Balts!

00:32

Kundziņš bija aizbraucis uz Lietuvu autosporta lūkoties. Un es jau sen gaidīju mirkli, kad viņš izspurgs no mājas ilgāk kā divas dienas, lai varētu pieķerties kādam sen briedinātam darbiņam.
Kad pirmo reizi par to ieminējos Mārtiņam, saņēmu pretī kategorisku NĒ. Bet es taču zinu, ka tas NĒ tikai nezināšanas un kop+ainas neredzēšanas pēc, un "kāpēc čakarēties, ja var arī nečakarēties" pēc...

Tātad Kundziņš prom un mājās tik`mēs ar mazmurkšķīšiem, diena saulaina, cik saulaina vien var būt, noskaņojums fantastiski pacilājošs! Izklausās pēc formulas kalnu gāšanai? Pilnīgi!

Un izrādās, ka, lai tiktu pie pilnīgi citādas virtuves, vajag tieši 2 dienas un 10 latus! :)
Ar noteikumu, ka par šiem 10 latiem jūs nopērkat vienu  bundžu baltas ūdens emulsijas krāsas (laikam tā to sauc:) ), krāsojamo rullīti, otiņu un kastīti krāsas ieliešanai. Konkrēti mūsu virtuvē sienas rotā guļbūvi imitējoši rudi pinotexēti dēļi. Tikai ar trešo reizi izdevās noklāt dēļus līdz vēlamajam tonim. Pirmās divas kārtas noklāju ar rullīti, taču pēdējo ar otiņu - secināju, ka ar rulllīti man nāktos rullēt vismaz piecās kārtās. Un bažas, ka ar otu krāsojot paliks strīpas, izrādījās nepatiesas! :)


Tātad stāsts ir par to, kā saules enerģijas uzlādēta nolēmu izkrāsot baltu virtuvi!!!


 Kāpēc baltu? Tāpēc, ka ne bēšu un ne dzeltenu! Un tāpēc, ka esmu saiedvesmojusies no interjerbildēm no pasaules malu malām un tur šī tendence - krāsot visu mājokli baltā krāsā un izvēlēties balto kā fonu visam sadzīvē notiekošajam - ir jau labu laiku aktuāla! Kamēr Latvijā vairumam manu paziņu baltā šķiet "slimnīcas" krāsa, es ļooooti novērtēju tās optiskās un fotogēniskās īpašības! Nu nav taču noslēpums, ka baltais atstaro gaismu un pastiprina kontrastus arīdzan! Redzēs, kāda būs mana pieredze baltajās telpās - vēl jau līdz pilnīgai laimei mani šķir otra krāsas bundža, lai trešo reizi nokrāsotu patrepi un pieķertos arī otrai virtuves pusei - tai, kurā ir virtuves iekārta.



Pa vidam trīsreiz gatavojot maltītes mazajiem un satraucoties par Niklāva aizvien pieaugošo temperatūru, fonā klausoties "Mazo Stjuartu", nē, precīzāk, fonā klausoties reklāmas un drusciņ "Mazo Stjuartu" (vai tiešām nevajadzētu būt kādam likumīgam reklāmu satura/skaita ierobežojumam bērniem paredzēto pārraižu laikā???????), virtuve pamazām tapa balta! Līdz ar pusnakti pabeidzu otro kārtu...

Pēctam, svētdienas rīta saules un Imogen Heap pavadīta, izsmērēju krāsas bundžu pa sienām līdz galam!


Apņēmības pilna atbrīvoju virtuvi no visa liekā - kastēs sagūla gan rudens jakas (!!!), gan kaudzīte dažādu nevajadzīgu rotaļlietu! Lieko prom uz šķūni, mazāk lieko :D pa plauktiem!






Un pilnu smaidu priecāties par to, cik forši saule mīl balto krāsu un kā virtuve burtiski mirdz! Izgaismojas! Kolosāls gaismas efekts! Gaiša patrepe, tumšas ēnas - beidzot viss kā vajag!




Paklausīju bērnu lūgumam un atstāju pirmajā stāvā dīvānu- tas esot baigi foršais lēkāšanai. Nu ir jau ir foršs... Nenoliegšu :)



Un, ja kāda/s no jums šobrīd plāno remontu, tad variet aizņemties manu šīsdienas saukli : "Baltajam interjerā Būt!"
Lai arī pirmais, ko vakarā pārrodoties mājās tramīgi noteica Mārtiņš bija : "Beib? Tā taču nav īstā baltā krāsa, vaine?" :D:D:D No sērijas - "saki man, ka tu pajokoji"... :D Taču, ieraudzījis manu sejas izteiksmi viņš ātri ķērās pie tādiem papildtekstiem kā "interesanti", "jāpierod", "kur tu ņēmi krāsu", utt. :)
Eh, lai vien sagaida rītu - tad jutīs, kā virtuves sienas palīdz pamosties! :)

Rīt mēģināšu aprakstīt, ko par balto, melno un citām krāsām saka Valdorfpedagoģija! Tiekamies!

You Might Also Like

31 comments

  1. :) Baltā tak ir krāsu krāsa.. !!! Man patīk šitie superīgie "pārsteigumprojekti" un vēl man patīk, ka Mārtiņam būs jāpalīdz tas projekts pabeigt :))))) pie mums arīdzan 95% baltums valda visur - un viņa rada iedvesmu viennozīmīgi. Tā krāsa.

    AtbildētDzēst
  2. Ārprāts, cik forši! Šito uzņēmību! Bet man radās jautājums par šķūni- vai Tu nes uz šķūni arī drēbes? Nav bail, ka sapelēs vai kāds sagrauzīs? Man ir milzu kalni, kuriem nevaru atrast vietu, bet uz šķūni nest baidos.

    AtbildētDzēst
  3. Nu, re - jauna istabiņa!
    Šis gājiens ar pārsteigumu gandrīz manā stilā - bet mans vīrs jau pieradis pa laikam atgriezties "citādās" mājās kā no rīta aizgājis un arī neko nesaka, jo palaujas uz manu izpildījumu, idejām attiecībā remontu. Dažreiz pēc krāsas vai citiem materiāliem braucam kopā un pat nokonsultē par vajadzīgo daudzumu. :)

    AtbildētDzēst
  4. Vienreizēji!!
    Malacis!! Tāda uzņēmība, super!!
    Tevī vēl daudz, daudz slēpto talantu mīt!!! :))

    AtbildētDzēst
  5. Ups, mana māja kā guļbūve koka krāsā stāv kopš uzcelšanas brīža. Bieži esmu domājusi par citādām sienām, bet mans vīra kungs arī tā kā ir pret krāsošanai.... rādīšu viņam tavu balto sienu, redzēs, ko teiks... :)

    AtbildētDzēst
  6. Baltrīt, meitenes! Acis darba nobijās, rokas ne! Un, kad sāk darīt, tad jau tā lieta aiziet - tas tā - par to uzņēmību runājot!

    Par drēbēm, Diāna - jā, nesam uz šķūni. Šeit zaubē gan tas šķūnis tāds moderns bez spraugām starp dēļiem :D, taču peļuki tāpat mājo. KAs bija noglabāts pagājušajā gadā, dzīvs arī šodien. Pat kodes nebija iemetušās... Nu tpu, tpu, tpu...
    Arī Zosēnmājā mantas nesam uz šķūni. Bet tur gan drēbes cenšos nest tikai lielas nepieciešamības gadījumā...

    AtbildētDzēst
  7. Ā, un , Sandra - nevajag, NEVAJAG vīru brīdināt! Dari kā es! Gan pieradīs! :D

    AtbildētDzēst
  8. Pa smuko izskatās.. jāsaka, ka pirmajā brīdī lasot, ka nolēmi izkrāsot guļbūves sienu baltu, man likās - ā, ir traki, jo koks tāpat ir smuks, bet nu cepuri nost - ar balto ir vēl daudz, daudz smukāk.. Ui, Tu mani iedvesmoji - es ar gribu virtuvē pārmaiņas :)

    AtbildētDzēst
  9. Uhh!!! SKAISTI!!!! LIELISKI!Man ar tā baltā nu ļoti tīk :)) Es gan gaidu uz pavasari, lai pieķertos klāt krāsu bundžām...
    Un stāsti , kur tiki pie vaļinkiem??

    AtbildētDzēst
  10. Izlasot, ka koku gribi pārkrāsot, nodomāju, nu gan... Bet, jāatzīst, galarezultāts ir lielisks! Patiešām, vajag uzdrīkstēties lauzt pieradumu. Par drosmi tev medālis! :)

    AtbildētDzēst
  11. PAldies! Mārtiņš jau ar tieši tāpat pirms tam - koku baltu? Nemūžam!
    Bet ziniet - tas pinoteksa nomācošais koka rižums... Nu tas nebija forši...

    Vaļinki, Vi, ir Mārtiņa, Centrāltirgū pirkti. Nezinu kā tagad, bet vienu brīdi līdzīgi vaļinki bija Maximās! Un kas man bija uznācis, ka nenopirku... Ā, jā! Silts laukā bija! :D

    Andrasballe - uz priekšu, aiziet, aiziet, aiziet - pārmaiņām virtuvē būt!

    AtbildētDzēst
  12. Laine, baltajam būt! Pie mums tiešām mazliet baidās no baltās krāsas. Esmu dzirdējusi - nosmērēsies tak! Bet kas var būt vienkāršāk, kā pēc kāda laika atkal pārkrāsot vieglu kārtiņu pāri un dabūt atkal baltu? Forši!

    AtbildētDzēst
  13. vienkārši super. Māja uzreiz izskatās savādāk - daduz labāk. Un pluss tāds, ka tā izskatās daudz kārtīgāka arī tad, ja ir milzīgs haoss.
    Man arī kaut kad, tad kad būs sienas, tās noteikti būsa baltas :)

    AtbildētDzēst
  14. Skaisti! Ļoti! Un šito apņēmību! Tas nav tas pats, kas mēbeles pārbīdīt. :)

    AtbildētDzēst
  15. Oi, es ar iestājos par balto - cik vien var!!! U piekrītu, ka vīriem/vīriešiem nav ko atļauju prasīt. Labāk izdarīt, un tad redzēt reakciju, nevis gaidīt, ka piekritīs un atļaus.

    AtbildētDzēst
  16. Es arī esmu ar visām četrām par baltu sienu krāsu! Man ļooooti patīk balta sienu krāsa!
    Bet, kad sāku lasīt Tavu rakstu, tad arī tieši sāku domāt - ko Tu krāsosi??? Sienas baltas? Guļbūvei baltas sienas? :D Bet rezultāts izskatās pārsteidzoši labs! Malacis! Es nezinu vai es viena pati saņemtos remontam :)

    AtbildētDzēst
  17. Nu ļoti smuki! Es nepacietīgi lasīju līdz beigām, lai uzzinātu, ko vīrs par šito tev teica! :D Bet labs! Mums atkal visu laiku ir doma koridoru izkrāsot baltu, jo tagad viņš mums tādā kā varavīksnē ietērpts :)

    AtbildētDzēst
  18. MAn jau arī šķiet, ka tas tik tāds pieradus un stereotips - kokam koka krāsa. Malacis, par uzdrošināšanos - balti apskaužu. Nezinu, vai es to spēšu...

    AtbildētDzēst
  19. Man balta skaudība! :) Es arī jau labu laiku vācu bildes, kur interjerā balts/gaiši pelēks spēlējas, lai savam cienītajam pierādītu, ka tas ir smuki! Vasarā domāju dzīvojamo istabu tādās toņkārtās ietērpt!

    AtbildētDzēst
  20. :D tieši ''pinotex koka rižums'' arī ir iemesls, kādēļ man nekad nebūs klasiskās guļbūves... Liekas, ka ātri apgarlaikotos no tā...
    Un kā man gribētos redzēt Mārtiņa seju tajā brīdī:D Tev vajadzēja slēpto kameru uzlikt :D:D

    AtbildētDzēst
  21. Ļoti skaisti un gaumīgi. Man ļoti patīk! Uz pavasari kaut ko sākšu darīt arī savā mājoklī, jo vēl mazā par mazu,lai būtu palīgs vai atbalstītājs , būs tikai kas krāsu gāž laukā :) Paldies par iedvesmu!

    AtbildētDzēst
  22. super, Laine, šis ar ir manā stilā. šitā vīru pārsteidzu kad balkonu viena savedu kārtībā un visu nokrāsoju. man patīk šitie pārsteiguma elementi :D un tad klausīties ko tad vīrakungs teiks un kā reaģēs :D :D :D
    baltā super. man patīk.:)))

    AtbildētDzēst
  23. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  24. Man patīk rezultāts! Un remonti ašie un mazāk ašie:) Esmu savejos pieradinājusi un nu man uzticas un atbalsta, kad saku - ir jāremontē/ jākrāso/ jāflīzā:) Vienīgi kad lasīju, ka izvēlējies ūdens emulsiju.. Novēlu lai nenākas vilties krāsas izvelē, mani viņa ir krietni iegāzusi vairakas reizes. Tagad mana iecienītākā iekšdarbiem ir lateksa krāsa - mazgājama virsma, vienmēr pietiek ar 2 kartām, nav smakas krāsojot un ātri žūst.

    AtbildētDzēst
  25. Balties, meitenes! :)
    Nu man nav nekāda gan klasiskā guļbūve - tie tak tikai dekoratīvie dēļi - AKA guļbūve. Un no ārpuses mājai arīdzan! :) Tāpēc to koka būtību diži necienīju. Un tas jocīgais rudums, kadā tie bija nopervēti... Uh...

    Bet tagad, Martta - tu mani samulsināji. Nu neesmu jau diži zemē ietriekta, jo Ērģļu veikalā bija jāizvēlas tikai no divām opcijām - alkīda smerdeles un ūdens emulsijas bez smakas... Taču zinot, ka ir trešā opcija...vai to lateksu drīkst pervēt šitai pa virsu?:)

    Un varbūt otru pusi virtuvei izvēlēties krāsot lateksā?..

    AtbildētDzēst
  26. Es droši vien izvēlētos atlikušo krāsot lateksā, īpaši, ja tur ir virtuves iekārta, izlietne - visas iespējas, lai rastos vēlme sienu ik pa laikam nomazgāt. Mana virtuve krāsota ar Caparol Samtex 7 ELF, esmu apmierināta. Par pārkrāsošanu nezinu, neesmu jau profesionālis, bet esmu pieredzējusi gan pozitīvo - kad veiksmīgi savienoju dažādu veidu krāsas, par kurām veikalā teica, ka nu nekas nesanāks; gan negatīvu pieredzi - grīdas laka uz manas pašsajauktās "kas nu mājās palicis" grīdas krāsas uztaisīja tādus burbuļus, ka ilgi cīnījos, lai to ķēpu no grīdas dabūtu nost. Droši vien, ja izvēlies izmēģināt to lateksa krāsu, tad pārkrāso arī kādu neuzkrītošāku vietu no esošā un pavēro ko krāsas dara, parīvējies ar muguru, pakasi ar nagu..:) Tev noteikti izdosies!

    AtbildētDzēst
  27. es būtu šokā! saku kā ir, ne uz baļķiem:D
    bet man mājās tiešām ir balts, dabiski balts....ļoti skaisti:P:D

    AtbildētDzēst
  28. Laine! Super! Man 3 gadus atpakaļ bija tieši tāda pati pieredze ar virtuvi, kad vecās tapetes riebās, bet vīrs nepiekrita pārmaiņām... Vīra Lietuvas komandējuma laikā 2 dienās ar bebi kulbā pašas spēkiem biju pārlīmējusi virtuvi ar jaunām, gaišām tapetēm, bez uzmācīgiem rakstiem. Pozitīvais, bija tas, ka 1 gadu velāk man nemaz nebija jāpārliecina ka tādas pat pārmaiņas nepieciešamas dzīvojamā istabā... Tur galveno meistara lomu uzņēmās viņš pats.. :)
    Ak, mēs čaklās, gudrās un foršās..... Kā es tevi saprotu!!! Malace, Laine!!!!!

    AtbildētDzēst
  29. Super! Super, super! Izskatās labāk :), balts ir balts - visu krāsu krāsa. Oi, es arī mīlu baltu. Ļoti labs projekts, es arī tā esmu darījusi - kamēr vīrs prom ceļojumā, tikmēr es ar pindzeli pie darba.

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!