Rozā brilles, jeb krāsaina ziņa.

00:01

Nu nojuka visi mani rakstīšanas plāni. Biju iedomājusies te atrādīt publikāciju Mini Dienā ( 27. aprīlī) un vēl šo to, kas aktuāls uz darba galda, bet beigās sanāks viena ļoti svarīga ziņa visiem Mammas roku draugiem. 

Šodien man uzrakstīja bloga lasītāja, kuras čūsk`lēns pēc mazgāšanas bija pārtapis rozā!!!!!!!! Ātri saganīju fotopēdas un ņēmos pārbaudīt, kurš audums varētu būt pie vainas!
Piebildīšu, ka parasti sārtos ( rozā, sarkanos, ceriņkrāsa, utt) audumus mazgāju atsevišķi no pārējiem. Tieši tāpēc iespējams nepamanīju pie mazgāšanas nekādu krāsas noplūdi...

Bet situācija diezgan neomulīga - pie vainas ir rozā pumpainais audums, kuru esmu izmantojusi ne vienā vien rokdarbā - kubos, čūskās, bumbiņās...


Tāpēc lūgums/aicinājum/priekšlikums/padoms visiem, kuru īpašumā ir rotaļlietas, kurās iesaistīts šis rozā pumpu blēdis - lūdzu nemazgāt rotaļlietas temperatūrā, kas augstāka par 30-40 grādiem  un/vai lietot mazgāšanas laikā speciālo prenokrāsošanās līdzekli. Cik atceros ir tādas plāksnītes nopērkamas Drogās - tās iemet veļasmašīnā un tās it kā absorbē krāsu, kas plūk...
Bet var gadīties, ka es te tagadiņ pamatīgi gvelžu, tāpēc būšu bezgalīgi pateicīga par jūsu padomiem, kā pareizi mazgāt audumu, lai tas neturpinātu zaudēt krāsu.

You Might Also Like

7 comments

  1. Esmu dzirdējusi par mazgāšanu etiķūdenī... bet varbūt arī es gvelžu...

    AtbildētDzēst
  2. Nezinu, kā Tu sagatavo audumu pirms šūšanas, bet man vienmēr palīdz audumu izmazgāšana un pēc tam izskalošana ar etiķūdeni - kā jau Aggie minēja. Etiķis gan mūsmājās arī visos citos gadījumos tiek izmantots veļas mīkstinātāja vietā, un parasti tas pasargā arī no krāsu noplukšanas un netīšas pārējo drēbju gabalu nobatikošanas.

    AtbildētDzēst
  3. Nekad neesmu etiķojusies - kā jau minēju - parasti aprobežojos ar izmazgāšanu - un tad jau uzreiz redzu, vai plok, vai nē... Bet nu kopš šodienas tad etiķis it is!

    AtbildētDzēst
  4. Lūk, kāpēc es NOTEIKTI pirms lietošanas visus audumus mazgāju:D:D:D

    AtbildētDzēst
  5. aaa un auduma noleitojums peec mazgāšanas jau ir atkarīgs no auduma kvalitātes;)

    AtbildētDzēst
  6. Kā jau minēju, Iveta - mazgāju arī es. Tikai acīmredzot kopā ar sarkanajām drēbēm un līdz ar to neesmu pamanījusi krāsošanos! ...
    Otro sentenci nesapratu...

    AtbildētDzēst
  7. Pirmo reizi uzzināju, ka veļu jāskalo etiķūdenī un ka to var lietot kā mīkstinātāju. Vai etiķi jāpievieno pirms mazgāšanas jau veļas mašīnā? Cik daudz to vajag?

    AtbildētDzēst

Paldies, ka atradāt laiku, lai ielūkotos manā blogā!


Man patīk dalīties, taču visa šajā blogā pieejamā informācija un fotogrāfijas ir likumīgs "Mammas roku" īpašums un nedrīkst tikt izmantots komerciāliem mērķiem! Turpretim visi laipni aicināti smelties idejas un iedvesmu sadzīvei un dāvanām mīļiem cilvēkiem!
Man ļoti patīk, ja rakstāt par mani, taču liels lūgums allaž pievienot atsauci uz blogu "Mammasrokas"! Veiksmīgu un darbiem bagātu dienu!