`! Pat līdz mašīnai aiziešana man ir notikums! :D:D:D:D
    Paradoklsāli, bet šobrīd garākās pastaigas man sanāk pa Rīgu! :D

    Ai, nu bet ja par tēmu - varbūt Kundz. tiešām kādu lauzto egli apgraizīja... Taču šaubos, jo šī vētra, lai arī pēc skaņas visšerpākā, tomēr nav lauztiem kokiem bagāta!

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!